پای بابک زنجانی هم به ماجرای بانک آینده و علی انصاری باز شد شمش طلا اولین کالای وارداتی به کشور رشد ۵ هزار تومانی قیمت نقره | گرم نقره به ۱۹۳ هزار تومان رسید پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ آبان ۱۴۰۴ مشهد، میزبان بزرگ‌ترین رویداد نمایشگاهی صنعت ساختمان در کشور قیمت خودروهای داخلی و خارجی (۷ آبان ۱۴۰۴) | بازار در وضعیت انتظار جزئیات مصوبات کمیته حمایت از کسب‌وکار اعلام شد شرایط فروش فوری محصول برقی شرکت سایپا اعلام شد | مهلت افتتاح حساب وکالتی تا چه روزی است؟ + لینک ثبت نام عبور میانگین قیمت خانه در تهران از متری ۱۲۹ میلیون تومان | رشد خفیف تورم مسکن در مهرماه ۱۴۰۴ برنامه اصلاحی بانک مرکزی درباره ۵ بانک ناتراز چیست؟ سرانه مصرف انرژی بخش خانگی در ایران، ۳ برابر متوسط جهانی است ظهوریان: نهاد‌های نظارتی به وقوع پول‌شویی در پروژه‌های بانک آینده مشکوک‌اند +فیلم صعود بورس به کانال ۳.۲ میلیونی | گزارش وضعیت بازار سهام (۷ آبان ۱۴۰۴) نرخ دلار در بازار آزاد مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) هر گرم طلا امروز در بازار مشهد چقدر قیمت دارد؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) اونس جهانی طلا بار دیگر افزایش یافت (۷ آبان ۱۴۰۴) دلایل افزایش قیمت پوشاک چیست؟ | پوشاک استوک، بلای جان تولیدکنندگان جهش بی‌سابقه قیمت گوشت در بازار | علت چه بود؟ آخرین خبر از ساعت کاری کارکنان دولت (۷ آبان ۱۴۰۴) ساعت ثبت سفارش خرید عرضه‌اولیه امروز اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴) | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد تومور تورم در خراسان رضوی | تورم نقطه به نقطه خوراکی‌ها در خراسان رضوی در مهرماه ۱۴۰۴، به  ۶۷.۴ درصد رسید دینار عراق امروز در مشهد چند است؟ (۷ آبان ۱۴۰۴) شنبه منتظر عرضه‌اولیه سهام «پتوسعه» باشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۷ آبان ۱۴۰۴) | میوه‌های پاییزی چند؟ واردات برق ایران ۳برابر بیشتر از صادرات آن ایران‌خودرو بازهم افزایش قیمت داد (۷ آبان ۱۴۰۴) | هایما ۲۳۰ میلیون گران شد آغاز توزیع اضطراری ۲۶ هزار تن نهاده دامی از انبار ذخیره پشتیبانی امور دام خراسان رضوی
سرخط خبرها

دلالان بورسی سیمان و فولاد حذف شوند

  • کد خبر: ۱۸۷۰۲۱
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵
دلالان بورسی سیمان و فولاد حذف شوند
انجمن شرکت‌های راه‌سازی ایران در نامه ای خواستار حذف دلالان بورسی سیمان و فولاد و خرید بی‌واسطه مصالح از شرکت‌ها شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، انجمن شرکت‌های راه‌سازی ایران در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار حذف دلالان بورسی سیمان و فولاد و لزوم خرید بی‌واسطه مصالح ساختمانی از شرکت‌های تولیدکننده شدند.

در این نامه خطاب به مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی آمده است: طی سال‌های سال با روشی پسندیده که در کشور معمول بوده و سهولت تهیه مصالح را برای انجام پروژه‌های عمرانی که تحت هدایت و نظارت دولت‌ها را تأمین می‌کرد بدین منوال بود که کارفرمای هر پروژه اجرائی بر اساس مقادیر قرارداد و تأیید مهندسین مشاور و کارفرما، حواله خرید به عنوان کارخانه تولیدکننده مصالح صادر و پیمانکار در ازاء پرداخت وجه مستقیماً و بر اساس نرخ دولتی مصالحی، چون سیمان، میلگرد، آهن‌آلات را برای کاربرد در پروژه‌های عمرانی خریداری می‌نمود.

متأسفانه مدتی است علی‌رغم مخالفت مجریان، مقرر شده این مصالح از بورس کالا خریداری گردد که مشکلاتی را از جمله اینکه با شروع این روش مدام شاهد گران شدن زیاد از حد نرخ فولاد و سیمان و قیر هستیم ایجاد شده است.

همچنین اینکه کارگزاران بورس به عنوان دلال معاملات وارد عمل شده و میدان‌داری می‌کنند، پیمانکاران طرح‌های عمرانی باید نرخ مورد نظر و مقدار مصالح لازم خود را به کارگزار اطلاع دهند و ممکن است در زمان مورد نظر، نرخ اعلامی پیمانکار برای خرید در بورس کالا پذیرفته نشود، امکان خرید مقدار مورد نیاز راساً از بورس کالا وجود ندارد و دلالان و مافیای سرمایه و قدرت گردش عملیات از نظر نرخ، مقدار و عرضه را در اختیار دارند و عاملی هستند برای بالا بردن نرخ کالا، زیرا در یک نوبت و عرضه زیاد آن را با قیمت بالاتری می‌خرند و پیمانکاران ناچار می‌شوند بعداً در حد احتیاج از آن‌ها با قیمت بالاتری ابتیاع کنند و همین امر موجب می‌شود در نوبت بعدی عرضه، دیگران ناچاراً از ارائه قیمت بالاتری شوند از دیگر مشکلاتی است که با خریداری مصالح از بورس ایجاد شده است.

از سوی دیگر با این اقدام، قیمت کالا در بورس برای مناطق مختلف و کارخانه‌های آن‌ها یکسان نیست، به طوری که دیده شده قیمت سیمان در کارخانه سیمان خاش دو برابر قیمت سیمان کارخانه سیمان تیس چابهار بوده و این موضوع مشکلاتی برای سازمان برنامه و بودجه در محاسبات تعدیل فراهم می‌آورد که ضروری است سازمان برنامه و بودجه نیز مطابق پیشنهاداتی که از طرف این انجمن به آن‌ها ارائه شده بر اساس فاکتور رسمی کارخانه‌ها مابه‌التفاوت سیمان و آهن‌آلات را همانند قیر محاسبه و پرداخت نمایند.

در ادامه نامه انجمن شرکت‌های راه‌سازی ایران به وزیر راه و شهرسازی به ارایه پیشنهاداتی پرداخته و افزوده شده است: با یادآوری این ضرب‌المثل قدیمی (سری که درد نمی‌کند احتیاج به بستن دستمال ندارد) واقعاً چه مشکلی وجود داشت که بورس کالا درست کردند؟ جز اینکه دست‌های پنهان برای خاطر ثروت اندوزی بیشتر به گران شدن نرخ مصالح اقدام می‌نمایند؛ لذا پیشنهاد می‌شود برای پروژه‌های عمرانی دولت همان روش پسندیده و بدون اشکال را به شرح زیر اجرایی نماید

الف: متناسب با قرارداد و برنامه پیشرفت کار حواله از طرف کارفرمای محترم به عنوان کارخانه تولیدکننده صادر شود.

ب: پیمانکار با قیمت کارخانه (که مصوب دولت است) مصالح لازم را مستقیماً از کارخانه در مقابل پرداخت وجه خریداری و در پروژه‌های عمرانی مورد قرارداد به کار ببرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->