گواهی سپرده بورس، مسیر جدید خودرودار شدن + جزئیات حذف وثیقه ۳۵ درصدی بانک مرکزی برای واردات خودروی جانبازان ۵۰ درصد و بالاتر هشدار سازمان بازرسی کل کشور به وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت بلیت هواپیما رئیس کمیسیون فرش اتاق بازرگانی: تجارت خارجی تقریبا در حالت تعلیق قرار گرفته است اطلاعیه فرودگاه مهرآباد به مسافران روز جمعه (۱۷ مرداد ۱۴۰۴)؛ ۲ ساعت زودتر حرکت کنید قیمت طلا، دلار، سکه و ارز امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی و وکالتی کردن حساب‌ها برای بار دوم تمدید شد راهنمای خرید میلگرد با پروانه ساختمان (میزان سهمیه + شرایط) آیا مزایای رفاهی کارگران مشمول مالیات می‌شود؟ مهلت استفاده از بخشودگی جرائم بیمه شخص ثالث امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) به پایان می‌رسد قیمت ارز اربعین امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | دینار عراق چند شد؟ تخفیف های فروش؛ بازی دو سر بُرد یا شگردی برای گران فروشی اجناس؟ آیا با اجرای فیبرنوری، کابل‌دزدی به پایان می‌رسد؟ | پاسخ مسئولان به مطالبه شهروندان حمایت مدیریت شهری مشهد از صنایع و کارآفرینان ادامه‌دار خواهد بود + فیلم توضیحات مدیرعامل تامین اجتماعی درباره شیوه‌نامه بیمه کارگران ساختمانی پیش‌بینی قیمت دلار برای روز پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | امید به مذاکره باز هم دلار را عقب راند پیش‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴ )| بازار طلا بازیچه افت دلار شد آیا قطعی برق در تهران ۴ ساعته شده است؟ (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) هدف‌گذاری ۳ هزار مگاواتی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی تا پایان ۱۴۰۶ خرید طلا و سکه در سیزدهم ماه صفر | کشتی‌آرای: خرید طلا در سیزدهم صفر یک پدیده خرافاتی است پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۴ با توجه به معاملات امروز بورس کالا (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) اعلام شد ریزش ۳۴ هزار واحدی شاخص بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مکان‌های اسکان اضطراری زائران در مشهد در سه روز پایانی ماه صفر قطعی برق نخواهند داشت استاندار خراسان رضوی: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان تا پایان سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد بانک مرکزی: خرید ارز اربعین از بانک سپه امکان‌پذیر شد بازگشت قطعی برق ۴ ساعته به کشور قیمت امروز دینار عراق در مشهد (چهارشنبه، ۱۵ مرداد ۱۴۰۴) مهلت نهایی تمدید بیمه شخص ثالث با بخشودگی کامل جریمه اعلام شد
سرخط خبرها

دلالان بورسی سیمان و فولاد حذف شوند

  • کد خبر: ۱۸۷۰۲۱
  • ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵
دلالان بورسی سیمان و فولاد حذف شوند
انجمن شرکت‌های راه‌سازی ایران در نامه ای خواستار حذف دلالان بورسی سیمان و فولاد و خرید بی‌واسطه مصالح از شرکت‌ها شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، انجمن شرکت‌های راه‌سازی ایران در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار حذف دلالان بورسی سیمان و فولاد و لزوم خرید بی‌واسطه مصالح ساختمانی از شرکت‌های تولیدکننده شدند.

در این نامه خطاب به مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی آمده است: طی سال‌های سال با روشی پسندیده که در کشور معمول بوده و سهولت تهیه مصالح را برای انجام پروژه‌های عمرانی که تحت هدایت و نظارت دولت‌ها را تأمین می‌کرد بدین منوال بود که کارفرمای هر پروژه اجرائی بر اساس مقادیر قرارداد و تأیید مهندسین مشاور و کارفرما، حواله خرید به عنوان کارخانه تولیدکننده مصالح صادر و پیمانکار در ازاء پرداخت وجه مستقیماً و بر اساس نرخ دولتی مصالحی، چون سیمان، میلگرد، آهن‌آلات را برای کاربرد در پروژه‌های عمرانی خریداری می‌نمود.

متأسفانه مدتی است علی‌رغم مخالفت مجریان، مقرر شده این مصالح از بورس کالا خریداری گردد که مشکلاتی را از جمله اینکه با شروع این روش مدام شاهد گران شدن زیاد از حد نرخ فولاد و سیمان و قیر هستیم ایجاد شده است.

همچنین اینکه کارگزاران بورس به عنوان دلال معاملات وارد عمل شده و میدان‌داری می‌کنند، پیمانکاران طرح‌های عمرانی باید نرخ مورد نظر و مقدار مصالح لازم خود را به کارگزار اطلاع دهند و ممکن است در زمان مورد نظر، نرخ اعلامی پیمانکار برای خرید در بورس کالا پذیرفته نشود، امکان خرید مقدار مورد نیاز راساً از بورس کالا وجود ندارد و دلالان و مافیای سرمایه و قدرت گردش عملیات از نظر نرخ، مقدار و عرضه را در اختیار دارند و عاملی هستند برای بالا بردن نرخ کالا، زیرا در یک نوبت و عرضه زیاد آن را با قیمت بالاتری می‌خرند و پیمانکاران ناچار می‌شوند بعداً در حد احتیاج از آن‌ها با قیمت بالاتری ابتیاع کنند و همین امر موجب می‌شود در نوبت بعدی عرضه، دیگران ناچاراً از ارائه قیمت بالاتری شوند از دیگر مشکلاتی است که با خریداری مصالح از بورس ایجاد شده است.

از سوی دیگر با این اقدام، قیمت کالا در بورس برای مناطق مختلف و کارخانه‌های آن‌ها یکسان نیست، به طوری که دیده شده قیمت سیمان در کارخانه سیمان خاش دو برابر قیمت سیمان کارخانه سیمان تیس چابهار بوده و این موضوع مشکلاتی برای سازمان برنامه و بودجه در محاسبات تعدیل فراهم می‌آورد که ضروری است سازمان برنامه و بودجه نیز مطابق پیشنهاداتی که از طرف این انجمن به آن‌ها ارائه شده بر اساس فاکتور رسمی کارخانه‌ها مابه‌التفاوت سیمان و آهن‌آلات را همانند قیر محاسبه و پرداخت نمایند.

در ادامه نامه انجمن شرکت‌های راه‌سازی ایران به وزیر راه و شهرسازی به ارایه پیشنهاداتی پرداخته و افزوده شده است: با یادآوری این ضرب‌المثل قدیمی (سری که درد نمی‌کند احتیاج به بستن دستمال ندارد) واقعاً چه مشکلی وجود داشت که بورس کالا درست کردند؟ جز اینکه دست‌های پنهان برای خاطر ثروت اندوزی بیشتر به گران شدن نرخ مصالح اقدام می‌نمایند؛ لذا پیشنهاد می‌شود برای پروژه‌های عمرانی دولت همان روش پسندیده و بدون اشکال را به شرح زیر اجرایی نماید

الف: متناسب با قرارداد و برنامه پیشرفت کار حواله از طرف کارفرمای محترم به عنوان کارخانه تولیدکننده صادر شود.

ب: پیمانکار با قیمت کارخانه (که مصوب دولت است) مصالح لازم را مستقیماً از کارخانه در مقابل پرداخت وجه خریداری و در پروژه‌های عمرانی مورد قرارداد به کار ببرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->