به گزارش شهرآرانیوز پیاده رو نشینهای مجتمع قضایی! از همان اوایل صبح اندک اندک بر تعداد افراد داخل پیاده روها افزوده میشود. چیزی طول نمیکشد که تمام پیاده رو پر میشود از آدمهایی که چهرههایی درهم و عصبی دارند. چند صندلی حاشیه باغچههای پیاده روهای کوهسنگی آرام آرام پر میشود. برخی از جمعیت چشم انتظار روی چند نیمکت گذاشته شده در کنار پیاده روهای کوهسنگی نشسته اند. با افزوده شدن جمعیت، تعدادی کنار باغچههای پیاده رو مینشینند. ساعتی که میگذرد دیگر هیچ جای خالی وجود ندارد. حدود پنجاه یا شصت نفر دیگر نیز در همان محدوده پیاده رو ایستاده اند و با همراهان یا تلفن همراه خود در حال گفتگو هستند.
خانمی روی یکی از نیمکتها تنها نشسته است و چشم به دور و اطراف دارد. در ظاهر منتظر کسی است. با چند دقیقه کنار هم نشستن باب گفتگو را باز میکند. سؤال ابتدایی، چرایی بودن در مقابل مجتمع قضائی است. پاسخم برای کنجکاوی او از این قرار است: همسرم با یکی از همسایگان آپارتمان سر پارکینگ دعوا کرده است.
با خون سردی میگوید: چیز مهمی نیست. دردسر زیادی ندارد. بعد این جمله کمی خودش را نزدیک میکند. با صدایی آرام و با لحنی کنجکاوتر و جدیتر از قبل میپرسد: حالا شاکی همسایه است یا شوهر تو؟
ظاهر سؤال چندان سخت به نظر نمیرسد و یکی از گزینههای او را انتخاب میکنم: ما شکایت کردیم.
با این جواب کمی خودش را عقب میکشد و دوباره سر همان جای ابتدایی مینشیند. از او میپرسم: چی شد؟
دوباره همان طور که چشم به اطراف دوخته است میگوید: اگر از شما شکایت کرده بودند، من میتوانستم ضامن شوم. حالا...
ادامه حرفش را میخورد. با کنجکاو شدنم توضیحاتی میدهد: من بازنشسته هستم و میتوانم با فیش حقوقی ام برای افرادی که مانند شما شکایتهای کوچک دارند ضامن شوم. بستگی دارد که چقدر برای طرف ضمانت بریده باشند. اگر فیش حقوقی من برای ضمانت کافی باشد پنج میلیون میگیرم. البته با سفته برای محکم کاری!
چند زن با لباسهایی که نشان از پوشش خطه سیستان وبلوچستان دارد در کنار پیاده رو فرش پهن کرده اند. آن طور که میگویند برای یک اختلاف خانوادگی به مشهد آمده اند و بیش از این توضیح نمیدهند. یکی از خانمها فرزند خردسالی در آغوش دارد. همان طور که دخترش را با تکانهایی آرام میکند، درخواستی دارد: خانم اگر قرار است کاری برای مردم بکنید فکری برای سرویس بهداشتی بردارید.
یک نگاه بکنید چقدر آدم داخل پیاده رو منتظر است. هر کدام از این آدمها به دلایلی از راه دور و نزدیک آمده اند، اما باید داخل پیاده رو منتظر بمانند تا تکلیفشان مشخص شود. کاش یک سرویس بهداشتی برای مردم اینجا وجود داشت. از صبح اینجا آمده ایم و هنوز کارمان تمام نشده است. مثل ما که با بچه اینجا آمده اند، زیادند. از صبح چندبار این بچه را باید سرویس بهداشتی میبردم، اما هیچ جایی نبود. از مغازه دار که پرسیدم گفت که بیمارستان ۱۷ شهریور ببرم. مگر یک ذره راه است؟ هربار که رفتم و برگشتم یک نیم ساعتی زمان برد.
خانم دیگری که آنجاست یک پیشنهاد دارد: برای ورود به دادگاه فقط فردی که خوانده شده میتواند وارد دادگاه شود. کاش یک اتاق برای خانمها و یک اتاق برای آقایان داخل حیاط دادگاه باشد که این طور مردم داخل پیاده رو نباشند. هوا سرد یا برفی باشد مردم چه کار کنند؟ همه که ماشین ندارند داخل ماشین منتظر بمانند.
در ابتدای کوچه نزدیک به مجتمع قضائی ایستگاه خط ۲ مترو قرار دارد. جلو بیشتر واحدهای مسکونی با علائمی درخواست شده که مقابل منازل آنها خودرو پارک نشود. یکی از خانمهای ساکن در این کوچه برای خرید بیرون میآید. او پارک کردن خودروها مقابل منازل ساکنان این کوچه را مشکل اصلی ساکنان میداند. نکته دیگرش برای تردد زندانیان و حضور چند مدرسه دخترانه در این محدوده است. «ورود یا خروج زندانیان به مجتمع قضائی با حفاظت و امنیت است، اما چیزی که نگرانم میکند چشمهای بچههایی است که از مدرسه خارج میشوند و این صحنهها را میبینند.»
حاشیه و پیاده روهای بولوار کوهسنگی در حوزه اختیارات منطقه ۸ شهرداری مشهد است. فرعیهای سمت راست این بولوار نیز در مجموعه اختیارات شهرداری منطقه یک است. در همین راستا پیگیری مشکلات و درخواست مردم برای احداث پارکینگ و سروسامان دادن به پارکهای حاشیه بولوار و کوچهها را از شهرداریهای مناطق ۸ و یک جویا میشویم.
جواد مسلم، شهردار منطقه یک شهرداری مشهد پاسخگوی نقدها و گلایههای مردمی است. شروع صحبت او برای شرایط پارکینگ منطقه است. مسلم میگوید: بر اساس طرح تفصیلی جدید که ابلاغ شد، در محدوده ذکر شده دیگر کاربری پارکینگ وجود ندارد بنابراین کاربریهای موجود مسکونی است.
شهردار منطقه یک در ادامه به ظرفیت بالای پارکینگ ایجاد شده در محدوده احمدآباد و خیابان دانشگاه نیز اشاره دارد. به گفته او در این محدوده سه پارکینگ بزرگ آلتون، امام رضا (ع) و پرستار ایجاد شده است.
مسلم در ادامه بیان میکند: در همین باره و با همین سه پارکینگ فعال، هزار و ۸۳۰ جای پارک خودرو در محدوده ایجاد شده است.
نکته دیگری که مردم گلایه داشتند درباره نبود سرویس بهداشتی در این محدوده است. شهردار منطقه یک میگوید که کانکس با چند چشمه سرویس بهداشتی در پشت ساختمان مجتمع قضایی شهید بهشتی قرارگرفته است تا مردم بتوانند از آن استفاده کنند.
او در ادامه به این موضوع نیز اشاره دارد که شهرداری منطقه یک، تفاهم نامهای با هیئت امنای مسجد النبی (ص) که در نزدیکی این محدوده قرار دارد به امضا رساندهاند تا مردم نیز بتوانند از سرویس بهداشتی این مسجد استفاده کنند؛ بنابراین جدا از کانکس درنظرگرفته شده، سرویس بهداشتی مسجد محدوده در طول روز باز است. شهرداری مشهد نیز مساعدتهایی برای نگهداری و نظافت این سرویسها با مسجد دارد.
نصب تابلو راهنمای سرویس بهداشتی برای مراجعان مجتمع قضایی موضوعی بود که از سوی شهرآرا پیشنهاد شد و منطقه نیز موافقت خود را اعلام کرد.
اما شهردار منطقه ۸ موضوع پارک خودرو در حاشیه کوهسنگی و محدوده مجتمع قضائی شهید بهشتی را یک چالش در گستره کلان شهری میداند. کاظم یزدان مهر در گفتگو با خبرنگار شهرآرا به این نکته تأکید دارد که چالش پارکینگ، تنها و محدود به همین محدوده شهری نیست. او در ادامه به این موضوع نیز اشاره دارد که بیش از حوزه فنی و عمرانی باید برای فرهنگ سازی تلاش کرد.
شهردار منطقه ۸ در ادامه میافزاید: در این راستا، هر قدر خیابان و ظرفیت در نظر بگیریم بدون اقدامات فرهنگی نمیتوانیم مشکل پارکینگ را به صورت ریشهای برطرف کنیم.