هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

چرا امروز (۱۹ مهر/۱۱ اکتبر) را «روز جهانی دختر» نامیده‌اند؟

  • کد خبر: ۱۸۸۳۰۲
  • ۱۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
  • ۲
چرا امروز (۱۹ مهر/۱۱ اکتبر) را «روز جهانی دختر» نامیده‌اند؟
سازمان ملل متحد روز ۱۱ اکتبر را روز جهانی دختر (International Day of the Girl Child) نام‌گذاری کرده است. این روز با نام‌های «روز دختر» و «روز جهانی دختر» هم شناخته می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز -  ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲، نخستین «روز جهانی دختر» بود. این یادبود، برای حمایت از ایجاد فرصت‌های بیشتر برای دختران و بالابردن آگاهی درباره نابرابری جنسیتی در جهان انتخاب شده است. نابرابری جنسیتی شامل نابرابری در دسترسی به آموزش، تغذیه، حقوق قانونی، مراقبت‌های پزشکی و محافظت در برابر تبعیض، خشونت علیه زنان، ازدواج اجباری و کودک‌همسری می‌شود. روز دختر همچنین «منعکس‌کننده ظهور موفقیت‌آمیز دختران و زنان جوان به‌عنوان یک گروه متمایز در سیاست‌های توسعه، برنامه‌ریزی، مبارزات انتخاباتی و تحقیقات است.»

با روز جهانی دختر آگاهی درباره مسائلی که دختران در سراسر جهان با آن روبه‌رو هستند افزایش می‌یابد. بسیاری از برنامه‌های توسعه جهانی دختران را نادیده می‌گیرند. تا سال ۲۰۱۸ بیش از ۶۲ میلیون دختر در سراسر جهان به تحصیل دسترسی نداشتند. براساس گزارش سال ۲۰۱۴ آژانس توسعه جهانی آمریکا، دختران ۵ تا ۱۴ ساله در سراسر جهان بیش از ۱۶۰ میلیون ساعت بیشتر از پسران همسن خود را صرف کار‌های خانه می‌کنند. از هر چهار دختر در جهان، یک دختر قبل از ۱۸ سالگی ازدواج می‌کند.

در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۶، اما واتسون، سفیر حسن نیت زنان سازمان ملل متحد، از کشور‌ها و خانواده‌ها در سراسر جهان خواست به ازدواج اجباری کودکان پایان دهند. بسیاری از دختران جهان در معرض خشونت جنسی هستند و مرتکبین این جرائم معمولا بدون مجازات می‌مانند.

روز دختران به افزایش آگاهی درباره مسائلی که دختران با آن روبرو هستند، و همچنین حل این مشکلات، کمک می‌کند.

روز جهانی دختران چگونه به‌وجود آمد؟

روز جهانی دختر به‌عنوان پروژه‌ای بین‌المللی آغاز شد. ایده «روز جهانی دختر» از کمپین بین‌المللی «چون من یک دختر هستم» شکل گرفت؛ کمپینی که به اهمیت آموزش دختران در سطح جهانی و به‌ویژه در کشور‌های در حال توسعه می‌پردازد. نمایندگان بین‌المللی این برنامه در کانادا به دولت فدرال کانادا پیشنهاد کردند تا ائتلافی بین‌المللی را پایه‌گذاری کنند. کانادا «روز جهانی دختر» را به‌طور رسمی در یک قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد. ۱۹ دسامبر ۲۰۱۱، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب قطعنامه‌ای رأی داد که ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲ را به عنوان اولین روز جهانی دختر مشخص می‌کرد. بعد از آن ۱۱ اکتبر هرسال روز جهانی دختر نامیده شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۷/۲۰
1
0
نگران دختران درکشورهای در حال توسعه نباشن تمام کثافت کاریها وظلم به دختران در همون جهانی اولی های کثیف صورت می گیرد توسط وحوش انسان نما.
سایه روشن
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۲۰
0
0
بی خیال بابا
روز جهانی دختر
اصلا تو منطق اینا آدما ارزش دارن که دخترا ارزش داشته باشن؟
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->