به گزارش شهرآرانیوز - ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲، نخستین «روز جهانی دختر» بود. این یادبود، برای حمایت از ایجاد فرصتهای بیشتر برای دختران و بالابردن آگاهی درباره نابرابری جنسیتی در جهان انتخاب شده است. نابرابری جنسیتی شامل نابرابری در دسترسی به آموزش، تغذیه، حقوق قانونی، مراقبتهای پزشکی و محافظت در برابر تبعیض، خشونت علیه زنان، ازدواج اجباری و کودکهمسری میشود. روز دختر همچنین «منعکسکننده ظهور موفقیتآمیز دختران و زنان جوان بهعنوان یک گروه متمایز در سیاستهای توسعه، برنامهریزی، مبارزات انتخاباتی و تحقیقات است.»
با روز جهانی دختر آگاهی درباره مسائلی که دختران در سراسر جهان با آن روبهرو هستند افزایش مییابد. بسیاری از برنامههای توسعه جهانی دختران را نادیده میگیرند. تا سال ۲۰۱۸ بیش از ۶۲ میلیون دختر در سراسر جهان به تحصیل دسترسی نداشتند. براساس گزارش سال ۲۰۱۴ آژانس توسعه جهانی آمریکا، دختران ۵ تا ۱۴ ساله در سراسر جهان بیش از ۱۶۰ میلیون ساعت بیشتر از پسران همسن خود را صرف کارهای خانه میکنند. از هر چهار دختر در جهان، یک دختر قبل از ۱۸ سالگی ازدواج میکند.
در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۶، اما واتسون، سفیر حسن نیت زنان سازمان ملل متحد، از کشورها و خانوادهها در سراسر جهان خواست به ازدواج اجباری کودکان پایان دهند. بسیاری از دختران جهان در معرض خشونت جنسی هستند و مرتکبین این جرائم معمولا بدون مجازات میمانند.
روز دختران به افزایش آگاهی درباره مسائلی که دختران با آن روبرو هستند، و همچنین حل این مشکلات، کمک میکند.
روز جهانی دختر بهعنوان پروژهای بینالمللی آغاز شد. ایده «روز جهانی دختر» از کمپین بینالمللی «چون من یک دختر هستم» شکل گرفت؛ کمپینی که به اهمیت آموزش دختران در سطح جهانی و بهویژه در کشورهای در حال توسعه میپردازد. نمایندگان بینالمللی این برنامه در کانادا به دولت فدرال کانادا پیشنهاد کردند تا ائتلافی بینالمللی را پایهگذاری کنند. کانادا «روز جهانی دختر» را بهطور رسمی در یک قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد. ۱۹ دسامبر ۲۰۱۱، مجمع عمومی سازمان ملل متحد به تصویب قطعنامهای رأی داد که ۱۱ اکتبر ۲۰۱۲ را به عنوان اولین روز جهانی دختر مشخص میکرد. بعد از آن ۱۱ اکتبر هرسال روز جهانی دختر نامیده شد.