احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی در کاشمر آغاز شد جزئیات فروش اینترنتی محصولات سایپا از دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نفت: ظرفیت تجارت ایران و روسیه فراتر از ارقام کنونی است ۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳
سرخط خبرها

امنیت غذایی در خراسان رضوی در وضعیت بینابینی قرار دارد

  • کد خبر: ۱۸۸۹۳۱
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
امنیت غذایی در خراسان رضوی در وضعیت بینابینی قرار دارد
استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص وضعیت امنیت غذایی در خراسان رضوی گفت: در آخرین مطالعه‌ ملی که انجام شده استان خراسان رضوی جزء استان‌هایی بوده که نه وضعیت ناامن حادی دارد و نه وضعیت خوب و یک حالت بینابینی دارد و جزء استان‌های رده سوم است.

به گزارش شهرآرانیوز امیرحسین تکیان عنوان کرد: تغییرات اقلیمی در دهه گذشته با شتاب بیشتری اتفاق افتاده است و این تغییر اقلیم، تظاهرات و پیامد‌های گوناگون آن از روش‌های مختلفی بر امنیت غذایی تأثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به تظاهرات گوناگون تغییر اقلیم، گرم شدن کره زمین را یکی از پیامد‌های این پدیده ذکر کرد و افزود: به صورت میانگین کره زمین نسبت به صد سال پیش ۱.۱ درجه گرمتر شده است.

تکیان خاطرنشان کرد: در منطقه ما و به خصوص در کشور ایران و کشور‌های پیرامون ایران، این تغییرات اقلیمی شدیدتر است. متاسفانه بارندگی‌ها کم شده و آلودگی هوا ذرات گردوغبار که اخیرا در مشهد نیز زیاد شده است، همه تظاهراتی از تغییر اقلیم است که در نهایت منجر به کاهش منابع آب و به تبع آن کاهش تولید غذا و مواد غذایی می‌شود.

این استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران تشریح کرد: تولید مواد غذایی تنها یکی از ابعاد امنیت غذایی است؛ ما چهار بعد برای امنیت غذایی داریم بعد موجودیت غذا، بعد دسترسی به مواد غذایی، بعد پایداری غذا و بعد رسیدن مواد غذایی کافی به بدن به صورت پایدار که تغییر اقلیم همه این ابعاد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی تأکید کرد: برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در این حوزه باید توجه کنیم که چه ذی‌نقشانی بر امنیت غذایی کشور اثر می‌گذارند و در دنیا چه کار‌هایی می‌توانیم انجام دهیم که نقش تغییرات اقلیمی را با توجه به نقش ذی‌نقشانی که وجود دارد، بر دسترسی به غذا در کشور کاهش دهیم.

تکیان گفت: مواجهه با این تهدید نیازمند این است که بعضی از ساختار‌های حکمرانی برنامه‌ریزی خوبی برای بحث کشاورزی داشته باشند، منابع آبی را بهتر حفظ کرده، از فرسایش خاک جلوگیری کنیم.

وی افزود: بنابر مطالعاتی که توسط همکارانم انجام شده است از نظر میزان مصرف لبنیات و مصرف میوه و سبزیجات، وضعیت ناهنجاری در بعضی از مناطق استان خراسان رضوی وجود دارد و این مناطق در وضعیت ناامن هستند. مصرف غلات یا مصرف نان که قوت اصلی ما ایرانی‌ها است در بعضی از این مناطق کم بود و این خود نشان‌دهنده لزوم توجه جدی به تغذیه در این مناطق استان است.

استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: استان خراسان رضوی استانی گسترده با تعداد زیادی شهرستان و روستا است و از لحاظ عدالت هم وضعیت متوازنی ندارد و در بعضی مناطق وضعیت بسیار حادتر از دیگر مناطق است و اگر تصمیم‌سازان استان بخواهند به این مهم بپردازند لازم است که نقاط آسیب‌پذیری که بیشتر از ناامنی غذایی رنج می‌برند را در اولویت قرار داده و اول سراغ آن‌ها بروند.

وی افزود: در آخرین مطالعه ملی که انجام شده استان خراسان رضوی جزء استان‌هایی بوده که نه وضعیت ناامن حادی دارد و نه وضعیت خوب و یک حالت بینابینی دارد و جزء استان‌های رده سوم است.

تکیان تأکید کرد: این مطالعه چند سال پیش انجام شده است، اما در حال حاضر و با توجه به تورم لجام گسیخته‌ای که وجود دارد، کاهش نقدینگی در دسترس مردم و با توجه به جابه‌جایی خط فقر، اگر این مطالعه مجدد انجام شود، ممکن است و حدس من این است که استان خراسان رضوی هم به لحاظ تغذیه، ناامن شده باشد.

استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: ما باید بدانیم که در چه حیطه‌هایی این تغییر اقلیم اتفاق افتاده و بدانیم چه ذی‌نقشانی روی هر کدام از این ابعاد سیاست‌گذاری تأثیر دارند و ارتباط بین این ذی‌نقشان شناسایی شود و بعد بر اساس ارتباط بین این ذی‌نقشان، بفهمیم که اولویت‌ها چیست و کجا باید مداخله و سیاست‌گذاری کنیم.

وی افزود: مشکلی که ما داریم این است که منابع ما محدود است و این منابع محدود نمی‌تواند همه مشکلات را حل کند و منطقی است که توجه به همین منابع را به منظور استفاده مطلوب و بهینه اولویت‌بندی کنیم و با استفاده از تکنیک‌هایی از جمله تحلیل اجتماعی شبکه‌ها، شناسایی نقش ذی‌نقشان و .. از همین منابع محدود بیشترین بهره را ببریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->