پیش بینی بورس فردا یکشنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۳) ویدئو| آیفون ۱۶، ۱۰۰ میلیون ارزان‌تر شد! تشریح ظرفیت قانونی پیمان‌های دسته‌جمعی کارگری برای بازار کار پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا یکشنبه (۱۳ آبان ۱۴۰۳) حذف ویزا در سفر‌های هوایی مشهد به تاجیکستان (۱۲ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی صندوق بین‌المللی پول از اقتصاد ایران تا پایان سال ۱۴۰۳ سردسته ارز‌های دیجیتال سقوط کرد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) چرا هزینه‌های بیمه تکمیلی به صورت آنلاین پرداخت نمی‌شود؟ نرخ سود بین‌بانکی کاهش یافت | نرخ بهره ۲۳.۷۲ درصد شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) تصادف مرگبار ۲ خودروی پژو ۴۰۵ در محور ابهر با ۷ کشته + فیلم (۱۲ آبان ۱۴۰۳) شروع قوی و پایان ضعیف بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۲ آبان ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | افزایش ۴۰ میلیون تومانی «دایون» قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | اطلس ۵۲۹ میلیون تومان قیمت‌ها در بازار طلا و سکه مشهد ریخت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) به املاک و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان چوب حراج نزنید قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | دلار ۶۸ هزار و ۷۰۰ تومان نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی امروز (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) اعلام می‌شود + لینک سامانه نتایج ابلاغ آیین‌نامه حذف یارانه پُردرآمد‌ها از هفته جاری (۱۲ آبان ۱۴۰۳) فروش ۹۰ روزه چهار خودرو کرمان موتور از امروز (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزئیات حقوق کارگران در سال ۱۴۰۴ چقدر خواهد شد؟ خراسان رضوی در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد آغاز عملیات سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ در مشهد | فعالیت ۱۰ تیم با ۳۱ آمارگیر برای سرشماری همتی: تعرفه ۹۶ درصدی واردات آیفون اصلاح می‌شود مسکن گران می‌شود؟ چرا کار هست، کارگر نیست؟ دلیل عرضه سکه طلای بدون پلمب در مرکز مبادله چیست؟ اعتبار مورد نیاز برای رفع نقاط پرتصادف خراسان رضوی چقدر است؟ قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) | سبزی کیلویی ۱۵ هزار تومان افزایش ۱.۳ میلیون تومانی قیمت طلا
سرخط خبرها

معاون‌ جهادکشاورزی خراسان رضوی: کمبود آب و تغییر اقلیم ۲مشکل عمده در بخش کشاورزی است

  • کد خبر: ۱۸۹۳۴۶
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
معاون‌ جهادکشاورزی خراسان رضوی: کمبود آب و تغییر اقلیم ۲مشکل عمده در بخش کشاورزی است
معاون‌ جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۳سال در بحران خشکسالی بوده‌ایم. در محصولات آبی در این بازه زمانی کاهش محصول داشته‌ایم و اکنون به شدت تحت تاثیر اقلیم هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، استان خراسان رضوی ۱۱میلیون و ۶۴۸هزار هکتار وسعت داشته که سه میلیون از این مساحت ظرفیت کشاورزی دارد و سالانه در یک میلیون هکتار از آن کشاورزی در محصولات زراعی و باغی صورت می‌گیرد و بیش از هشتاد محصول زراعی و باغی داریم که درآمد ناخالص بخش کشاورزی در استان ۱۰۰هزارمیلیاردتومان است.

غلامحسین ساربان، معاون جهادکشاورزی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با بیان این مطلب تصریح کرد: ۴۵درصد محصولات مربوط به بخش باغبانی و ۲۰درصد متعلق به حوزه زراعت و مابقی مربوط به بخش دام و شیلات است.

زمین داریم، آب نداریم

ساربان تصریح کرد: سالانه حدود ۶میلیون تن محصول تولید می‌شود. بزرگ‌ترین محدودیت این است که ما در استان زمین داریم اما آب نداریم و اکنون منابع آبی ما به ۴میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

وی اضافه کرد: با برنامه‌ای که اکنون در سطح کشور اجرا می‌شود این میزان احتمالاً به ۲میلیارد و ۹۰میلیون مترمکعب خواهد رسید و قطعاً بخش قابل توجهی از سطح زیر کشت را از دست خواهیم داد.

در استان ۱۳سال دچار بحران خشکسالی بوده‌ایم

ساربان با بیان اینکه آب و تغییر اقلیم دو مشکل ماست، افزود: متأسفانه از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۳سال در بحران خشکسالی بوده‌ایم. در محصولات آبی در این بازه زمانی کاهش محصول داشته‌ایم و اکنون به شدت تحت تأثیر اقلیم هستیم.

تغییر الگوی کشاورزان تحت تأثیر تغییر اقلیم است

معاون جهاد کشاورزی استان یادآورشد: کشاورزان استان الگوی کشت را تغییر داده‌اند و از سمت محصولات زراعی آبی به سمت محصولات باغی رفته‌اند. در ۲۰سال گذشته حدود ۲۰۰هزار هکتار از محصولات زراعی آبی کم شده است، از گندم ۱۱۴هزار هکتار، از جو ۱۹هزار هکتار و از چغندرقند ۳۱هزار هکتار کم شده و به سمت کشت محصولات باغی سوق پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه این الگوی کشت مزیت نسبی برای استان محسوب می‌شود و درآمد بیشتری در یک متر مکعب آب ایجاد می‌کند، افزود: درآمد ناخالص ما در محصول پسته در یک متر مکعب حدود ۱۰۰هزارتومان، در زعفران ۴۲هزارتومان، گندم ۱۵هزارتومان و در چغندر ۱۸هزارتومان است و مردم به سمتی رفته‌اند که هرکس آب بیشتری در اختیار دارد، درآمد بیشتری کسب می‌کند.

ساربان افزود: اکنون باغات پسته استان ۱۳۱هزار هکتار، زعفران ۹۲هزار هکتار و‌ گیاهان دارویی به ۲۸ هزار هکتار رسیده و توسعه خوبی داشته است.

وی افزود: این آمار نشان می‌دهد ما در تأمین برخی موادغذایی دچار مشکل خواهیم شد و قطعاً نیاز به خدمات دولت است. کشاورز گندمکار باید برای آن صرف کند تولید داشته باشد. در همه دنیا به بخش کشاورزی یارانه می‌دهند، در کشور ما هم حق کشاورز است که محصول تولید کند و‌ حمایت شود. قطعاً برای بخش کشاورزی و آب باید سرمایه‌گذاری شود.



وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰هزار هکتار از سطوح استان آبیاری انجام شده و بهترین رکورد‌ها هم در مزارع مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است. پیشنهاد می‌شود باغات را آبیاری سطحی انجام دهیم و در زراعت هم به سمت آبیاری میکرو برویم که بتوانیم با آب کمتری تولید بیشتری داشته باشیم.

وی در پایان تأکید کرد: ما در استانی کشاورزی می‌کنیم‌ که میزان تبخیر زیاد است و در بعضی نقاط استان میزان تبخیر آب بر خاک ۳۰برابر بارندگی است و باید به سمتی برویم که بهره‌وری از آب و خاک را افزایش دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->