به گزارش شهرآرانیوز، یعقوبعلی نظری امروز، ۲۵ مهرماه، در دومین همایش بینالمللی کتابخانههای عمومی با عنوان کتابخانههای عمومی و کسبوکارهای کوچک که در مجتمع فرهنگی آفتاب ولایت برگزار شد، اظهار کرد: رویکرد و نگاه همایش جدید بود و من ورود کتابخانهها و این تشکیلات را به موضوع کسبوکار مخصوصاً کسبوکارهای خرد و خانگی که پایه اصلی و اساس حرکت اقتصادی در جوامع محسوب میشود و نماد اقتصاد مردمی است، به فال نیک میگیرم. امیدوارم این نقش در رونق اقتصادی و معیشتی و گذران زندگی مردم مؤثر واقع شود.
وی با بیان اینکه استان خراسان رضوی نماد اقتصاد بدون نفت در کشور است، عنوان کرد: بیش از ۹۰درصد آنچه ما در استان خراسان رضوی شاهد هستیم، فعالیتهای اقتصادی عموماً از مقیاس متوسط به پایین است. ضمن اینکه بخش خصوصی در استان فعالیت داشته و نقش اصلی را به عهده دارد اما واحدها تا ۹۰درصد واحدهای کوچک و متوسط بدون وابستگی به نفت و فرآوردههای نفتی است.
نظری بیان کرد: این همایش میتواند ارتباط خوبی با واقعیت استان ما برقرار کند و آنچه به عنوان اهداف این نشست مدنظر است با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد استان ما بهتر و دقیقتر محقق شود. هر تلاش، حرکت و اقدامی که صورت میگیرد همزمان نیاز به اطلاعات و دانش نیز دارد. ما نیاز داریم که برای رسیدن به نقطه و گام بعدی مبتنی بر اطلاعات و دانش حرکت کنیم.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: گاهی در استان در زمان بررسی بخش اقتصادی میبینیم که یک واحد تولیدی هیچ مشکلی ندارد اما دچار افت تولید یا تعطیلی شده که بیشتر به دلیل ضعف مدیریت مبتنی بر اطلاعات روز در حوزههای مختلف بوده، اطلاعات به روز نیست. مشکل دیگر این است که به کار و کارگر نیاز داریم اما بیکار هم داریم؛ یعنی نقطه تلاقی درستی مبتنی بر این نداریم که فرد جویای کار یا ما بتوانیم او را آماده کنیم.
وی افزود: این بسیار مهم است که ما بتوانیم خدمات یا نقاط عملیات یا بخشهای نیازمند را نسبت به هم در اتصال قرار دهیم و اقدامات براساس آخرین اطلاعات انجام شود. استان با توجه به مختصات و مشخصات حاکم بر اقتصاد آن که متوسط به پایین است و البته جمعیت، ظرفیت و مساحت گستردهای که داریم، محیط مناسبی برای تحقق برنامه و اهداف نهاد کتابخانههای عمومی است، ما نیز طرحهای عملیاتی داریم. کتابخانهها برای تحقق اهداف خود باید در فضای اقتصادی حضور داشته باشد، اقدامات کتابخانهها در اطلاعرسانی میتواند کمک کند.
نظری با اشاره به اینکه مسئله مهمی که در زمینه مطالعه و کتابخوانی داریم همگانی شدن آن است، تصریح کرد: در این زمینه ضعف پایهای وجود دارد. ما باید کتابخوانی یا مطالعه همگانی را مانند ورزش همگانی مورد توجه قرار دهیم. کتابخانهها به جد میتواند با استفاده از راهکارها و ظرفیتهای مختلف در زمینه سرانه مطالعه وارد عمل شود. نیاز افراد به مطالعه را باید برجستهسازی کنیم. آموزشوپرورش میتواند در این زمینه کمک زیادی کند.