آغاز ثبت‌نام متقاضیان حضور در راهپیمایی اربعین+ لینک ثبت‌نام (۲۷ تیر ۱۴۰۴) اوحدی: حقوق شهدای غیرنظامی در هیئت دولت تعیین تکلیف می‌شود تأکید رئیس بنیاد شهید بر مستندسازی دقیق از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه افتتاح مشترک سامانه سجا بین ایران و عراق برای تسهیل تردد زائران رئیس ستاد اربعین عراق: تأمین امنیت زائران برای ما در اولویت قرار دارد افتتاحیه مدرسه دارالعلم در حرم امام‌رضا(ع) توقیف یک تریلی با راننده ۱۳ ساله شهادت ۳۴ دانش آموز ایرانی به دست رژیم کودک کش اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه + تصاویر و اسامی مشهد در آستانه میزبانی از جمعیت میلیونی زائران در دهه پایانی صفر ۱۴۰۴ | ثبت‌نام ۴۵۰ کاروان پیاده تا امروز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران
سرخط خبرها

سهم یک‌صدم درصدی ایران از درآمد حاصل از گردشگری در سال ۲۰۲۳

  • کد خبر: ۱۸۹۳۱۱
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۱
سهم یک‌صدم درصدی ایران از درآمد حاصل از گردشگری در سال ۲۰۲۳
کارشناس گردشگری گفت: سازمان جهانی گردشگری نیز گزارشی از درآمد حاصل از گردشگری منتشر کرده که نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۳ گردشگری یک تریلیون دلار درآمد داشته است. سهم ایران یک‌صدم درصد از این میزان است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین رضایی در این باره گفت: باید نگاهمان را به شهرهای مذهبی فراملی کنیم و با ایجاد تورهای مناسب‌ بستر حضور مسلمانان را در آن فراهم کنیم. داده‌های آماری در سال ۲۰۲۳ نشان می‌دهد که ۹۶۰ میلیون گردشگر در سال ۲۰۲۲ به خارج از کشور خود سفر کرده‌اند. وقتی این داده‌های آماری را بررسی می‌کنید متوجه می‌شوید که خاورمیانه با ۱۵ درصد از این آمار کمترین سهم از تمام دنیا را در اختیار دارد.

سهم یک‌صدم درصدی ایران از درآمد حاصل از گردشگری در سال ۲۰۲۳

وی ادامه داد: سازمان جهانی گردشگری نیز گزارشی از درآمد حاصل از گردشگری منتشر کرده که نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۳ گردشگری یک تریلیون دلار درآمد داشته است. سهم ایران یک‌صدم درصد از این میزان است.

این کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه مولفه‌های مختلف گردشگری در دنیا با ایران متفاوت است، خاطرنشان کرد: برخی از مولفه‌ها با فرهنگ و سنن ایران در تضاد است، اما برخی از مولفه‌های آن همانند گردشگری مذهبی هم‌تراز مولفه‌های گردشگری در ایران است.

رضایی اضافه کرد: باید سهم گردشگری ایران را در سایر حوزه‌ها مانند سلامت، طبیعی، باستانی، خوراک و.. تقویت کنیم. وقتی می‌خواهیم این مولفه‌های گردشگری را تقویت کنیم باید ببینیم کدام راهکار به آن نزدیکتر است. یعنی چگونه می‌توانیم گردشگر خارجی را جذب کنیم تا بتوانیم مولفه‌های خود را به او نشان دهیم؟

وی تصریح کرد: برای توسعه گردشگری باید گردشگری مذهبی و زیارتی را در کنار گردشگری سلامت در دستور کار برنامه هفتم در اولویت قرار دهیم. ایران از شهرهای مذهبی و زیارتی زیادی برخوردار است که این شهرها باید تقویت شوند، یعنی باید نگاهمان به این شهرها را فراملی کنیم و با ایجاد تورهای مناسب‌ بستر حضور مسلمانان را در این شهرهای مذهبی فراهم کنیم.

این کارشناس گردشگری بیان کرد: طی یک برنامه بلندمدت با کمک وزارت امور خارجه، شرکت‌های مسافرتی و تورلیدرهای خوب، سفری امن، برنامه‌ریزی شده و ارزان برای مسلمانان آماده کنیم تا از پتانسیل‌هایی که در شهرهای مذهبی وجود دارد استفاده کنند.

رضایی گفت: شرایطی باید برای گردشگران زیارتی رخ دهد که وقتی برای زیارت سفر می‌کنند از سایر امکانات موجود نیز استفاده کنند. همانطور که این اتفاق در مشهد رخ می‌دهد و گروه‌هایی که از کشورهای حاشیه خلیج فارس به زیارت امام رضا(ع) می‌آیند، تورلیدرهای مشهدی بازدید از مناطق دیدنی و طبیعی مشهد و خراسان رضوی را نیز در برنامه آن‌ها قرار می‌دهند.

بقعه‌های متبرکه در تقویت ظرفیت گردشگری کشور مورد توجه قرار گیرد

وی اضافه کرد: به غیر از ظرفیت‌هایی که در شهرهای مذهبی داریم، موقعیت‌های مذهبی دیگری در کشور به نام قدمگاه‌ها و بقعه‌های متبرکه داریم. ما از این قدمگاه‌ها در جهت تقویت گردشگری کشور استفاده نکرده‌ایم. اگر به سایت سازمان اوقاف دقت کنید، بیش از ۸۹۰۰ بقعه متبرکه یا امام زاده داریم که می‌توانند به توسعه گردشگری ما کمک کنند.

رضایی با اشاره به نقش مراسم‌ مذهبی در توسعه گردشگری مذهبی تصریح کرد: نه تنها مراسم مذهبی برای مسلمانان بلکه مراسمی ویژه مسیحیان، زرتشتیان و کلیمی‌ها داریم که این‌ها جزو جاذبه‌های گردشگری محسوب می‌شوند.

وی افزود: راهپیمایی زائران پیاده امام رضا(ع) در دهه پایانی صفر یک جاذبه گردشگری تلقی می‌شود، اما روی این ظرفیت‌ها کار نشده است. همانطور که روی بحث پیاده‌روی اربعین کار می‌شود و از تمام دنیا در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کنند که به منابع اقتصادی عراق کمک شایانی می‌کند، اما در پیاده‌روی زائران امام رضا(ع) که تقریبا ۱۰ روز در اطراف مشهد وجود دارد، تقریبا هیچ برنامه‌ریزی برای ورود گردشگران خارجی مذهبی وجود ندارد و ما فقط از گردشگران داخلی استفاده می‌کنیم.


منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->