به گزارش شهرآرانیوز؛ کتاب «ابوالقاسم سحاب» نوشته مسعود آدینهوند به تازگی به عنوان سی و چهارمین کتاب از مجموعه پژوهشی شخصیتهای مانا توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شده است.
این کتاب، پژوهشی کوتاه درباره زندگی و اقدامات علمی و فرهنگی ابوالقاسم سحاب تفرشی چهره ماندگار فرهنگ ایرانی با تکیه بر مراحل مختلف حیات و بررسی اجمالی اندیشهها و آثار او به عنوان یکی از مفاخر علمی و فرهنگی ایران در دوره متأخر قاجار و پهلوی اول و دوم است.
ابوالقاسم سحاب پدر علم نقشه کشی و جغرافیای تصویری و از بانیان دانش جغرافیای جدید بوده که بعد از تحصیل در علوم جدید، سالها در وزارت معارف و مدارس مختلف کشور خدمت کرده و مدارس جدیدی هم دایر کرد. سحاب تفرشی به عنوان یک کنشگر فرهنگی برای توسعه معارف و افزایش تعداد افراد باسواد در تهران و دیگر نقاط کشور تلاش زیادی کرد و با شناخت نسبتاً عمیقی که از جامعه و حکومت ایران داشت، از یک منظر به آسیبشناسی اوضاع داخلی بهویژه ساختار وزارت معارف و نظام آموزشی و اداری کشور پرداخت.
کتاب «ابوالقاسم سحاب» از مجموعه شخصیتهای مانا شامل سه فصل «مروری بر زندگانی ابوالقاسم سحاب»، «دیدگاهها و اندیشهها» و «آثار و مکتوبات» است. در پایان کتاب نیز فهرست آثار و اسناد و تصاویر این شخصیت برجسته جمعآوری شده است.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«بیگاری کشیدن از اطفال، عدم حس مسئولیت آموزگار و رشوه گرفتن از محصلان از دیگر معایب نظام مکتبخانهای بود. همینطور بیشتر کارهای منزل معلم از قبیل آب آوردن، از وظایف محصلان مکتبخانه بهشمار میرفت. در موقع استراحت، معلم در وسط مکتب دراز میکشید و یکی از شاگردان دستمالی به چوب بسته و با آن معلم را باد میزد، معلم تقاضای انعام میکرد و این موضوع بر دشواری کار شاگردان میافزود و اگر کسی از عهدهی آن بر نمیآمد، گاهی اخراج هم میشد.»
این کتاب با ۱۷۶ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۹۴ هزار تومان عرضه شده است.
منبع: مهر