فصل چهارم «زخم کاری» چگونه به پایان می‌رسد؟ + فیلم جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در مسیر تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد
سرخط خبرها

کتاب «ابوالقاسم سحاب» به کتابفروشی ها رسید

  • کد خبر: ۱۹۰۵۶۶
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱
کتاب «ابوالقاسم سحاب» به کتابفروشی ها رسید
کتاب «ابوالقاسم سحاب» نوشته مسعود آدینه‌وند، توسط انتشارات سوره مهر منتشر و راهی بازار نشر شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کتاب «ابوالقاسم سحاب» نوشته مسعود آدینه‌وند به تازگی به عنوان سی و چهارمین کتاب از مجموعه پژوهشی شخصیت‌های مانا توسط انتشارات سوره مهر منتشر و روانه بازار نشر شده است.

این کتاب، پژوهشی کوتاه درباره زندگی و اقدامات علمی و فرهنگی ابوالقاسم سحاب تفرشی چهره ماندگار فرهنگ ایرانی با تکیه بر مراحل مختلف حیات و بررسی اجمالی اندیشه‌ها و آثار او به عنوان یکی از مفاخر علمی و فرهنگی ایران در دوره متأخر قاجار و پهلوی اول و دوم است.

ابوالقاسم سحاب پدر علم نقشه‬ ‏کشی و جغرافیای تصویری و از بانیان دانش جغرافیای جدید بوده که بعد از تحصیل در علوم جدید، سال‌ها در وزارت معارف و مدارس مختلف کشور خدمت کرده و مدارس جدیدی هم دایر کرد. سحاب تفرشی به عنوان یک کنشگر فرهنگی برای توسعه معارف و افزایش تعداد افراد باسواد در تهران و دیگر نقاط کشور تلاش زیادی کرد و با شناخت نسبتاً عمیقی که از جامعه و حکومت ایران داشت، از یک منظر به آسیب‌شناسی اوضاع داخلی به‌ویژه ساختار وزارت معارف و نظام آموزشی و اداری کشور پرداخت.

کتاب «ابوالقاسم سحاب» از مجموعه شخصیت‌های مانا شامل سه فصل «مروری بر زندگانی ابوالقاسم سحاب»، «دیدگاه‌ها و اندیشه‌ها» و «آثار و مکتوبات» است. در پایان کتاب نیز فهرست آثار و اسناد و تصاویر این شخصیت برجسته جمع‌آوری شده است.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

«بیگاری کشیدن از اطفال، عدم حس مسئولیت آموزگار و رشوه گرفتن از محصلان از دیگر معایب نظام مکتب‌خانه‌ای بود. همین‏طور بیشتر کار‌های منزل معلم از قبیل آب آوردن، از وظایف محصلان مکتب‌خانه به‌شمار می‌رفت. در موقع استراحت، معلم در وسط مکتب دراز می‌کشید و یکی از شاگردان دستمالی به چوب بسته و با آن معلم را باد می‌زد، معلم تقاضای انعام می‌کرد و این موضوع بر دشواری کار شاگردان می‌افزود و اگر کسی از عهده‌ی آن بر نمی‌آمد، گاهی اخراج هم می‌شد.»

این کتاب با ۱۷۶ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و قیمت ۹۴ هزار تومان عرضه شده است.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->