نگاه بازار سهام به مذاکرات عمان | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) تعداد داوطلبان کنکور سراسری از مرز یک میلیون نفر گذشت «آمایش سرزمین»؛ سند تشریفاتی اقتصاد ایران در صورت رفع کامل تحریم‌ها چگونه خواهد بود؟ | صاحبان صنایع خراسان رضوی پاسخ می‌دهند افت قیمت طلا در مشهد در آستانه مذاکرات مسقط (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | ریزش ۲.۵ میلیونی قیمت سکه + این خبر به‌روز‌رسانی می‌شود رشد ۲.۵ برابری نرخ گمرک ارز کالا‌های اساسی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | دلار و طلا ریزش کرد مردم جرئت سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ندارند | بازار‌های ریسک‌پذیر، جذاب‌تر از بازار مسکن ظرفیت‌های بخش معدن در خراسان رضوی برای تحقق شعار امسال | معدن، گنج پنهان سرمایه‌گذاری مشهد میزبان دو رویداد اقتصادی بین‌المللی تا ۳۸ روز دیگر | آغاز طرح ارزیابی عملکرد استانداری از ابتدای تیرماه ۱۴۰۴ توزیع مرغ بالاتر از ۹۰ هزار تومان گران‌فروشی است اولین عرضه‌اولیه سال ۱۴۰۴ با نماد «وپایا» دوشنبه، ۲۵ فروردین، وارد بورس می‌شود + جزئیات قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | موز کیلویی ۷۰ هزار تومان قیمت ارز‌های دیجیتال در بازار امروز (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) | جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین بیت‌کوین را صعودی کرد قیمت طلای جهانی در بازار امروز (شنبه، ۲۳ فروردین ۱۴۰۴) اعلام شد | اوج گرفتن قیمت طلای جهانی خروج قطار سریع‌السیر مشهد تهران از ایستگاه کمبود اعتبار | تعیین تکلیف طرح به شورای ملی اقتصادی رسید رشد بار مصرفی شبکه برق کشور به ۸ درصد رسید انتقاد شدید کارگران به تثبیت حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی آیا خانوار‌هایی که یارانه نمی‌گیرند، می­‌توانند کالابرگ الکترونیکی دریافت کنند؟ | پاسخ به سوالات پرتکرار درخصوص کالابرگ جهش ۶۲ دلاری قیمت طلای جهانی در یک روز (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) گرانی قیمت کالا‌های اساسی برطرف می‌شود توزیع آب به جای بنزین در جایگاه سوخت خیابان دلاوران مشهد؛ از شایعه تا واقعیت طنین شعار «مرگ بر اسرائیل» از باب‌الجواد(ع) تا چهارراه شهدا | اعلام همبستگی مردم مشهد با ملت مظلوم فلسطین اختیار تغییر ساعت رسمی کشور به دولت باز می‌گردد | تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم می‌کند جزئیاتی درباره رقم دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی سال گذشته ۰.۵ میلیارد دلار آیفون در ۲ ماه ترخیص شد فضیلت دعای کمیل اجرای توافقنامه تجارت ایران با کشور‌های اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴
سرخط خبرها

سایه سنگین ویروس کرونا بر کسب‌و‌کارها

  • کد خبر: ۱۹۰۵۸
  • ۰۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۹
سایه سنگین ویروس کرونا بر کسب‌و‌کارها
سید علی عقیلی دکتری مدیریت کسب‌و‌کار
جهانی شدن اقتصاد و ارتباط بین کشور‌ها شرایطی را ایجاد کرده است که بحران‌های اقتصادی جهانی می‌تواند مستقیما بر کاهش رشد اقتصادی کشور‌ها تأثیر بگذارد. گسترش یک‌باره ویروس کرونا در کشورمان و اینکه ایران بعد از چین دومین کشوری است که بیشترین مبتلایان را دارد سبب شده است در چند روز گذشته فضای کسب‌و‌کار کشور به شدت تحت‌تأثیر شیوع این ویروس قرار بگیرد. اکنون لغو شدن پرواز‌ها و لغو تور‌های خارجی و داخلی در آستانه عید نوروز به صنعت گردشگری ایران ضربه زیادی وارد کرده است.
در ماه‌های گذشته خطوط هوایی کشور‌های همسایه (نظیر عراق، ترکیه، پاکستان، افغانستان و کشور‌های حوزه خلیج فارس) بیشترین گردشگران و زائران خارجی را به ایران و مشهد منتقل می‌کردند، اکنون با لغو پرواز‌های آن‌ها در عمل روند ورودی گردشگران خارجی به ایران متوقف شده است. این مسئله سبب شد کسب‌و‌کار‌هایی که مرتبط با این طیف مشتریان خارجی هستند (مانند آژانس‌های هواپیمایی، هتل‌ها، رستوران‌ها و مقاصد گردشگری و مراکز درمانی و بهداشتی و زیبایی) به شدت آسیب ببینند و در معرض تعدیل نیروی انسانی قرار بگیرند. همچنین باید این مسئله را در نظر داشت که هرسال در این ایام با ورود گردشگران خارجی به کشور، میزان ورودی ارز‌های خارجی به بازار بیشتر می‌شد. اکنون کاهش ورود گردشگران سبب خواهد شد میزان ورودی ارز به بازار از سوی گردشگران خارجی به شدت کاهش یابد.
البته برخی می‌گویند با توجه به اینکه در ماه پایانی سال اغلب خانواده‌ها به فکر سفر‌های نوروزی و برنامه‌ریزی برای تعطیلات ابتدای سال نو هستند، تغییر رویکرد جذب مخاطب از گردشگر خارجی به داخلی با بهینه کردن نرخ‌های خدمات و کالا‌ها می‌تواند این تهدید را به فرصتی طلایی برای این‌گونه مشاغل تبدیل کند، اما این مسئله را باید در نظر گرفت که شهروندان داخلی نیز در رفتن به سفر محتاط شده‌اند و همین مسئله میزان تقاضا برای تور‌های داخلی را نیز تحت شعاع قرار داده است. براین‌اساس این سؤال به وجود می‌آید که در شرایط فعلی چه اقداماتی برای جلوگیری از آسیب به فضای کسب‌و‌کار باید انجام داد؟
اولین قدم در مدیریت بحران مدیریت بر خود است. کمبود نقدینگی، کاهش فروش، سررسید اسناد پرداختی و وصول نشدن مطالبات بزرگ‌ترین خطر‌های تهدید‌کننده کسب‌و‌کار‌ها در هنگام بحران نیستند. مدیران ناآماده و هراسان در رأس بنگاه‌های اقتصادی بزرگ‌ترین تهدید در زمان بحران اند. در تاریخ آمده است که هم‌رزم ناپلئون بناپارت هنگامی که وی سربازی جوان بود، در میان یکی از جنگ‌ها با اشاره به پا‌های لرزان ناپلئون به تمسخر به او می‌گوید: چقدر می‌ترسی! ناپلئون در پاسخ می‌گوید: تو اگر نصف ترس مرا داشتی تا پاریس فرار می‌کردی. شهامت نترسیدن نیست، بلکه غلبه بر ترس است. یقینا بحران کرونا روزی تمام می‌شود و کشور عزیزمان با تمهیدات و درایت این بحران را پشت سرخواهد گذاشت، اما به طور حتم آنچه سبب می‌شود در دوران گذار، کسب‌و‌کار‌های کشور کمترین آسیب را ببینند و بتوانند خود را احیا کنند، برخورداری از مدیریت مناسب بحران در بنگاه‌های اقتصادی است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->