کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی
سرخط خبرها

احداث و راه‌اندازی پالایشگاه‌های خون در کشور

  • کد خبر: ۱۹۱۰۴۰
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
احداث و راه‌اندازی پالایشگاه‌های خون در کشور
معاون وزیر بهداشت گفت: تمهیداتی برای راه‌اندازی پالایشگاه‌های خون در کشور داریم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر سید حیدر محمدی در نشست روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کلان منطقه آمایشی شش کشور که در زنجان برگزار شد، با اشاره به وضعیت تامین ارزی و نقدینگی اظهار کرد: اگرچه در حال حاضر وضعیت در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پایدار است، با این حال در حوزه شیرخشک مقداری عدم ثبات وجود داشت که با اقدامات صورت گرفته به‌زودی رفع خواهد شد.

وی افزود: تهیه کالاهای حوزه سلامت بالاخص در زمینه دارو، تجهیزات و شیرخشک ارتباط مستقیمی با تأمین، انتقال ارز و تأمین نقدینگی دارد. یکی از چالش‌های مراکز بیمارستانی و دانشگاه‌های علوم پزشکی تامین نقدینگی است.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: وضعیتی که در بهمن ماه سال گذشته پیش آمد، مقداری شرایط را سخت کرد.

وی با اشاره به زمان‌بر بودن پروسه تامین ارز تا واردات فراورده به کشور گفت: امروز اگر به شرکتی ارز بدهیم، بسته به تولیدی و یا وارداتی بودن آن محصول، حداقل بین سه تا شش ماه زمان لازم است بنابراین کوچکترین اختلال در تامین ارز، زنجیره تامین را با مشکل مواجه خواهد کرد.

محمدی با اشاره به تفاهمنامه ارزی سازمان غذا و دارو با بانک مرکزی اظهار کرد: این تفاهمنامه در جهت تهیه ارز مورد نیاز حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیرخشک بین سه نهاد منعقد شد. 

وی افزود: در چند ماه اول سال با مشکل شدید ارزی روبرو بودیم که با ورود رییس جمهوری و معاون اول به موضوع، مشکل حل شد و خوشبختانه از اواخر تیرماه مشکلات ارزی تا حدود زیادی رفع شد، به‌طوری‌که تاکنون نیمی از سهمیه ارزی را دریافت کردیم و  امیدواریم مابقی ارز را تا پایان سال به شرکت ها تخصیص دهیم و تأمین را درست انجام دهند.

رئیس سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در حال حاضر وضعیت ما در حوزه تأمین دارو وضعیت نسبتاً مناسبی است و در حال ایجاد ذخیره استراتژیک هستیم.

وی با اشاره به کمبود داروی «متی مازول» اظهارکرد: ماده اولیه تولید این دارو وارد کارخانه و دارو تولید شد که بعد از مراحل بسته بندی و صدور تأییدیه آزمایشگاه قرار است این دارو اوایل هفته آینده به صورت گسترده توزیع شود. با این مقدار تولید، حداقل نیاز چند ماه کشور به این دارو تأمین می‌شود.
 
محمدی یادآور شد: کمبود شدید برخی از داروها مانند داروهای پیوندی و فاکتور ۸ رفع شده است و در حال حاضر به اندازه یک سال نیاز کشور فاکتور ۸ موجودی داریم، ضمن اینکه به اندازه نیاز سه ماه این داروها توزیع شده است.
 
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با بیان اینکه کشور بیش از یک‌سال درگیر کمبود سرم بود، گفت: این کمبود ناشی از تغییر الگوی مصرف در دوره کرونا بود، به‌طوری‌که مصرف ماهیانه سرم از حدود ۱۱ تا ۱۲ میلیون به بیش از ۲۰ میلیون مصرف ماهیانه در اواخر همه‌گیری کرونا افزایش یافت. ظرفیت تولید ما حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون بود که معمولا میانگین ۱۰ تا ۱۲ میلیون آن مصرف می‌شد و الباقی یا صادر می‌شد یا ذخیره می‌شد.

به گفته وی کارخانه جدیدی در تبریز راه‌اندازی شده است که سرم‌های شست وشو را تولید و به زودی سرم‌های تزریقی را نیز تولید خواهد کرد و با راه‌اندازی آن و چند خط تولید دیگر در استان‌های دیگر می‌توانیم بدون واردات پاسخگوی نیاز داخل باشیم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کمبودی درخصوص تامین انواع شیرخشک‌های رژیمی، متابولیک و غذای ویژه وجود ندارد، گفت: شیرخشک‌های معمولی (رگولار) پنج تولیدکننده در کشور دارد و به دلایل آنچه درمورد ابطال ثبت سفارش‌ها توضیح داده شد، در اوایل سال ماده اولیه کمتری وارد و برخی شرکت‌ها اوایل شهریور ماه با مشکل تامین ماده اولیه مواجه شدند اما با اقدامات صورت گرفته ماده اولیه تامین و شرکت‌ها به ما قول داده‌اند که در اواخر آبان تولید شیرخشک کفاف نیاز داخل را بدهد.

بنابر اعلام سازمان غذا و دارو وی با اشاره به اینکه نیاز کشور به شیرخشک‌های رگولار ماهانه پنج میلیون قوطی است و با ثبت سامانه‌ای میزان مصرف شفاف خواهد شد، گفت:  درصورتی که دو شرکت بزرگ که ۸۶ درصد نیاز کشور را تامین می‌کند به تعهدات خود عمل کنند مشکلی از لحاظ تامین شیرخشک نخواهیم داشت. داروخانه‌هایی که در ثبت سامانه کوتاهی کنند، سهمیه‌ای نخواهند داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->