مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
سرخط خبرها

کمال خرازی: آمریکا ۲ پیام محرمانه برای ایران فرستاده است | جنگ اسرائیل و فلسطینی‌ها تا کجا پیش می‌رود؟

  • کد خبر: ۱۹۱۲۰۳
  • ۰۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۱
کمال خرازی: آمریکا ۲ پیام محرمانه برای ایران فرستاده است | جنگ اسرائیل و فلسطینی‌ها تا کجا پیش می‌رود؟
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: رژیم صهیونیستی با جنگ چریکی روبرو خواهد شد و جنگ‌های چریکی نیز طبیعتا طولانی‌مدت و ادامه‌دارند.

به گزارش شهرآرانیوز کمال خرازی در گفتگو با شبکه العالم با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی، سیاستی که متحدان رژیم صهیونیستی دنبال می‌کنند، جلوگیری از گسترش جنگ و فروپاشی اسراییل است، گفت: آمریکا باید مانع ادامه جنایات اسرائیل شود، زیرا با تداوم روند فعلی، احتمال گسترش جنگ زیاد است.

متن گفت و گوی کمال خرازی به شرح زیر است:

پس از عملیات طوفان الاقصی، رهبران آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه به اراضی اشغالی سفر کردند. آیا هدف از این سفر‌ها در چهارچوب همبستگی با اسرائیل ارزیابی می‌شود یا این سفر‌ها حاوی پیامی برای دیگر کشورهاست؟

حامیان اسرائیل، ازجمله آمریکا و کشور‌های اروپایی، نگران کشانده شدن به این جنگ هستند. درحالی‌که صهیونیست‌ها علاقه‌مندند جنگ گسترش یابد، لذا مقامات این کشورها، رهبران این رژیم را از گسترش جنگ و ورود به غزه برحذر می‌دارند. آن‌ها با انجام این سفرها، ضمن حمایت از این رژیم و کمک‌های سیاسی و تسلیحاتی به صهیونیست‌ها، تلاش می‌کنند، خشم کور این رژیم را کنترل و از فروپاشی آن جلوگیری کنند.

رژیمی که خودشان، آن را به‌عنوان یک رژیم نامشروع آفریده بودند، اکنون گرفتارش شده‌اند؛ بنابراین هدف اصلی این سفرها، کنترل کردن خشم رژیم صهیونیستی و جلوگیری از گسترش جنگ است تا ناچار به ورود به این درگیری نشوند.

آیا آمریکا آمادگی مشارکت مستقیم در جنگ را دارد؟

این موضوع، بستگی به تحولات پیش‌رو دارد. اگر جنگ گسترش یابد، طبیعتا سیاست آن‌ها تغییر خواهد کرد، اما در شرایط فعلی، سیاستی که متحدان رژیم صهیونیستی پیگیری می‌کنند، در جهت جلوگیری از گسترش جنگ است. توصیه آن‌ها به صهیونیست‌ها و کشور‌های دیگر این است که تلاش کنند این جنگ گسترش نیابد؛ زیرا در سایر جا‌ها درگیرند. همچنانکه در اوکراین گرفتارند. ضمن‌آنکه با چالش مسائل داخلی و انتخابات ریاست جمهوری مواجه هستند؛ بنابراین به مصلحت آن‌ها نیست که چنین جنگی گسترش یابد.

غربی‌ها از چه‌شیوه‌هایی برای حمایت از اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل در غزه بهره برده‌اند؟

آن‌ها به شیوه‌های مختلف از ادامه اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی حمایت می‌کنند. برای نمونه در سازمان ملل، هر قطعنامه‌ای را که برای آتش بس پیشنهاد می‌شود، وتو می‌کنند. همانطور که روسیه قطعنامه‌ای را به شورای امنیت برد و آن‌ها با آن مخالفت کردند، قطعنامه برزیل را نیز وتو کردند؛ بنابراین در سطح سیاسی و در سازمان ملل، نهایت حمایت را از رژیم صهیونیستی انجام می‌دهند. اما ورود به شرایطی را که خودشان درگیر این جنگ شوند، به مصلحت خود نمی‌دانند.

آیا اسرائیل این توان را دارد که به‌تنهایی وارد باریکه غزه شود و با مقاومت رو در رو بجنگد؟

هرچند رژیم صهیونیستی اعلام کرده که می‌خواهد وارد غزه شود، اما برای انجام آن به‌شدت دچار تردید است؛ چراکه آمریکایی‌ها، کشور‌های غربی و فرماندهان نظامی پیشین رژیم صهیونیستی، می‌دانند که ورود نظامی به غزه، چه مخمصه‌ای را برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد؛ لذا آمریکایی‌ها در پیام‌هایی که به رژیم صهیونیستی داده‌اند و حتی بایدن نیز به صراحت اعلام کرد، تاکید دارند که ورود نظامی رژیم به غزه اشتباه بزرگی خواهد بود.

اکنون نیز شاهد هستیم که رژیم صهیونیستی مردد است و می‌داند در صورت ورود به غزه، با چه جهنمی مواجه خواهد شد. درواقع، حماس در شهری زیرزمینی زندگی می‌کند و از هر نقطه‌ای می‌تواند خارج شود و با سربازان و تجهیزات نظامی رژیم صهیونیستی مقابله کند.

به پیام‌های بایدن به اسرائیل اشاره کردید، گفته شد آمریکا دو پیام را به‌صورت غیرمستقیم برای ایران ارسال کرده است. این پیام‌ها به چه موضوعاتی اشاره داشتند و پاسخ ایران چه بود؟

این پیام‌ها محرمانه هستند، اما آقای دکتر امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه، توضیحاتی درباره آن‌ها دادند. به‌طورکلی، این پیام‌ها حاکی از نگرانی آمریکایی‌ها نسبت به گسترش جنگ در منطقه است. طبیعتا پاسخ ما هم این بوده است که شما برای جلوگیری از گسترش جنگ باید مانع ادامه اقدامات رژیم صهیونیستی شوید، ضمن آنکه شورای امنیت باید آتش‎بس اعلام کند تا جنگ گسترش نیابد، زیرا با تداوم روند فعلی، احتمال وقوع جنگی گسترده زیاد است.

همانطور که جنابعالی اشاره داشتید، آمریکا از راه‌های زیادی به اسرائیل کمک می‌کند، ازجمله اینکه قطعنامه‌ها در سازمان ملل را وتو می‌کند. در این صورت، از نظر شما، اینکه از طریق نهاد‌های بین‌المللی همچون سازمان ملل یا شورای امنیت، پایانی بر این جنگ گذاشته شود، چقدر محتمل است؟

این موضوع تا حد زیادی به تلاش‌های دیپلماتیک کشور‌ها و همچنین واکنش افکار عمومی جهانی بستگی دارد. در روز‌های گذشته، انصافا مردم کشور‌های مختلف اعم از اسلامی و غیراسلامی، به‌خوبی به میدان آمدند و ضمن حمایت از حماس، جنایات رژیم صهیونیستی، خصوصا کودک‌کشی و قتل عام فلسطینیان را محکوم کردند. درصورتی‌که این شرایط در صحنه بین المللی ادامه یابد، طبیعتا آمریکایی‌ها، ناچارند از مواضع خود عقب‌نشینی کنند.

از طرفی، حملات هوایی صهیونیست‌ها برای قتل عام و کشتار در غزه، وصف ناشدنی است. جنایتکاران تاریخ، قبل از اینکه سازمان مللی به‎وجود آید و قوانینی درباره جنگ و جنایات جنگی وضع شود، از این دست اقدامات زیاد می‌کردند. اما بعد از ایجاد سازمان ملل و وضع قوانین جنگ، کسی انتظار ندارد همان اقدامات تکرار شود.

اما متاسفانه امروز، شاهد تکرار همان شیوه‌های قتل عام و نسل‌کشی هستیم و سازمان ملل هم تبدیل به ابزاری بی‌خاصیت شده است؛ به طوریکه، آمریکا با قطعنامه‎‌های روسیه و برزیل برای آتش‌بس مخالفت کرد. جنایات رژیم در غزه چنان گسترده است که دبیرکل سازمان ملل هم، بعد از بازدیدی که از رفح داشت، موضع معتدلی در شورای امنیت گرفت و اسرائیلی‌ها به‌شدت از موضع دبیرکل عصبانی شدند. بنابراین، با این وضعیت سازمان ملل، نمی‌توان چندان به آن امیدوار بود.

چرا نتایج عملیات طوفان الاقصی، راهبردی است؟

کاری که حماس انجام داد، اقدامی راهبردی بود و یک پیروزی راهبردی را برای آن‌ها به‌دنبال داشت؛ و در مقابل، یک شکست راهبردی برای رژِیم صهیونیستی بود. چنین شکست راهبردی را نمی‌توان با قتل عام و بمباران و اقداماتی از این دست، پاسخ داد. بنابراین، سرنوشت این جنگ مشخص است و نهایتا برای صهیونیست‌ها دستاوردی نخواهد داشت.

از نظر جنابعالی، حماس اقدامی راهبردی انجام داد، آیا آن‌ها می‌دانستند دقیقا چه اقدامی می‌کنند و چه نتایجی خواهد شد؟ یا اینکه نمی‌توانستند وضعیت آینده را پیش‌بینی کنند؟

طبعا اقدامات راهبردی، هزینه‌های سنگینی هم در بر دارد. قطعا حماس که با اقدام راهبردی خود، باعث شکست راهبردی رژیم صهیونیستی شد، می‌دانست که با پاسخ سخت این رژیم مواجه خواهد شد. رژیم صهیونیستی، اکنون از سر استیصال با کشتارجمعی مردم غزه، به این اقدام پاسخ می‌دهد. البته، فلسطینی‌ها به زندگی همراه با کشتار و جنایات رژیم عادت دارند.

هر فلسطینی که شهید می‌شود، ده‌ها جوان فلسطینی جای او را می‌گیرند. آن‌ها چیزی جز جان ندارند که در راه استقلال تقدیم کنند؛ بنابراین در برابر یک پیروزی راهبردی، آماده‌اند چنین هزینه‌هایی را نیز بپردازند. هر چند هزینه‌هایی که اکنون به آن‌ها تحمیل می‌شود، وصف ناشدنی است.

بعد از اینکه این عملیات انجام شد، اسرائیلی‌ها دو ادعای اصلی را مطرح کردند، اول اینکه مساحت باریکه غزه را کاهش خواهیم داد، به‌اصطلاح، منطقه امن ایجاد و عملا با کوچ اجباری، مردم این منطقه را تخلیه می‌کنند و دوم اینکه باید مقاومت را در غزه از بین خواهند برد. به نظر شما، آیا اسرائیل می‌تواند با وجود محاصره ۱۷ ساله غزه، مقاومت را در این منطقه از بین ببرد؟

اساسا، مقاومت، خصوصا مقاومت اسلامی را نمی‌توان از بین برد. مقاومت اسلامی به هر میزان که شهید دهد، باز هم نیرو‌های جدیدی بدان می‌پیوندند و این مسیر ادامه می‌یابد. همانطورکه تاکنون اینگونه بوده است. تمام جنایاتی که رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، خصوصا مقاومت اسلامی تا بحال کرده است، با این هدف بوده که آن‌ها را از بین ببرد.

اما نتیجه این اقدامات، گسترش این مقاومت بوده است. همچنانکه امروز، قدرت حماس و جهاد اسلامی را با پنج یا ۱۰ سال پیش نمی‌توان مقایسه کرد. این نشان می‌دهد که مقاومت اسلامی زاینده است؛ بنابراین رژیم صهیونیستی نمی‌تواند مقاومت اسلامی را از بین ببرد.

اگر رژیم تصور می‌کند با ورود به غزه می‌تواند مقاومت را نابود کند، باید بداند که این ناشدنی است؛ چرا که همانطور که توضیح دادم، مقاومت اسلامی جریانی زیرزمینی است و سربازان رژیم نمی‌توانند روی زمین با آن مقابله کنند.

در حوادث اخیر نیز شاهد بودید که آن‌ها از زیر زمین خارج شدند و تانک و افسران صهیونیست را هدف قرار دادند؛ بنابراین رژیم صهیونیستی با جنگ چریکی روبرو خواهد شد. جنگ‌های چریکی نیز طبیعتا طولانی‌مدت و ادامه‌دارند. تجربه جنگ‌های چریکی را در کشور‌های دیگر ببینید! آمریکا در ویتنام جنگ چریکی را تجربه کرد و نتوانست ویتنامی‌ها را شکست دهد. در غزه نیز چنین شرایطی است، جنگ ادامه می‌یابد و مسلما رژیم صهیونیستی به نتیجه‌ای دست نخواهد یافت.

به نظر شما این جنگ تا کجا ادامه پیدا می‌کند؟

در شرایط فعلی، برنامه رژیم صهیونیستی، ادامه این جنگ است. به‌نظر می‌رسد حماس و نیرو‌های مقاومت نیز برای ادامه جنگ آمادگی دارند.

نظر شما درباره تلاش اسرائیل برای اخراج ساکنان غزه چیست؟

طبیعتا یکی از سیاست‌های رژیم صهیونیستی، ایجاد یک نکبت جدید است. اگر این رژیم بخواهد مردم غزه را اخراج کند، به کجا بروند؟ باید به مصر بروند؟ یا اگر بخواهد مردم کرانه غربی را اخراج کند، باید به اردن بروند؟ اما می‌بینید که اردن و مصر به‌شدت در برابر آین سیاست ایستادگی کرده‌اند. چراکه این موضوع، مصیبت‌ها و پیامد‌های جدی برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد. جامعه بین‌الملل نیز هیچ‌گونه آمادگی برای پذیرش چنین مهاجرت اجباری را ندارد.

ما شاهد برخی تحرکات نظامی از سوی برخی بازیگران از جمله یمن در حمایت از مقاومت بودیم. به نظر شما ممکن است این تحرکات نظامی گسترده‌تر شوند؟

همه‌ی این اقدامات، اعلام آمادگی برای ورود به جنگ جدی با رژیم صهیونیستی است و وقوع آن، بستگی به سیاست رژیم صهیونیستی، آمریکا و غربی‌ها دارد که تا چه میزان این رژیم را از گسترش جنگ برحذر دارند.

اما در نیرو‌های مقاومت کاملا این آمادگی وجود دارد که در حمایت از حماس وارد جنگ با رژیم صهیونیستی شوند. همچنانکه نیرو‌های مقاومت و مقامات ایران هم تاکید کرده‌اند که درصورتی‌که جنگ گسترش یابد، مقاومت ناچار به ورود به جنگ خواهد بود، ضمن آنکه آن‌ها از کسی دستور نمی‌گیرند و به توصیه‌ها هم توجه نمی‌کنند. طبیعت آن‌ها این است که باید از خود و از مقاومت اسلامی دفاع کنند.

مردم در ایران و در سایر کشور‌های اسلامی و عربی، به خیابان‌ها آمدند و از حملات اسرائیل به غزه ابراز انزجار کردند. اما آیا در سطح دولت‌ها، اعم از اسلامی و عربی، واکنش‌ها متناسب با جنایاتی بود که اسرائیل درحال مرتکب شدن است؟

افکار عمومی کشور‌های اسلامی در نهایت خشم و هیجان است، ازهمین‌رو، دولت‌ها چاره‌ای جز این ندارند که خود را با افکار عمومی خود همساز کنند؛ بنابراین در سایه این تحولات، دولت‌های اسلامی نسبتا خوب وارد میدان شدند. سازمان همکاری اسلامی، نشستی برگزار کرد و بیانیه قوی‌ای را صادر کرد.

حتی کشور‌هایی که با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کرده‌اند هم به ناچار، مواضع جدی‌تری گرفتند. ازجمله در مراکش این شرایط را شاهد بودیم. روز گذشته هم، نماینده امارات در شورای امنیت، مواضع نسبتا خوبی گرفت و با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار آتش بس فوری شد.

درمجموع، مواضع خوب بوده، اما انتظار می‌رود که برخورد‌های جدی‌تری را شاهد باشیم، چراکه برخورد جدی آن‌ها در کوتاه‎آمدن رژیم صهیونیستی موثر خواهد بود.

به‌طورکلی می‌دانیم که ایران در قبال مساله فلسطین، بر سیاست اجرای همه‌پرسی تاکید دارد که در آن، خود فلسطینی‌ها سرنوشت سرزمین‌شان را روشن کنند. اما درخصوص این جنگ، ایران، راهکار و ابتکار عملی دارد که جنگ متوقف شود؟

ما در درجه اول خواهان توقف جنگ و ممانعت از گسترش جنگ هستیم. در درجه بعد، طبیعتاً صهیونیست‌ها که چنین جنایاتی را در غزه مرتکب شدند، باید جوابگو باشند. اما اینکه حماس بخواهد اسرا را به چه نحوی مبادله کند، به خودشان بستگی دارد. حتما در قبال آن، خواسته‌هایی دارند. همچنانکه در گذشته، حزب الله توانست اسرای فلسطینی زیادی را در قبال اسرای صهیونیستی آزاد کند؛ بنابراین این حربه بسیار مهمی است که در اختیار حماس است و در ازای آن انتظاراتی دارد که باید برآورده شود.

اما آنچه اهمیت دارد، رصد صحنه و پیگیری تحولات است تا جمهوری اسلامی ایران بتواند در زمان لازم، واکنش خود را نشان دهد.

ما در صحنه دیپلماسی فعال هستیم. وزیر خارجه و آقای رئیس جمهور با کشور‌های مختلف در تماس هستند. البته این کافی نیست و طبیعتا یکی از اهداف جمهوری اسلامی ایران، بسیج افکارعمومی در جهان است و العالم هم می‌تواند نقش برجسته‌ای را در این زمینه داشته باشد.

همه باید کمک کنند تا رژیم صهیونیستی که اکنون دچار یک شکست راهبردی شده، و آبروی امنیتی و نظامی‌اش رفته است، متوجه شود که ادامه این راه، سرانجام آن‌ها را به جایی نمی‌رساند و باید اقدامات جنایتکارانه خود را متوقف کنند.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->