گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

شباهت‌ عجیب کبوترها و هوش مصنوعی!

  • کد خبر: ۱۹۱۴۶۶
  • ۰۷ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۲
شباهت‌ عجیب کبوترها و هوش مصنوعی!
محققان «دانشگاه ایالتی اوهایو» و «دانشگاه آیووا» با انجام یک تحقیق جدید متوجه شده‌اند که کبوتر‌ها از روش «جستجوی فراگیر» برای حل مسائل استفاده می‌کنند؛ درست مانند هوش مصنوعی.

به گزارش شهرآرانیوز - براساس گزارش اینسایدر، «برندون ترنر»، استاد روانشناسی دانشگاه ایالتی اوهایو می‌گوید: «محققان شواهدی پیدا کرده‌اند که نشان می‌دهد مکانیسم‌های هدایت‌کننده یادگیری کبوتر شبیه به همان اصولی هستند که یادگیری ماشینی مدرن و هوش مصنوعی را هدایت می‌کنند».

شباهت مکانیسم یادگیری کبوتر و هوش مصنوعی

در این تحقیق، کبوتر‌ها باید با نوک‌زدن روی دکمه‌ها، اشکال مختلفی را دسته‌بندی می‌کردند. به گفته محققان، یک کبوتر می‌تواند با آزمون‌وخطا، عملکرد خود را از ۵۵ درصد به ۹۵ درصد بهبود بخشد. آزمایش‌های مشابهی که با استفاده از هوش مصنوعی انجام شده است نیز نشان می‌دهد که این فناوری می‌تواند به‌مرور زمان میزان اشتباهات خود را کاهش دهد.

محققان در مطالعه خود که در مجله IScience منتشر شده است، توضیح می‌دهند که کبوتر‌ها برخلاف چیزی که در خیابان‌ها می‌بینیم، فرایند‌های شناختی پیشرفته‌ای دارند و می‌توانند طیف وسیعی از وظایف طبقه‌بندی‌شده را حل کنند. همچنین ترنر توضیح می‌دهد که کبوتر‌ها یادگیرندگان طبیعی و «فوق‌العاده کارآمدی» هستند که نمی‌توانند اطلاعات را به روش انسان‌ها پردازش کنند.

به گفته ترنر، کبوتر‌ها از روش یادگیری تداعی‌گرا کمک می‌گیرند که دو چیز را به یکدیگر مرتبط می‌کند؛ مثل زمانی که سگ‌ها درک می‌کنند با نشستن روی زمین جایزه دریافت خواهند کرد. همچنین همان‌طور که ترنر توضیح می‌دهد، یادگیری تداعی‌گرا برای انجام کار‌هایی مانند طبقه‌بندی بصری «بیش از اندازه ابتدایی» است، اما ظاهراً این موضوع برای کبوتر‌ها صدق نمی‌کند.

ترنر می‌گوید:

«کبوتر‌ها سعی نمی‌کنند قوانین وضع کنند. آن‌ها فقط از این روش آزمایش، خطا و یادگیری تداعی‌گرا برای انجام انواع خاصی از وظایف استفاده می‌کنند که به آن‌ها کمک می‌کند بهتر از انسان‌ها عمل کنند.»

انسان‌ها تقریباً از کبوتر‌ها به‌عنوان پرندگان کم‌هوش یاد می‌کنند، اما حالا این تحقیق نشان می‌دهد که اصول یادگیری مورد استفاده توسط آن‌ها و ماشین‌های هوش مصنوعی شباهت زیادی به یکدیگر دارد.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->