محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس| حکم اعدام برای ۳ تن از متهمین رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان بارش برف و باران در برخی نقاط کشور (۵ اسفند ۱۴۰۳) استفاده از عناوین جعلی در مهر نظام پزشکی ممنوع شد افزایش دو برابری خطر سکته مغزی در میان جوانان سیگاری دستورالعمل مدیریت بهداشت محیط در ماه رمضان و عید نوروز ۱۴۰۴ ابلاغ شد گیرکردن دست زن جوان افغانستانی در چرخ‌گوشت صنعتی (۴ اسفند ۱۴۰۳) فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) حراج سکه برگزار می‌شود + لینک سفارش تصادف ساینا و پراید در محور قوچان- مشهد با ۶ مصدوم (۴ اسفند ۱۴۰۳) ارزیابی کیفیت شیرخشک با ابداع پژوهشگران دانشگاه تهران تصادف پراید با خاور یک فوتی و سه مصدوم برجای گذاشت (۴ اسفند ۱۴۰۳) مدارس و ادارات کدام استان‌ها فردا (یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ سرانه پذیرش در مدارس علمیه خراسان ۲ برابر میانگین کشوری است صدور هشدار‌های نارنجی و زرد در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی (۴ اسفند ۱۴۰۳) اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به ۲۰۰ هزار بازنشسته و مستمری‌بگیر تأمین اجتماعی ۲ کوهنورد در کولاک برف اشترانکوه مفقود شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم
سرخط خبرها

گسترش فضا‌های زنانه زمینه‌ساز توسعه پایدار و عادلانه

  • کد خبر: ۱۹۱۶۶۹
  • ۰۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۶
گسترش فضا‌های زنانه زمینه‌ساز توسعه پایدار و عادلانه
زنان به عنوان نیمی از جامعه نیازمند فضا‌هایی برای گذران اوقات فراغت و ارتباط موثر با افراد هستند، موضوعی که نه تنها زمینه ساز ایجاد نشاط و سرزندگی برای آنان به عنوان رکن مهم خانواده خواهد شد، بلکه می‌تواند بستری برای فعالیت اقتصادی و توازن اجتماعی را فراهم اورد.
لیلی رحمانی
خبرنگار لیلی رحمانی

شهرآرانیوز - فضا‌های عمومی در هر شهر از این نظر که محیط چشم گیری برای شکل گیری گروه‌های مدنی و رشد و بالندگی انهاست، قابل توجه بوده و دارای اهمیت است. این فضا‌ها مکانی برای تعاملات اجتماعی و بستری برای ارتباطات است. در این بین امنیت به عنوان مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار انسانی مورد توجه قرار دارد و این موضوع برای زنان به عنوان بخش اسیب پذیر‌تر جامعه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. نوع جرائم و جنایت درباره زنان و مردان در هر جامعه متفاوت است و به همین دلیل، حس امنیت زنان نیز تبعاً تفاوت دارد و بنابراین زنان در جامعه با احساس ترس بیشتری مواجه هستند. شکل گیری فضا‌های زنانه با محور قرار دادن امنیت به عنوان یک نیاز حیاتی که منجر به حضور در جامعه می‌شود، محیطی را فراهم می‌کند که زنان بتوانند به دور از احساس ناامنی که در سایر فضا‌ها برای انان ایجاد میشود، فعالیت کنند.

موضوع امنیت شامل دو وجه عینی و ذهنی است که بخش ذهنی ان ناشی از احساس خطر و احتمال مواجه با جرائم خشن و ازار‌های جنسی و کلامی برای زنان است.

همچنین احساس امنیت ارتباط معناداری با طبقات اجتماعی دارد و بدین ترتیب در بخش‌هایی از شهر که کالبد شهری زمینه ساز ناامنی و بزه‌های مختلف است، این زنان هستند که محدود شده و فعالیتشان به فضای خانه ختم می‌شود. این مساله شامل ساعات خاصی از شبانه روز نیز می‌شود و در ساعاتی از شب فضای شهر‌ها مردانه شده و زنان برای جلوگیری از مواجه با خطرات احتمالی از حضور در خیابان‌های شهر در این ساعات خودداری می‌کنند.

وجود چنین مسائلی در طی سال‌ها و اهمیت حضور زنان و حفاظت از حریم شخصی انان، منجر به شکل گیری اولین بوستان زنانه جهان در سال ۱۹۱۳ در ایالت مونتانا امریکا شد. در ایران نیز برای نخستین بار در سال ۱۳۸۰ اولین بوستان مختص زنان در شهر بروجرد شکل گرفت.
این موضوع در سیاست گذاری‌های شهری مشهد نیز مورد توجه قرار گرفته و اخرین بوستان بانوان با عنوان شهربانو در مشهد طی هفته گذشته اماده بهره برداری شد.

این سیاست‌گذاری‌ها نهایتا می‌تواند کالبدشهر را به سمت زنانه ترشدن و توازن جنسیتی برده و اوقات فراغت مناسبی را برای انان فراهم اورد. موضوعی که پویایی، سرزندگی وبالندگی بیشتری را منجر شده و می‌تواند کارایی و بهره وری را برای زنان و نهایتا خانواده به عنوان مهم‌ترین و کوچک‌ترین ساختار جامعه فراهم اورد. همچنین ارتقا نقش بانوان در تصمیم گیری‌های محلی و اجتماعی و بهره برداری از ظرفیت‌های انان به توسعه پایدار و عادلانه منجرخواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->