افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تداخل دارویی، عامل ۴۰ درصدی مسمومیت‌ها در کشور

  • کد خبر: ۱۹۱۸۱۷
  • ۰۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۲
تداخل دارویی، عامل ۴۰ درصدی مسمومیت‌ها در کشور
ایرانیان عادت به مصرف خودسرانه دارو دارند و بیشترین مصرف‌کنندگان اقلام دارویی بوده، به خصوص افرادی که فقیر هستند امکان مراجعه به پزشک ندارند و بیشتر داروها را خودسرانه مصرف می کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز سه شنبه در نشست خبری رویداد ملی هوش مصنوعی و سلامت با محوریت تشخیص تداخلات دارویی که در ستاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده در بخش مراقبت های ویژه، بیمار هفت قلم دارو در یک روز مصرف می کند، افزود: ۸۰درصد مسمومیت کودکانی که به بیمارستان مفید مراجعه می‌کنند به دلیل استفاده سهوی از داروهایی مانند متادون بوده است.

علیرضا زالی تاکید کرد: مسمومیت های دارویی سومین علت خطاهای پزشکی و ۱۰ علت اصلی مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه بشمار می رود.

وی اظهارداشت: با افزایش سن شانس استفاده همزمان چند دارو بالا می رود، اگر بیماری چهار دارو مصرف کند با اضافه شدن داروی پنجم میزان بروز تداخلات دارویی ۲۵ درصد افزایش می یابد.

زالی ادامه داد: تداخلات دارویی علت عمده بستری شدن افراد در بیمارستان است و زمان بستری در مراکز درمانی را افزایش می دهد.

مصرف خودسرانه دارو ممنوع

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید براینکه مصرف خودسرانه دارو ممنوع است، تصریح کرد: ایرانیان عادت به مصرف خودسرانه دارو دارند و بالاترین مصرف کنندگان اقلام دارویی بوده، به خصوص افرادی که فقیر هستند امکان مراجعه به پزشک ندارند و بیشتر داروها را خودسرانه مصرف می کنند.

زالی تاکید کرد: برای بیماریهای مزمن، کبدی، ریه، قلب و غیره مصرف دارو تنظیمات می خواهد که به دلیل مشکل اقتصادی‌ بیماران، نظم مصرف دارویی کاهش می یابد.

وی گفت: در بسیاری از منازل قفسه های دارویی وجود داشته که تاریخ مصرف برخی از آنها گذشته و این از علل مصرف خودسرانه دارو است.

ضرورت پرونده سلامت ایرانیان

زالی ادامه داد: گر پرونده سلامت ایرانیان الکترونیک شود پزشک به تاریخچه و مصرف داروهای بیمار دسترسی پیدا می کند و میزان خطر تداخلات دارویی می کاهد.
منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->