جایزه‌ای برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری جزئیات اعزام و بازگشت زائران خانه خدا از مشهد | بیش از ۱۰ هزار زائر خراسانی راهی سرزمین وحی می‌شوند تشنگی بیش‌ازحد نشانه چیست؟ این دمنوش سرشار از ویتامین C است و کلیه‌ها را تقویت می‌کند چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟ با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید تداوم روند افزایش نسبی دما در کشور تا پایان هفته (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاخص ایران در مرگ و میر مادران از میانگین جهانی بهتر است بازدید استاندار خراسان رضوی از بیمارستان درحال‌ساخت زندگی قرارداد بیمه تکمیلی ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری منعقد شد حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صندوق فولاد با اعمال افزایش سالانه و متناسب‌سازی واریز شد پرت شدن کودک از سانروف حادثه پرتکرار فصل گرم | بازی والدین با جان فرزندان هانی کرده به ضرب گلوله دستگیر شد + فیلم انقلاب فرهنگی، طلیعه تعالی نظام آموزشی عصای پیر غذای ترحیم، رسمی که مصیبت شده است زلزله‌ای نسبتاً شدید اَردکان در استان فارس را لرزاند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) آموزش ۷ هزارو ۵۰۰ زوج مشهدی در طرح «باهم» عوارض خطرناک پیرسینگ و سوراخ کردن گوش در آرایشگاه‌ها ثبت مالکیت املاک و اراضی الزامی می‌شود | سامانه «ساغر»، روزنه امید برای حل یک چالش ۱۰۰ ساله «سامانه اشارک» برای خدمات بیمه‌ای ناشنوایان راه‌اندازی شد تمدید یک‌هفته‌ای استفاده از اعتبار طرح یسنا تأمین واکسن «پنتاوالان» در شرایط پایدار است یک قرن افتخارآفرینی علمی در مؤسسه سرم‌سازی رازی از کمبود مدرسه در منطقه تبادکان مشهد تا هنرستانی برای سمپادی ها شرط سنی مقرر در قوانین جاری بازنشستگی تغییر نکرده است  | منتفی شدن افزایش سن بازنشستگی در تأمین اجتماعی به ۶۲ سال پایان شگرد مرموز پیرمرد شامی در  مشهد | باند خانوادگی سرقت، متلاشی شد
سرخط خبرها

خطر ابتلا به زوال عقل با کاهش تنها یک درصد از خواب عمیق

  • کد خبر: ۱۹۲۲۲۶
  • ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶
خطر ابتلا به زوال عقل با کاهش تنها یک درصد از خواب عمیق
بر اساس یک مطالعه در افراد بالای ۶۰ سال، کاهش خواب عمیق به میزان یک درصد در سال با افزایش ۲۷ درصدی خطر ابتلا به زوال عقل همراه است.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مطالعه جدید نشان داده است که در افراد بالای ۶۰ سال، کاهش خواب عمیق به میزان یک درصد در سال با افزایش ۲۷ درصدی خطر ابتلا به زوال عقل همراه است.

یافته‌ها نشان می‌دهد که تقویت یا حفظ خواب عمیق ممکن است راهی برای جلوگیری از این بیماری باشد.

خواب عمیق معمولا بین ۷۰ تا ۹۰ دقیقه طول می‌کشد و در اولین ساعات شب رخ می‌دهد.

علاوه بر این خوابی است که باعث می‌شود با طراوت از خواب بیدار شوید، در طول خواب عمیق، بدن ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و بافت‌ها را ترمیم کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که مغز، پروتئین‌های سمی مرتبط با زوال عقل را در طول خواب عمیق پاکسازی می‌کند اما نقش خواب عمیق در ایجاد زوال عقل مبهم باقی مانده بود. اکنون، نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه موناش نشان می‌دهد که کاهش خواب عمیق با خطر زوال عقل در افراد بالای ۶۰ سال مرتبط است.

متیو پیس(Matthew Pase) یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: خواب عمیق، از بسیاری جهات از مغز پیر حمایت می‌کند و ما می‌دانیم که خواب، پاکسازی مواد زائد متابولیک از مغز را افزایش می‌دهد و باعث تسهیل پاکسازی پروتئین‌هایی که در بیماری آلزایمر تجمع می‌یابند، می‌شود. با این حال، تا به امروز، ما از نقش خواب عمیق در ایجاد زوال عقل مطمئن نبودیم. یافته‌های ما نشان می‌دهد که از دست دادن خواب عمیق ممکن است یک عامل خطر قابل تغییر برای زوال عقل باشد.

محققان ۳۴۶ شرکت‌کننده را انتخاب کردند که در دو مطالعه خواب شبانه در دوره‌های ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۸ و ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۱ شرکت کرده بودند. میانگین سنی شرکت‌کنندگان ۶۹ سال و حدود نیمی از آن‌ها(۵۲درصد) زن بودند.

پیس گفت: ما از این مطالعات برای بررسی چگونگی تغییر خواب عمیق با افزایش سن و اینکه آیا تغییرات در درصد خواب عمیق با خطر زوال عقل در ۱۷ سال بعدی زندگی مرتبط است یا خیر، استفاده کردیم.

محققان دریافتند که به طور متوسط، میزان خواب افراد بین دو مطالعه کاهش یافته است که نشان می‌دهد پیری با از دست دادن خواب عمیق مرتبط است.

در طی ۱۷ سال پیگیری، ۵۲ مورد زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان تشخیص داده شد. با در نظر گرفتن سن، جنسیت، عوامل ژنتیکی، وضعیت سیگار کشیدن، استفاده از داروهای خواب، ضد اضطراب و داروهای ضد افسردگی، هر درصد کاهش خواب عمیق در سال با افزایش ۲۷ درصدی در خطر زوال عقل همراه بود.

محققان همچنین دریافتند که از دست دادن خواب عمیق با افزایش سن با وجود خطر ژنتیکی بیماری آلزایمر - آلل APOE e۴ - تسریع می‌شود، اما تغییرات در حجم مغز این تاثیر را نداشت.

پیس می‌گوید: ما همچنین بررسی کردیم که آیا خطر ژنتیکی بیماری آلزایمر یا تغییر حجم مغز که حاکی از تخریب اولیه سیستم عصبی است با کاهش خواب عمیق مرتبط است یا خیر. ما دریافتیم که یک عامل خطر ژنتیکی برای بیماری آلزایمر با کاهش سریع خواب عمیق مرتبط است اما در مورد حجم مغز این طور نبود.

این مطالعه در مجله JAMA Neurology منتشر شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->