سازمان بهداشت جهانی: در ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰ کودک در افغانستان و پاکستان فلج شده‌اند قیمت افغانی به تومان و دلار دوشنبه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) افغانستانی‌ها شانه به شانه مردم ایران | ما غم شریکیم کمبود بودجه برنامه جهانی غذا | احتمال توقف کمک‌رسانی از طریق هوا به افغانستان همه چیز درباره آزمون کنکور ۱۴۰۴ افغانستان ابراز همدردی طالبان با ملت و حکومت ایران، درپی وقوع حادثه در اسکله شهید رجایی بندرعباس قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل: از هنر‌های تجسمی در افغانستان حمایت می‌کنیم + فیلم درخواست انجمن دوستی ایران و افغانستان برای توقف «رفتار تبعیض‌آمیز» علیه مهاجران محرومیت ۳۰۰ هزار کودک افغانستانی از آموزش به دلیل کاهش کمک‌های آمریکا هیئت طالبان برای شرکت در نمایشگاه «ایران اکسپو» عازم تهران شد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) بلومبرگ از تصمیم روسیه برای تقویت روابط خود با طالبان خبر داد قیمت افغانی به تومان و دلار شنبه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعتراف یک فرمانده سابق طالبان به گروگان‌گرفتن روزنامه‌نگار آمریکایی قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان
سرخط خبرها

سازمان ملل از کاهش ۹۵ درصدی کشت تریاک در افغانستان خبرداد

  • کد خبر: ۱۹۲۷۰۹
  • ۱۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
سازمان ملل از کاهش ۹۵ درصدی کشت تریاک در افغانستان خبرداد
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد (یوان‌اودی‌سی) در گزارش جدید خود گفته است که به‌دنبال ممنوعیت طالبان کشت تریاک در افغانستان ۹۵ درصد کاهش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، براساس این گزارش که امروز یکشنبه، ۱۴ آبان منتشر شده، کشت تریاک در تمام نقاط این کشور از ۲۳۳ هزار هکتار به ۱۰ هزار و ۸۰۰ هکتار در سال ۲۰۲۳ رسیده است.

در این گزارش آمده است که کاهش کشت تریاک منجر به کاهش ۹۵ درصدی عرضه‌ی تریاک از ۶ هزار و ۲۰۰ تُن در سال ۲۰۲۲ به ۳۳۳ تُن در سال ۲۰۲۳ شده است.
دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل گفته است که کاهش شدید تریاک، عواقب انسانی فوری برای بسیاری از جوامع روستایی آسیب‌پذیر که به درآمد حاصل از کشت تریاک متکی بودند، داشته است.

طبق گزارش این دفتر، درآمد کشاورزان از فروش محصول تریاک در سال ۲۰۲۳ با کاهش ۹۲ درصدی به ۱۱۰ میلیون دلار رسیده است، درحالی‌که در سال ۲۰۲۲ هزار و ۳۶۰ میلیون دلار بود.

غاده ولی، مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل گفته است: این یک فرصت واقعی برای دستیابی به نتایج بلندمدت علیه بازار غیرقانونی تریاک و آسیبی است که در سطح محلی و جهانی ایجاد می‌کند. در عین حال، پیامد‌ها و خطرات مهمی وجود دارد که باید برای نتیجه مثبت و پایدار به‌ویژه برای مردم افغانستان مورد توجه قرار گیرد.

او افزوده است که امروز، مردم افغانستان برای نیازمندی‌های ناشی از درآمد از دست رفته خود به کمک فوری بشردوستانه نیاز دارند.

این مقام سازمان ملل متحد اضافه کرده است: «طی ماه‌های آینده، افغانستان به‌شدت به سرمایه‌گذاری قوی در معیشت پایدار نیاز دارد تا فرصت‌های دور از تریاک را برای کشاورزان افغان فراهم کند.»

در همین حال، رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که نزدیک به ۸۰ درصد جمعیت افغانستان به کشاورزی وابسته است.

این در حالی است که به‌گفته‌ی او، افغانستان در حال حاضر با چالش‌های حاد کمبود آب مواجه است.

او تأکید کرده است که تلاش‌های ایجاد کشت جایگزین تریاک، باید به سمت فعالیت‌های کشاورزی مقاوم در برابر خشک‌سالی به پیش رود.

در گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد آمده است که تا سال ۲۰۲۳، ارزش صادرات مواد افیونی افغانستان به تنهایی از ارزش کالا‌ها و خدمات قانونی صادراتی این کشور بیشتر بوده است.

براساس این گزارش، با انقباض شدید اقتصاد مواد افیونی در سال ۲۰۲۳ انتظار می‌رود اقتصاد افغانستان را در مقیاس بزرگ‌تری تحت تأثیر قرار دهد.

در این گزارش همچنین آمده است که بسیاری از کشاورزان با افزایش ۱۶۰ هزار هکتاری کشت غلات در سراسر ولایت‌های فراه، هلمند، قندهار و ننگرهار به کشت گندم روی آورده‌اند.

به‌گفته دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل، اگرچه کشت گندم ممکن است تا حدودی ناامنی غذایی را کاهش دهد، اما این محصول درآمد بسیار کم‌تری نسبت به تریاک دارد. این دفتر گفته است که کشاورزان در چهار استان در سال ۲۰۲۳ با روی آوردن به گندم، حدود یک میلیارد دلار درآمد بالقوه شان را از دست داده‌اند.

در ادامه گزارش این دفتر آمده است که کاهش هروئین ناشی از تریاک افغانستان ممکن است در خارج از این کشور باعث ظهور مواد افیونی مصنوعی شود.

به‌گفته دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد با آن‌که داده‌های مربوط به کشفیات نشان می‌دهد که بازرگانان در حال فروختن موجودی تریاک خود از برداشت‌های سال‌های گذشته‌اند، اما فرآورده هروئین کاهش یافته است. از سوی دیگر، اما قاچاق مت‌آمفتامین، در منطقه افزایش یافته است.

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->