به گزارش شهرآرانیوز یک منبع دیپلماتیک مصری در گفتگو با العربی الجدید اعلام کرد، در ساعات اخیر طرح جدیدی برای مرحله مابعد جنگ رژیم صهیونیستی در غزه ارائه شده است که هدف آن کاهش تراکم جمعیت نوار غزه است. طرح جدید شامل ارائه تسهیلات گسترده برای ساکنان غزه از طریق دادن مجوز اقامت و فرصت شغلی در آمریکا، تعدادی از کشورهای اروپایی و برخی کشورهای عربی است و اولویت بر اساس این پیشنهاد برای ساکنان شمال نوار غزه است. کشورهایی در منطقه آمادگی خود را برای همکاری با دولت آمریکا در این راستا از طریق استقبال از هزاران تن از ساکنان نوار غزه در بخشهای مختلف اعلام کردهاند.
این منبع اعلام کرد، فرصتهای اسکان ساکنان نوار غزه در مصر ضعیف است چرا که مقامات مصری با این طرح مخالف هستند. قاهره همچنان تأکید دارد که پافشاری بر طرح کوچاندن ساکنان نوار غزه به مصر در را به روی تنشهای امنیتی بزرگ باز خواهد کرد که خود رژیم صهیونیستی از آن آسیب خواهد دید و هیچ امنیتی را برای این رژیم محقق نخواهد کرد.
یک دیپلمات غربی در قاهره نیز اعلام کرد، طرح ویژه ارائه تسهیلات در خصوص انتقال ساکنان نوار غزه برای کار و اقامت در خارج از غزه مورد قبول برخی کشورهای اروپایی واقع شد. این طرح به کشورهای عربی ارائه شده است، اما همچنان در دست مذاکره است و احتمالا این پیشنهاد مورد قبول واقع شود. به ویژه اینکه کشورهای عربی به کارگران زیادی نیاز دارند.
این دیپلمات غربی درباره اجرای این پیشنهاد از نظر عملی گفت، فرصتهای اجرای این پیشنهاد در سایه تخریب گسترده در نوار غزه به ویژه در مناطق شمالی بسیار زیاد است چرا که این تخریب گسترده زندگی کردن در نوار غزه را محال میکند. ساکنان این مناطق به ثبات نیاز دارند. در نتیجه تعدادی از ساکنان غزه برای زندگی بهتر به خاطر فرزندانشان از این مسئله استقبال میکنند.
در این راستا رخا احمد حسن، معاون وزیر خارجه پیشین مصر گفت، کوچاندن اجباری فلسطینیها در نوار غزه بر اساس قوانین بینالمللی یک جنایت ضد بشری و نقض قوانین بینالمللی حقوق بشر است. مصر همواره نسبت به خطرات کوچاندن اجباری مردم غزه هشدار میدهد. در این صورت ساکنان نوار غزه بدون غذا، آب، دارو یا سوخت میمانند و اسرائیلیها آنها را وادار میکنند که مسافتهای طولانی را پیاده بروند در حالی که در معرض حملات جنگندههای رژیم صهیونیستی قرار میگیرند.
همچنین مختار الغباشی، معاون رئیس مرکز پژوهشهای سیاسی و استراتژیک عربی گفت، طرح مهاجرت یک طرح بینالمللی نیست بلکه طرح آمریکا، رژیم صهیونیستی و غرب است. آمریکا حمایت نامحدودی از رژیم صهیونیستی به عمل میآورد و این در سایه ناتوانی شدید کشورهای عربی صورت میگیرد که تاکنون در وارد کردن کامیونهای حامل سوخت به نوار غزه شکست خوردهاند. مایه ننگ است که وضعیت اینگونه باقی بماند.
وی هشدار داد، کاری که رژیم صهیونیستی با فریب آتش بس چهار ساعته انجام میدهد، منجر به آواره شدن بیشتر فلسطینیها در شمال و انتقال آنها به جنوب نوار غزه میشود و این تخلیه شمال به ضرر جنوب است. آیا رژیم صهیونیستی در این مسئله موفق خواهد شد یا خیر؟ ما در سایه طغیان آمریکا و رژیم صهیونیستی و سکوت اعراب این نمایش و این تخریب را نظارهگر هستیم.
همچنین محمد محمود مهران، استاد حقوق بینالمللی و کارشناس نزاعهای بینالمللی گفت، باز کردن درهای مهاجرت به روی ساکنان غزه برای رفتن به کشورهای غربی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس احتمالا تلاشی برای تثبیت سیاست کوچاندن اجباری با روشهای دیگر است. هرگونه تلاشی برای کوچاندن ساکنان نوار غزه تحت فشار محاصره و بمباران مکرر نقض قوانین بشردوستانه بینالمللی است. جامعه بینالمللی باید بر رژیم صهیونیستی برای لغو کامل محاصره نوار غزه و پایان دادن به سیاستهای غیر انسانی خود که هدف از آن تخلیه غزه از ساکنان آن است، فشار بیاورد.
منبع: ایسنا