همتی: دولت چهاردهم مصمم به حذف رانت و کاهش کسری بودجه است توضیحات وزیر صنعت درباره افزایش قیمت خودرو‌های ایرانی سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد
سرخط خبرها

برای متقاضیان ۱۵ تا ۱۸ ساله مجوز مشاغل خانگی صادر می‌شود

  • کد خبر: ۱۹۳۹۹۳
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۷
برای متقاضیان ۱۵ تا ۱۸ ساله مجوز مشاغل خانگی صادر می‌شود
در ایران بعد از دهه ۸۰ به نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی توجه بیشتری شد و بعد‌ها با ورود اینترنت و رسانه‌های اجتماعی مشاغل خانگی شکل جدی‌تر و رسمی‌تری به خود گرفت.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با اشاره به ضرورت ورود مشاغل خانگی به عرصه‌های جدید و نوآورانه گفت: درصددیم تا به متقاضیان گروه سنی ۱۵ تا ۱۸سال نیز در قالب کارآفرینی نوجوانان، مجوز مشاغل خانگی اعطا کنیم.

اهمیت کارآفرینی و ضرورت توجه به آن در توسعه کشور‌ها و نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی به عنوان یک فعالیت کارآفرینانه امری اثبات شده و غیرقابل انکار است. بخش زیادی از مفهوم کارآفرینی را شاید بتوان منحصر به فعالیت‌هایی دانست که در منزل و توسط زنان خانه‌دار انجام می‌شود.

امروزه اقتصاد چین به عنوان یک اقتصاد بزرگ در دنیا شناخته می‌شود که توانسته بازار‌های جهانی زیادی را به انحصار خود درآورد. امروزه چین بزرگ‌ترین تولیدکننده و صادرکننده‌ کالا به جهان است. کشور چین توانست بعد از دست و پنجه نرم کردن با مشکلات بزرگی از جمله جنگ جهانی دوباره به اقتصاد خود رونق ببخشد. در این کشور نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی بر همگان آشکار است.

در ابتدا چین صادرات مواد خام و اولیه را ممنوع اعلام کرد و به تولید داخلی روی آورد. اما تولید نیاز به کارخانه داشت و کارخانه هزینه و نیرو لازم داشت. کشور چین سعی کرد تا به جای تأسیس کارخانه، تولید را به درون خانه‌ها ببرد و کاری کند تا خیلی از مواد و وسایلی که قبلاً در کارخانه‌ها تولید می‌شد، حالا در خانه‌ها و توسط خانواده‌ها در فضای مسکونی تولید شود.

همچنین کشور ایتالیا هم از جمله کشور‌هایی بود که توانست از طریق مشاغل خانگی نرخ بیکاری را کاهش دهد. تا دو دهه قبل هم کشور ایتالیا با یک نرخ بیکاری ۲۲درصدی مواجه بود. اما با ایجاد و توسعه طرح‌های مشاغل خانگی بیکاری در این کشور به کمتر از ۱۲درصد رسید.

در کشور استرالیا هم نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی کاملاً بارز است. از هر سه نفر استرالیایی یک نفر به طور مرتب در خانه کار می‌کند.

در کشورمان ایران هم بعد از دهه ۸۰ به نقش مشاغل خانگی در توسعه اقتصادی توجه بیشتری شد و بعد‌ها با ورود اینترنت و رسانه‌های اجتماعی مشاغل خانگی شکل جدی‌تر و رسمی‌تری به خود گرفت. در سال‌های اخیر و پس از آنکه جهان با بحران کرونا مواجه شد مشاغل خانگی رشد فزاینده‌ای در کشور ما پیدا کرد و وجود بستر اینترنتی باعث رونق این نوع از کسب و کار‌ها حتی در بین جوانان شد.

آزیتا همتیان، رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تخصیص ۷۰هزار میلیارد ریال تسهیلات برای توسعه مشاغل خانگی کشور در سال گذشته و امسال خبر داد و گفت: این رقم رشد خوبی نسبت به سال‌های گذشته دارد.

وی با اشاره به اینکه با تخصیص این اعتبار از سوی بانک مرکزی، تلاش کردیم که همه استان‌ها زیر پوشش قرار گیرند هرچند میزان درخواست‌ها نیز زیاد است و شاید کفاف همه آن‌ها را ندهد، گفت: ۳۰هزارمیلیارد ریال تسهیلات مذکور مربوط به سال ۱۴۰۱ است، با رشد خوب مشاغل خانگی و ورود فعالان اقتصادی به‌ویژه بانوان به این عرصه، در سال جاری موفق به گرفتن ۴۰هزارمیلیارد ریال تسهیلات از بانک مرکزی شدیم.

همتیان با اشاره به اینکه از این رقم هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال تسهیلات مشاغل خانگی به استان اصفهان تخصیص یافته است، اظهار داشت: امید است با نگاه مثبت بانک مرکزی و جهش مشاغل خانگی، سال آینده رقم چشمگیرتری برای کشور در این بخش تخصیص یابد.

وی با اشاره به تک رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۵ استان گفت: نرخ مشارکت اقتصادی نیز به‌ویژه در میان زنان افزایش یافته که یکی از دلایل آن ارزش‌گذاری و بهادادن به توانمندسازی طرح‌های اشتغال مختص بانوان است که در دولت سیزدهم اتفاق افتاد.

آن‌طور که همتیان می‌گوید: دولت سیزدهم در دو سال اخیر رویکرد‌ها نسبت به مشاغل خانگی را تغییر داد و با برداشتن موانع پیش روی این مشاغل، میزان تسهیلات بانکی برای آن‌ها را افزود.

به گفته وی، حدود ۹۵درصد از رشته‌ها و مشاغل خانگی در کشور ثبت محور است و به طریق الکترونیکی ثبت می‌شود که این امر به کوتاه شدن فرایند‌های اداری منجر شده است.

وی یکی از سیاست‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را توسعه مسائل پشتیبانی در مشاغل خانگی عنوان و خاطرنشان کرد: ما به‌دنبال گفتمان‌سازی عمومی درباره مشاغل خانگی هستیم و تاکنون ۷۰۰ شبکه در زنجیره تأمین مشاغل خانگی در کشور ایجاد شده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت کار با بیان اینکه زنان حدود ۸۰درصد از فعالان مشاغل خانگی را تشکیل می‌دهند، افزود: نگاه فرودستانه‌ای که به این دسته از مشاغل در سال‌های گذشته وجود داشت، برطرف شده است.

همتیان با اشاره به اینکه تعداد رشته‌های مشاغل خانگی از ۳۸۰ به ۵۱۲ رشته در زمان حاضر رسیده است، خاطرنشان کرد: به‌زودی صد رشته دیگر نیز به آن‌ها اضافه می‌شود.

وی برخی از دغدغه‌های فعالان مشاغل خانگی را در حوزه نظام بانکی مانند ضمانت‌ها و دیرپرداخت شدن تسهیلات دانست و افزود: بازار و فروش هم یکی از دغدغه‌های فعالان این عرصه است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برنامه‌هایی را برای رفع آن‌ها اجرا کرده و در دستورکار دارد.

وی با اشاره به اینکه وزارت کار دو تفاهم‌نامه مهم با دو بانک کشور برای تأمین مالی و توسعه بازار مشاغل خانگی امضا کرده است، خاطرنشان کرد: ما همچنین تقاضای زیادی برای فروش و صادرات محصولات مشاغل خانگی داریم که با تمهیدات در نظر گرفته شده امید است تا پایان سال این امر به‌خوبی محقق شود.

سکوی فروش مجازی محصولات خانگی

همتیان به طراحی سکویی برای فروش مجازی محصولات مشاغل خانگی اشاره و اضافه کرد: ما درصدد تشکیل کنسرسیوم منطقه‌ای با همکاری سفارتخانه‌های کشورمان در خارج از کشور به‌منظور صادرات محصولات مشاغل خانگی هستیم و وزارت کار نیز با برخی از کشور‌های منطقه قرارداد‌هایی را برای استفاده از ظرفیت نمایشگاه‌ها و بازار آن‌ها امضا کرده است.

رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین یکی از مسائل مشاغل خانگی را سازمان غذا و دارو دانست و گفت: به این سازمان به‌دلایلی از جمله متفاوت بودن نظرات بدنه کارشناسی آن با رویکرد و نگاه ما در زمینه مشاغل خانگی، انتقاد‌هایی وارد است که البته ما در دو سال گذشته پیگیر آن بوده‌ایم.

پیگیری از سازمان غذا و دارو برای رفع مشکلات برخی رشته‌ها

وی با تأکید بر اینکه لازم است وب سرویس این سازمان به درگاه ملی مشاغل خانگی متصل شود، افزود: همچنین لازم است سازمان غذا و دارو اقدام به تهیه شیوه‌نامه پشتیبانی مشاغل خانگی مصوب ستاد ملی توسعه و حمایت از مشاغل خانگی کند. بسیاری از متقاضیان مشاغل خانگی در حوزه غذا و دارو هستند و ما نیز پیگیر رفع این مشکلات هستیم.

وی همچنین بر ضرورت ورود مشاغل خانگی به عرصه‌های جدید و نوآورانه تأکید کرد و گفت: درصددیم تا به متقاضیان گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ سال نیز در قالب کارآفرینی نوجوانان، مجوز مشاغل خانگی اعطا شود.

منبع: فرارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->