اجرای طرح ملی «شهید رئیسی؛ تربیت کادر نوجوانان» در مشهد افزایش ظرفیت فضای باغ اردوگاه «خاتون» برای میزبانی از خانواده‌ها تله تقلیل‌گرایی و رویکرد شناختی در مطالعه دین تولیت آستان قدس رضوی در آئین دومین کنگره جهانی شهدای مقاومت در حرم امام‌رضا (ع): مبارزه با مستکبران، آموزه مکتب اهل‌بیت (ع) است خدمت‌رسانی ۵۵۰ خادم حرم امام‌رضا(ع) در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ آیت‌الله علم‌الهدی: حضور مردم در انتخابات، نشانه پایمردی ملت پای کار انقلاب است | ملت ایران، صاحب بصیرت است تولیت آستان قدس رضوی رأی خود را در صندوق انداخت (۸ تیر ۱۴۰۳) | حجت‌الاسلام مروی: ملت ایران شایسته خدمت عزتمندانه است آغاز فرایند اخذ رأی در حرم امام‌رضا(ع) (۸ تیر ۱۴۰۳) + فیلم و تصاویر همسر شهید رئیسی: مردم با بصیرت می‌توانند اقامه عدل کنند+ویدئو تدریس حضرت آیت‌الله سبحانی در مدرسه تابستانی «دارالعلم» درباره جواد اسدا... زاده یکی از شهدای مشهدی بمب گذاری دفتر حزب جمهوری اسلامی عبدی صالح که زینت مجتهدین بود بررسی سیره اخلاقی موسی‌بن‌جعفر(ع)| فقیر نواز و گره‌گشا، امام هفتم شیعیان استقرار ۲۸ صندوق رأی در حرم مطهر برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام ویژه برنامه‌های میلاد امام موسی‌بن جعفر(ع) در حرم امام رضا(ع) مراسم بزرگداشت شهدای ۷ تیرماه در مشهد برگزار می‌شود تبعیت از ولایت فقیه، تنها راه وصول به سعادت در عصر غیبت است مهم‌ترین آرمان غدیر، حکومت صالحان و شایستگان است
سرخط خبرها

رحیم‌پور ازغدی: آیات قرآن بهترین راهنما برای جهاد فی سبیل‌الله است

  • کد خبر: ۱۹۴۱۹۵
  • ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۵
رحیم‌پور ازغدی: آیات قرآن بهترین راهنما برای جهاد فی سبیل‌الله است
کارشناس و پژوهشگر قرآنی گفت: آیات قرآن بهترین راهنما برای چگونگی پرداختن به جهاد فی سبیل‌الله است و بسیاری از مسائلی که برای جهاد در قرآن وجود دارد در زمان حال هم مصداق پیدا می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، استاد حسن رحیم‌پور ازغدی در سلسله جلسات تفسیر قرآن با موضوع تفسیر امام رضا(ع)  که در محل دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به آیات ۱۶۲ و ۱۶۳ سوره آل عمران؛ «اَفَمَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَ اللَّهِ کَمَنْ بَاءَ بِسَخَطٍ مِنَ اللَّهِ وَمَأْوَاهُ جَهَنَّمُ وَبِئْسَ الْمَصِیرُ هُمْ دَرَجَاتٌ عِنْدَ اللَّهِ وَاللَّهُ بَصِیرٌ بِمَا یَعْمَلُونَ» گفت: این آیات زمانی که رسول خدا(ص) دستور حرکت به سوى اُحد را صادر کردند نازل شده است.

وی تصریح کرد: بعد از این دستور پیامبر(ص) منافقان به بهانه‌‏هاى مختلف در مدینه ماندند و گروهى از مسلمانان ضعیف‌الایمان نیز از آن‌ها پیروى کرده و در جبهه حاضر نشدند و خداوند در آین آیات می‌فرماید: «آیا کسى که خشنودى خدا را پیروى مى‌‏کند مانند کسی است که به خشم خدا دچار گردیده و جایگاهش جهنم است و چه بد بازگشتگاهى است. هر یک از ایشان را نزد خداوند درجاتى است و خدا به آنچه مى‌کنند، بیناست.»

این کارشناس و مفسر قرآنی افزود: این آیه نشان می‌دهد که بهشت هم مراتب و مدارجی دارد و این‌طور نیست که همه بهشتیان جایگاه یکسان و مساوی داشته باشند بلکه بسته به عملی که دارند در آنجا درجه‌بندی می‌شوند؛ بنابراین اعتقادات و اعمال در درجات بهشتیان تأثیر دارد.

وی ابراز کرد: در پایان آیه۱۶۳ این سوره آمده است؛ «وَ اللَّهُ بَصِیرٌ بِما یَعْمَلُونَ» یعنی همه اعمال و رفتار از ریز و درشت زیر ذره‌بین خداوند است و او بر همه اعمال و حتی تخیلات و خطورات ذهنی ما نیز بیناست و به هرکس طبق نیت و ایمان او درجه و رتبه عطا می‌کند.

رحیم‌پور ازغدی اظهار کرد: امام رضا(ع) ذیل این آیات فرموده‌اند: فاصله درجات شما در بهشت از زمین تا آسمان است آن عده‌ای که پشت به خدا و پشت حق زندگی کرده‌اند «مَأْوَاهُ جَهَنَّم» است و این جهنم بروز همان اعمال آن‌ها در زندگی است.

وی عنوان کرد: خداوند از تعبیر «مَأْوَاهُ جَهَنَّم» برای کفار، مشرکین و افراد بت‌پرست استفاده نکرده بلکه این تعبیر راجع به مسلمانان و کسانی است که همراه پیامبر(ص) به جنگ آمده بودند، ولی وقتی دیدند ادامه جنگ به نفع آن‌ها نیست جبهه اسلام را رها کردند.

این پژوهشگر قرآنی بیان کرد: خداوند در آیه ۱۵۵ این سوره فرموده است؛ «إِنَّ الَّذینَ تَوَلَّوْا مِنْکُمْ یَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعانِ إِنَّمَا اسْتَزَلَّهُمُ الشَّیْطانُ بِبَعْضِ ما کَسَبُوا وَ لَقَدْ عَفَا اللهُ عَنْهُمْ إِنَّ اللهَ غَفُورٌ حَلیمٌ». در این آیه خداوند از عفو و بخشش کسانى که در جنگ اُحُد بر اثر ضعف ایمان فرار کردند خبر داده است، ولی خداوند دو گروه را نمی‌بخشد؛ یکی کسانی که از پیروزی مسلمانان ناراحت می‌شود و دوم کسانی که منافق هستند.

وی اظهار کرد: آیه دیگری که حضرت رضا(ع) در ذیل آن فرمایش فرموده‌اند، آیه ۱۸۶ این سوره است؛ لَتُبلَوُنَّ فِی أَموَلِکُم وَأَنفُسِکُم وَلَتَسمَعُنَّ مِنَ ٱلَّذِینَ أُوتُواْ ٱلکِتَبَ مِن قَبلِکُم وَمِنَ ٱلَّذِینَ أَشرَکُواْ أَذى کَثِیر وَإِن تَصبِرُواْ وَتَتَّقُواْ فَإِنَّ ذَلِکَ مِن عَزمِ ٱلأُمُورِ».

رحیم‌پور ازغدی بیان کرد: امام رضا(ع) در تبیین این آیه فرموده‌اند «خداوند شما را با اموال و جان‌هایتان آزمایش می‌کند؛ بنابراین کسانی که خداوند مال زیادی به آن‌ها عنایت فرموده است بین دوراهی بهشت و جهنم هستند. اگر از این مال به فقرا و مستمندان کمک کنند بهشتی و اگر بخل بورزند و انفاق نکنند جهنمی خواهند بود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->