چهار کشته و مصدوم در پی تصادف مرگبار پژو و کامیون در نیشابور (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سه علت اصلی سقط جنین در کشور باران و لغزندگی برخی جاده‌های شمالی خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) جان باختن یک چوپان بر اثر سقوط از ارتفاعات شهرستان قوچان خراسان رضوی (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در بزرگراه کلانتری مشهد؛ ۶ مصدوم به بیمارستان منتقل شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ادامه روند رسیدگی قضایی پرونده حادثه انفجار بندر شهید رجایی افزایش قیمت داروی راپامیون صحت ندارد واکنش پلیس به حادثه پیست اتومبیلرانی ورزشگاه آزادی تلاش ناکام قاچاقچیان برای ربودن کتیبه باستانی در حریم تخت جمشید حادثه هولناک در پیست آزادی | برخورد خودروی مسابقه با عکاس و فیلمبردار + فیلم تصادف زنجیره‌ای در جاده شاندیز| یک تن کشته و ۴ نفر مصدوم شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) ۷۶۰ متهم به سرقت و معتاد متجاهر در مشهد دستگیر شدند (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تأکید استاندار خراسان رضوی بر گسترش نهضت عدالت آموزشی بدون تشریفات ۲۵ مصدوم در پی آتش سوزی یک کارخانه در شهرک صنعتی توس مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: امروز شاهنامه متنی برای یکایک شهروندان جهان است پلنگ زخمی البرز تلف شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) رئیس کمیسیون حمایت از خانواده مجلس: باید به سمت ترویج داشتن فرزند سوم و چهارم حرکت کنیم مهم‌ترین چالش‌های پیش روی صنعت گیاهان دارویی استاندار خراسان رضوی بر ضرورت حمایت از خانواده‌ها در طرح جوانی جمعیت تأکید کرد آیا گوش‌ها هم آلرژی می‌گیرند؟ خوراکی‌هایی که باعث افزایش اشتها و پرخوری می شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | احتمال بارش باران در مشهد طی فردا رئیس ستاد ملی جمعیت کشور: کمک مالی به خانواده‌ها در سال اول زندگی نوزادان، مشوقی برای افزایش نرخ فرزندآوری است وزیر بهداشت تأکید کرد: جوانی جمعیت، نیازمند عزم ملی و همکاری بین‌دستگاهی است صدور مجوز استخدام ۸۵ هزار نفر در آموزش و پرورش| در حوزه آیین‌نامه ارتقای رتبه‌بندی معلمان تا هفته آینده نتایج مثبتی حاصل می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس: مجلس تمام‌قد در حمایت از خانواده و فرزندآوری ایستاده است برگزاری دومین همایش رویش امید در مشهد | جمعیت و فرزندآوری، مهم‌ترین رکن در تحقق ایران قوی است پیش‌بینی رگبار باران و وقوع رعدوبرق در ۱۷ استان طی امروز و فردا (۲۵ و ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم نسل ماهیان سفید خزری در معرض نابودی است راه‌اندازی سامانه‌ای جدید برای گزارش تخلفات پزشکی
سرخط خبرها

ماجرای یک خمره!

  • کد خبر: ۱۹۴۴۶۳
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۴
ماجرای یک خمره!
این روز‌ها عکسی از موزه باستان شناسی رشت منتشر شده است که روی لبه یک خمره سفالین که متعلق به دوره ماد‌ها یعنی حدود ۳ هزار سال پیش است یک پلاستیک مشکی زباله کشیده اند و داخل آن هم ته سیگار و زباله ریخته شده است.
مهدی محمدی
نویسنده مهدی محمدی

این روز‌ها عکسی از موزه باستان شناسی رشت منتشر شده است که روی لبه یک خمره سفالین که متعلق به دوره ماد‌ها یعنی حدود ۳ هزار سال پیش است یک پلاستیک مشکی زباله کشیده اند و داخل آن هم ته سیگار و زباله ریخته شده است.

انتشار این تصویر با نگرانی مردم روبه رو شده است در صورتی که این نگرانی‌ها بیجاست و اگر زباله‌های موجود در این خمره سه هزار ساله هر شب رأس ساعت ۹ تخلیه شود، این خمره هیچ گونه بوی بدی به خود نمی‌گیرد. البته باز هم برای محکم کاری و بونگرفتن خمره باستانی می‌توان جوش شیرین داخلش ریخت. شاید بگویید جوش شیرین که خود همان ماده شیمیایی بیکربنات سدیم است و خیلی مخرب است. در حالی که کافی است به آن آبلیمو اضافه کنیم. این طوری واکنش شیمیایی نشان می‌دهد به طوری که انگار یک آتش فشان شبیه سازی شده است و اصلا فضای موزه تاریخی عوض شده و انگار وارد یک موزه علمی تخصصی شیمی شده اید.

یک مزیت استفاده از خمره به عنوان سطل زباله این است که باعث استهلاک بیشتر آن می‌شود و اصلا گردشگران خارجی که می‌روند موزه به جای اینکه مثلا فکر کنند سبو سه هزار سال قدمت دارد، خیال می‌کنند دست کم چهارپنج هزار سال قدمت دارد.

همچنین تغییر کاربری خمره به سطل زباله باعث می‌شود در بودجه میراث فرهنگی صرفه جویی شود. بدین ترتیب که جلو هزینه هنگفتی به نام خرید سطل زباله پلاستیکی گرفته می‌شود و می‌توان بودجه را صرف افزایش حقوق کارمندان کرد.

در ضمن اگر کسی دل سوز آثار باستانی است، باید از خشک شدن زاینده رود هم خوشحال شود، چون این طوری پل سی و سه پل کمتر با رطوبت درگیر و دیرتر تخریب می‌شود. یا اگر واقعا دل سوز خمره هستند باید خوشحال هم باشند، چون خمره باعث شده کسی زباله روی کف موزه باستانی نریزد و داخل خمره بریزد.

البته این احتمال هم وجود دارد که عمدا این حرکت انجام شده باشد تا توجه‌ها به سمت میراث فرهنگی و آثار باستانی بیشتر جلب شود و اهمیت بیشتری برای آن قائل شوند.
الان هم یک جوری نگرانی ایجاد شده است که انگار مسئولان موزه سوار غلتک راهسازی شده اند و دارند از روی آثار باستانی رد می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->