تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

قیمت هر ۲۰ لیتر بنزین در بازار سیاه، ۵۰۰ هزار تومان!

  • کد خبر: ۱۹۴۵۲۶
  • ۲۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۴
قیمت هر ۲۰ لیتر بنزین در بازار سیاه، ۵۰۰ هزار تومان!
در کنار جایگاه‌های سوخت بازار سیاه فروش بنزین آزاد راه افتاده به گونه‌ای که قیمت هر ۲۰ لیتر بنزین تا ۵۰۰ هزار تومان هم می‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در بازار فروش بنزین آزاد، هیچ قیمت ثابتی وجود ندارد و هر فروشنده، بنزین را به هر بهایی که بخواهد می‌فروشد. ماجرای بی‌پایان صف‌های طولانی سوخت در سیستان و بلوچستان در حالی صبر ساکنان این استان را به سرآورده که شلوغی این صف‌ها فقط در مرز و قاچاق سوخت خلاصه نمی‌شود بلکه تعداد اندک جایگاه‌های سوخت هم مزید بر علت شده است و شاید با افزایش جایگاه‌ها، معضلات کاهش یابد.

در حالی یکی از تراژدی‌های تلخ و تکراری مردم صبور سیستان و بلوچستان وجود صف‌های طولانی و گا‌ها چند کیلومتری بنزین و گازوئیل است که قاچاق سوخت و کمبود جایگاه ۲عامل مهم در این زمینه به شمار می‌آید.

صف‌هایی که نه در سرمای زمستان و نه در گرمای تابستان خیال کوتاه‌شدن ندارد و هر روز بر طول آن‌ها افزوده می‌شود و زمینه گلایه‌مندی مردم منطقه و البته مسافرانی را فراهم کرده است که این خطه را به عنوان مقصد سفر خود برگزیده‌اند.

به گفته برخی رانندگان برای سوخت‌گیری به ناچار باید ۳ تا ۴ ساعت وقت صرف را در این صف‌ها سپری کرد و این در حالیست که بازار قاچاق سوخت رونق زیادی گرفته است و قاچاقچیان سوخت و سودجویان به‌شدت به تکاپو افتاده‌اند و برخی از مردم را هم به فروش سهمیه‌های نفت و بنزین خودرو خود روی آورده‌اند.

بازار داغ فروش بنزین آزاد در کنار جایگاه‌های سوخت گواهی بر این ادعا است، بازاری که هیچ قیمت ثابتی برای آن وجود ندارد و هر فروشنده، بنزین را به هر بهایی که بخواهد می‌فروشد، نکته جالب‌تر قیمت پیشنهادی دلالان برای خرید سهمیه بنزین موجود در کارت‌های سوخت است به طوری که برای هر لیتر سهمیه بنزین حاضرند مبلغی بیش از پنج هزار تومان هم پرداخت کنند.

اگر چه برای رهایی از این معضل، راهکار مسئولان شناسایی و باطل کردن کارت‌های سوخت مهاجر و تجهیز جایگاه سوخت به دوربین پایش تصویری آنلاین برای جلوگیری از تخلفات بوده است، اما این وضعیت همچنان ادامه دارد و صف‌های بنزین هر روز شلوغ‌تر از روز قبل است.

با این وجود، اما سهم بنزین صاحبان خودرو در سیستان و بلوچستان ماهیانه ۶۰لیتر به طور یارانه‌ای و ۱۵۰لیتر به طور آزاد است که در این بین اگر فردی خواهان تقاضای بنزین مازاد از سهمیه فوق باشد باید دست به دامان بنزین فروشان شود. بنزینی که توسط دلالان فقط در فاصله چند متری از تمامی جایگاه‌های سوخت به قیمت آزاد هر ۲۰لیتر تا ۴۰۰هزار تومان فروخته می‌شود.

۳۶۲ بار مراجعه به جایگاه طی یک ماه!

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان با بیان این که قاچاق سوخت یکی از علل اصلی ایجاد صف‌های طولانی است، اظهار داشت: عوامل متعددی در این امر دخیل هستند که اگر هر یک از متولیان به درستی ایفای نقش کنند شاهد این معضل نخواهیم بود.

قربانعلی مردانی تاکید کرد:اکنون ۱۷۰مورد پرونده در حال سپری کردن مراحل اداری هستند در بین این‌ها یک مورد پژو در طول یکماه ۳۶۲بار به جایگاه سوخت مراجعه و سوختگیری کرده اند، این‌ها عامل ایجاد صف‌های طولانی هستند. از سویی دیگر بار‌ها همکاران ما تهدید شده اند و مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند که در این زمینه سایر دست اندرکاران هم باید به وظیفه خود عمل کنند.

وی افزود: برای برخی تریلر‌ها و کامیون‌ها بارنامه صوری صادر می‌شود، اداره متولی باید نظارت و بررسی کند چرا خودرویی که توان پیمودن مسیر را برای سوختگیری ندارد بارنامه به آن تعلق گرفته است تا بر حسب آن سوخت دریافت کند در حالی که عملکرد و کارایی ندارند؛ این موارد در تشکیل صف طولانی دخیل هستند.

مردانی با تاکید بر این که اگر همه دستگاه‌های دخیل به درستی ایفای نقش کنند مشکلات رفع می‌شود، ادامه داد: هنگامی که مرز باز است قیمت فرآورده هر ۲۰ لیتر به ۵۰۰ هزار تومان در سیستان و بلوچستان می‌رسد که این شرایط خاص این استان است.

به گفته وی در سیستان و بلوچستان یکسری شرایط در کنار هم قرار گرفته است و این اتفاق رخ می‌دهد در غیراینصورت ایجاد صف‌های طولانی همیشگی نیست به طور مثال اول ماه که کارت‌ها شارژ می‌شود این اتفاق پررنگ است.

مردانی با بیان این که مساله سوخت در سیستان و بلوچستان محلی برای تامین معاش برخی از افراد شده است، تاکید کرد: به طور میانگین، روزانه سه میلیون و ۳۰۰هزار لیتر بنزین فقط توسط نفتکش‌ها در مجموعه فرآورده‌های پخش نفتی زاهدان توزیع می‌شود؛ وظیفه ما تامین فرآورده است نه چرایی تشکیل ایجاد صف؛ اگر قرار بر نظارت باشد تمامی اعضای کمیسیون کالا و قاچاق و ارز باید پای کار بیایند.

وی با بیان این که در منطقه زاهدان ۷۲جایگاه مایع و ۲جایگاه سی ان جی فعال است، افزود: ۸ جایگاه سی ان جی با تجهیزات دولتی، ۵ جایگاه سی ان جی با تجهیزات شخصی و ۱۴جایگاه مایع هم در دست اقدام است.

مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان تاکید کرد: اگر برخی جایگاه‌ها با پیشرفت فیزیکی کم مواجه است به آن‌ها تذکر داده و در صورت ۳ بار تذکر خلع ید می‌شوند؛ نمونه آن جایگاه واگذار شده به سازمان همیاری زاهدان یا برخی جایگاه‌ها که به شهرداری‌ها واگذار شده است.

منبع: اطلاعات

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->