بیتا سخاوت | شهرآرانیوز؛ دولت در تازهترین اقدام خود در راستای تحقق طرح راهبردی امنیت غذایی، افزایش رفاه زندگی مردم و بهویژه دهکهای کمدرآمد جامعه، طرحی را به مرحله اجرا رسانده که بهواسطه آن، به خانوارهای دهکهای۱ تا ۷ که نمودارهای رشد کودکان آنها دچار اختلال است، ۶۰۰هزار تا یکمیلیون تومان اعتبار بیشتر برای خرید اقلام غذایی تعلق میگیرد. در این طرح، بیش از ۱۲۳هزار خانوار توسط وزارت بهداشت شناسایی و به وزارت تعاون معرفی شدهاند تا در دایره مشمولان این طرح قرار بگیرند.
به ازای هر فرزند دارای مشکل در رشد در دهکهای ۱ تا ۵، یکمیلیون تومان و برای دهک شش و هفت، ۶۰۰هزار تومان به مبلغ کالابرگ الکترونیکشان افزوده خواهد شد. این مبلغ بهازای هر یک کودک دارای مشکل رشد است و اگر خانوادهای دو یا چند فرزند داشته باشد، بهتمامی آنها این مبلغ اختصاص پیدا میکند. طرح امنیت غذایی، کودکان شش ماه تا شش سال را در برمیگیرد. رقمی که سهم خراسانرضوی از این طرح اعلام شده ۲۰ هزار نفر و برای مشهد ۸ هزار نفر است.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با شهرآرا با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه یک کشور را در تعداد کودکان مشمول این طرح دارد، گفت: یکی از طرحهای راهبردی دولت بحث امنیت غذایی و کالابرگ است که از ابتدای امسال شروع شده است، این طرح نیز برای افزایش امنیت غذایی کودکان است و تعداد ۸ هزار کودک در مشهد مشمول این طرح خواهند بود.
دکتر زهرا اباصلتی بیان کرد: برنامه ارتقای وضعیت تغذیه کودکان زیر شش سال (از ۶ ماهه تا ۵۹ ماهه) است که با مشارکت وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در حال اجراست. این برنامه باهدف کاهش سوءتغذیه در کودکان زیر شش سال و اینکه بتوانیم یک الگوی تغذیهای مناسب برای خانوارها ایجاد کنیم، طراحی شده است تا علاوه بر اینکه الگوی تغذیهای صحیحی برای کودکان داشته باشیم، مشاوره تغذیهای را برای مادران ارتقا دهیم.
وی با بیان اینکه در این طرح برای دهک یکم تا پنجم «یک میلیون تومان» به ازای هر نفر و در دهک ششم و هفتم ۶۰۰هزار تومان به ازای هر نفر تعلق میگیرد، بیان کرد: حمایت تغذیه کودکان از طریق اختصاص سبد غذایی مورد نیاز به آنها و آموزش گام به گام به مادران انجام میشود.
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: کودکانی که دچار وضعیت تغذیهای نامناسب و سوء تغذیه هستند، توسط مراکز بهداشت شناسایی میشوند و پس از معرفی آن ها، در سبد غذایی و کالابرگ الکترونیک، مبلغی ماهیانه شارژ میشود تا بتوانند اقلام غذایی تعریف شده برای رشد کودکان را فراهم کنند.
دکتر اباصلتی بیان کرد: ۲۰ هزار کودک در خراسان رضوی زیر شش سال مشمول این طرح خواهند شد که از این رقم ۱۵ هزار کودک زیرپوشش شش دانشگاه علوم پزشکی مشهد (مشهد، تربت جام و تربت حیدریه، گناباد، سبزوار و نیشابور) هستند و ۸ هزار نفر از این رقم، جمعیت کودکان طرح پوشش این طرح در مشهد هستند.
وی بیان کرد: در این طرح به افرادی که مراکز بهداشت معرفی میکنند، پیامکی ارسال خواهد شد که باید به طور حضوری از فروشگاههای موردنظر بسته کالابرگ الکترونیکی را تهیه کنند. خانواده باید به مراکز بهداشت به طور پیوسته مراجعه کند تا برای تهیه غذا از این اقلام خوراکی مشاوره صورت بگیرد، تداوم حضور خانواده به منظور پایش وزن و قد به مراکز بهداشت، سبب تداوم این سبد کالابرگ به آنها خواهد بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در گفتگو با شهرآرا درباره طرح جدید دولت برای امنیت غذایی کودکان گفت: براساس آمارهای اعلام شده در خراسان رضوی حدود ۲۰ هزار نفرمشمول این طرح شده اند.
محمدامین بابایی افزود: برای دهک یکم تا پنجم «یک میلیون تومان» به ازای هر نفر و در دهک ششم و هفتم ۶۰۰هزار تومان به ازای هر نفر تعلق میگیرد.