به گزارش شهرآرانیوز صبح دیروز نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند الحاقی ماده۲۹ این لایحه؛ یعنی افزایش سن بازنشستگی با ۱۲۷رأی موافق، ۷۸رأی مخالف و ۸رأی ممتنع از مجموع ۲۲۴نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
بر این اساس بیمه پردازانی که ۲۵ تا ۲۸سال سابقه خدمت دارند به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی دو ماه به سنوات اشتغالشان اضافه میشود، این افزایش برای افرادی با سابقه ۲۰ تا ۲۵سال به ازای هر سال سه ماه، برای افرادی با ۱۰ تا ۲۰سال سابقه خدمت به ازای هر سال چهارماه و برای بیمه پردازانی که تا ۱۰سال سابقه خدمت دارند، به ازای هر سال تا زمان بازنشستگی پنج ماه خواهد بود. طبق این مصوبه به سنوات اشتغال بیمه پردازانی که ۲۸ تا ۳۰سال سابقه خدمت دارند، عددی اضافه نخواهد شد.
برای مثال فرد بیمه پردازی که در حال حاضر دارای ۲۹سال سابقه خدمت است، افزایشی در سنوات اشتغال خود نخواهد داشت، اما فرد بیمه پردازی با سابقه ۲۶سال به ازای چهار سال سنوات باقی مانده خود هشت ماه، فردی که ۲۳سال سابقه دارد ۲۱ماه، فردی با سابقه پانزده ساله ۶۰ماه و فردی با سابقه پنج ساله ۱۲۵ماه دیرتر بازنشسته خواهد شد.
البته براساس مصوبه امروز مجلس، اجرای تمام یا بخشی از احکام اشاره شده مشروط بر آن است که سن بیمه شده در زمان بازنشستگی برای مردان از ۶۲سال و برای زنان از ۵۵سال بیشتر نباشد. همچنین در تبصره ۳- این لایحه آمده است که ایثارگران و مشمولان قوانین سخت و زیان آور مشمول قوانین خاص خود هستند.
دبیر کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا درباره طرح افزایش سن بازنشستگی گفت: یکی از دلایل دولت برای طرح افزایش سن بازنشستگی، همخوانی نداشتن منابع و مصارف صندوقهای بازنشستگی است، اما چرا قشر ضعیف کارگر باید تاوان این بی مدیریتی در اقتصاد کشور را بدهد؟ کشور ما اقتصاد ناپایداری دارد و اجرای این طرح به ضرر قشر کارگران خواهد بود.
رحمت اله پورموسی با بیان اینکه صندوق بازنشستگان نیاز دارد تا منابعی وارد شود تا مصارفی برای بازنشستگان داشته باشد، بیان کرد این مصوبه سبب میشود تا انگیزه بیمه پردازی در فرد کاسته شود. با اجرای این مصوبه دیگر کسی رغبتی برای ورود به سیستم بیمه تأمین اجتماعی نخواهد داشت و قطعا در آیندهای نزدیک صندوق بازنشستگی به دلیل کمبود ورودی دچار چالش میشود. وی افزود: طرح افزایش سن بازنشستگی نه تنها مشکلی را حل نکرده بلکه مشکلات صندوق بازنشستگان را بیشتر هم خواهد کرد، علاوه براین افزایش سن بازنشستگی نرخ بیکاری را افزایش میدهد.
همچنین یک فعال جامعه کارگری درباره افزایش سن بازنشستگی گفت: وقتی صندوق بازنشستگان، ناترازی در ورود و خروج دارد این طرح بیشتر قشر کارگری را تحت فشار میگذارد. احسان سهرابی افزود: یک فرد در ۳۰ سال خدمت در مشاغل مختلف دچار فرسودگی شغلی و از نظر جسمی و روحی مستهلک میشود، اگر این سن افزایش پیدا کند قطعا نمیتواند کارایی مناسبی برای شغل و جامعه داشته باشد.
این فعال جامعه کارگری با بیان اینکه چرا از محل شرکتهای سرمایه گذاری تأمین اعتبار نمیشود که نیازی نباشد تاوان ناترازی در منابع و مصارف را قشر ضعیف کارگری بدهد، گفت: در شرایط فعلی، جامعه کارگری کشور با مشکلات بسیاری مانند کمی حقوق و دستمزد، قراردادهای موقت یک تا شش ماهه و مشکلات معیشتی روبه رو هستند و اگر سن بازنشستگی دو سال افزایش یابد، پیامدهایی برای مجموعه کارگری خواهد داشت.
وی با بیان اینکه افزایش سن بازنشستگی به منزله حل مشکل صندوقهای بازنشستگی از جیب کارگران است، ادامه داد: جوانی که شرایط احراز استخدامی را دارد و میتواند از نیروی جوانی استفاده کند و تشکیل خانواده دهد، با شرایط جدید دوره بازنشستگی نمیتواند وارد بازار کار شود. این مصوبه کارشناسی شده نیست و به ضرر جامعه شاغلان خواهد بود. این مصوبه در بلندمدت تبعات منفی بسیاری خواهد داشت.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس، در دفاع از افزایش سن بازنشستگی گفت: اکنون سن امید به زندگی در مردان به ۷۶سال و در زنان به ۷۸سال رسیده است و در سازمانی مانند آموزش وپرورش میانگین سن بازنشستگی ۴۸ تا ۵۰سال است، یعنی فرد بازنشسته از پنجاه سالگی تا هفتادوهشت سالگی شغلی ندارد. ازآنجاکه ما درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان با دولت به توافق رسیده ایم، باید منابعی در اختیار صندوق قرار گیرد. ما با پیشنهاد دولت برای افزایش سن بازنشستگی با تغییراتی موافقت کردیم. دولت به ازای هر سال خدمت چهارماه در نظر گرفته بود، ولی ما آن را بین گروههای مختلف تقسیم کردیم.
بیمهپردازانی که: