عبارت «بسیج لشکر مخلص خداست» که بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران، حضرت امامخمینی (ره)، فرمودند، میتواند بهترین و خلاصهترین تعریف و توصیف بسیج و بسیجیان، این مجاهدان راه خدا باشد؛ کسانی که خالصانه در بزنگاههای کشور حضور یافته و نقش خود را ایفا کردهاند.
رهبر معظم انقلاب درباره این قشر دریادل در یکی از فرمایشاتشان میفرمایند «عرصه بسیج یک عرصه عمومی است و فقط مختص یک قشر نیست و مختص یک بخش از بخشهای جغرافیایی کشور نیست، مختص یک زمانی هم نیست، در همه عرصهها و در همه مکانها، زمانها، عرصهها و همه قشرها، این وجود دارد. این معنای بسیج است».
این تعریف بهدرستی برای ما میتواند راهگشا باشد و حوزه فعالیت بسیج را تعیین میکند.
بسیجیان در دوران دفاع مقدس در عرصه دفاع از کشور در میدان حضور داشتند و بر اساس غیرت دینی و اسلامی به وظیفه خود عمل کردند و به برکت حضور نیروهای مسلح و بسیج توانستیم در جنگ هشتساله سربلند بیرون بیاییم و این کار بزرگ بسیج در عرصه دفاع از انقلاب اسلامی با توکل بر خدا محقق شد.
اکنون در حالی هفته بسیج را آغاز میکنیم که در بخشی از جهان اسلام شاهد تقابل جبهه حق و باطل و تقابل اسلام با متجاوزان عالم هستیم. هفته بسیج فرصت مناسبی برای جهاد تبیین و بیان جلوههای مقاومت و مظلومیت مردم غزه است.
اگر امروز عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران تا سواحل مدیترانه و آمریکای لاتین و حتی کشورهای اروپایی گسترده و جلوههای زیبایی از مقاومت جوانان حزبا... و غزه را دربرابر رژیم کودککش صهیونیستی نظاره میکنیم، تحتتأثیر فرهنگ بسیجی و مقاومتی است که امام راحل بنیانگذار آن بود.
آنچه امروز استکبار و صهیونیسم جهانی را بیش از هر زمان دیگری وحشتزده و نگران کرده، انتشار فرهنگ بسیج و مقاومت در بین مردم آزادیخواه در سراسر دنیاست که منجر به طوفانالاقصی در غزه شده و البته پشتیبانی آزادیخواهان را بهدنبال داشته است.
بیشک اگر امروز این درخت تناور بسیج در کنار شجره انقلاب اسلامی رشدونمو یافته، فرمایش رهبر معظم انقلاب که فرمودند «آنچه برای همه ما، برای همه بسیجیان عزیز، برای جوانها در هر نقطهای از این عرصه عظیم که مشغول کار هستند، باید بهعنوان شاخص مطرح باشد، عبارت است از سه عنصر بصیرت، اخلاص، عمل بهنگام و بهاندازه و این سه عنصر را همیشه با یکدیگر توأم کنید و در نظر داشته باشید» را به نیکی در اولویتهای خود قرار داده است.