به گزارش شهرآرانیوز امروز مشهد درحالی به دهمین روز آلوده خود رسید و عدد روزهای متوالی آلوده شهر دورقمی شد که طبق پیشبینیها، خروجی جلسه شب گذشته کارگروه شرایط اضطراری گردوغبار خراسان رضوی، چیزی جز توصیه و تعطیلی مجدد مدارس بههمراه نداشت.
دیشب و در حاشیه این کارگروه مهدی الهپور، دبیر این کارگروه، ضمن اعلام تعطیلی مدارس در شیفت صبح امروز (سهشنبه) این توصیه را هم کرد که «جلوگیری از تردد افراد دارای بیماری زمینهای تنفسی و قلبی، کودکان، افراد سالخورده، مادران باردار و افراد دچار حساسیتهای پوستی در شهر بهشدت توصیه میشود و آنان باید فعالیتهای بدنی، پیادهروی، ورزش، خرید یا پیگیری سایر امور خود را به وقت دیگری موکول کنند؛ همچنین از دستگاههای دولتی خواسته شده است در صورت امکان، با دورکاری کارکنان دارای بیماریهای زمینهای، تنفسی، قلبی و مادران باردار یا دارای فرزند کمتر از شش سال موافقت کنند.
دو روز قبل بود که در هشتمین روز آلوده شهر، شاخص آلودگی هوا به عدد ۳۸۳ نیز رسید و همان اقدامات همیشگی در دستورکار قرار گرفت؛ وضعیت هشدار نارنجی اعلام شد، کارگروه شرایط اضطراری گردوغبار تشکیل شد و مدارس مشهد و نواحی هفتگانه، تعطیل و غیرحضوری شد.
پیشاز این نیز در ۲۸تیرماه امسال با وضعیتی مشابه امروز و دو روز قبل شهر مواجه بودیم و شوربختانه اینکه بهجای تشکیل کارگروههای اجرایی و عملیاتی برای مهار گردوغبار، مسئولان از تابستان امسال، بارها تأکید کردند که «باید با گردوغبار سازگار شویم» و این درحالی است که در اعلام مسئولان، حتی اظهارنظرها درباره منشأ گردوغبار نیز با تناقضات آشکاری همراه است و برخی منشأ گردوغبار را نامشخص و نیازمند بررسیهای بیشتر میدانند و برخی دیگر فعالشدن کانون خارجی «قرهقوم» در ترکمنستان و کانونهای داخلی غرب و شمالغرب استان را منشأ افزایش حجم ریزگردهای هوای مشهد اعلام میکنند.
البته باز هم پیشبینیها حکایت از آن دارد که پس از نیمه آذرماه امسال، میزان بارش در کشور و بهتبع آن در خراسانرضوی بیشتر خواهد شد و احتمالا شاهد روزهای کمتری همراه با گردوغبار باشیم و اینهمه درحالی است که باوجود تناقضها در ریشهیابی منشأ آلودگی هوای شهر، هیچ دستورکار عملی نیز برای مقابله با ریزگردها وجود ندارد. برای مهار ریزگردها با منشأ داخلی، هنوز اقدام درخورتوجهی نشده است؛ اما اردیبهشت سال گذشته بود که با پیگیریهای که وزارت خارجه و سفارت کشورمان در ترکمنستان، طرف خارجی پذیرفت و رسما اعلام کرد که منبع ریزگردهای شمال شرق کشور ما هستند. بااینحال با افزایش ذرات گردوغبار در تیرماه امسال، در خبرها اعلام شد که طرف ترکمنستانی از زیربار مسئولیت و تعهدی که دراینرابطه داشته، شانه خالی کرده است تا همچنان مسئولان ما برای روزهای آلوده شهر، بهانه منشأ خارجی داشته باشند.