مجید طهوریان عسکری در حاشیه اختتامیه جشنواره عروسکی سیمرغ در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرد: شاهنامه و کارکردش در زندگی اجتماعی ایرانیها نقش موثری دارد از این جنس که در ادبیات گفتگویی ما چه به عنوان زبان ادبیات فارسی و چه در نقش زبان و ادبیات حماسی که نقش پر رنگی بعد از انقلاب اسلامی در گفتگوی ادبیاتی ما داشت بر هیچ کسی پوشیده نیست.
طهوریان عسکری بیان کرد: شاهنامه نقش مهمی در ارتباطات اجتماعی هم ایفا کرده و رشد زندگی انسان را تحت تاثیر قرار داده است مشروط بر اینکه ما نهفتههای داخل شاهنامه را با قرائت صحیح و درست استفاده کنیم.
عضو شورای شهر مشهد تصریح کرد: تاریخ هم نشان میدهد در جنگهای قدیم ایران زمین وقتی میخواستند شهامت و شجاعت دلیرمردان ایرانی را برانگیزند و نقش محوری یک دلاور را نشان دهند از کتاب شاهنامه استفاده میکردند و از این طریق به ایرانیها عزت میداد.
رئیس کمیسیون حاشیه شهر شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: کاراکترهای متنوع شاهنامه برای گفتگوی نسلی در رده سنی کودک و نوجوان فرصت مهم و جدی است از این جهت که میتواند ماندگاری یک گفتگو را در نسلهای مختلف ایجاد کند. طبیعتا آموزشهای نسل کودک فرصت خوبی برای گفتمان تایخ و هویت است.
طهوریان عسکری افزود: محور عروسک هم برای نقل تاریخ و داستان و هویت ابزار ثبت کننده خوبی است و همذات پنداری کودک با عروسک و داستان فرصت کم نظیری است که فرد خود را در آن موقعیت قرار میدهد و درک موضوعات برای آن آسان میشود.
عضو شورای شهر مشهد با بیان اینکه سیاستهای شورای ششم حمایت از جشنواره سیمرغ است ادامه داد: خروجی و بخشی از نگاه ویژه شورای ششم به شاهنامه فردوسی و هنر حماسی، برگزاری جشنواره سیمرغ است که ما فرصت خلق عروسکهایی که تثبیت کننده تاریخ و هویت برای نسل در حال رشد و آینده این سرزمین را ایجاد کند فراهم کنیم.
وی افزود: توقع ما در شورا این است که این آخرین جشنواره نباشد و استمرار این اتفاق در سالهای آینده میتواند تبدیل به یک جشنواره ماندگار و سالیانه در حوزه کودک و نوجوان و محور کتاب شاهنامه باشد.