وزیر صمت: تجارت جهانی ایران با رشد ۱۱ درصدی به ۱۳۰ میلیارد دلار رسید ارسال پیامک حذف به متقاضیان نهضت ملی مسکن خسارت خودرو‌های سوخته بندر شهید رجایی چگونه جبران می‌شود؟ اقدام غیرمنتظره صاحب‌خانه‌ها در بازار مسکن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز می‌شود جزئیات طرح جدید برای دهک‌بندی خانوارها اعلام شد قیمت جهانی طلا امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد |طلای جهانی دوباره ریخت کاهش میزان توزیع روغن در بازار مشهد | بازار تشنه روغن نایاب کالاهای گمرک شهید رجایی تا ۲۴ ساعت آینده ترخیص می‌شود پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)| اصلاح هیجانی ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی ایران پنجمین مصرف‌کننده بزرگ طلا در جهان است توجه ویژه به تأمین مواد اولیه داخلی برای کاهش هزینه‌های تولید در خراسان رضوی نوسانات طلا، بازار را دچار التهاب کرد | مشهد، قطب جدید طراحی طلا در کشور پرواز قیمت طلا در مشهد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | صعود دلار به کانال ۸۴ هزار تومان آغازبه‌کار نهمین نمایشگاه تخصصی طلا، جواهر، نقره و گوهرسنگ‌ها از ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مشهد قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (یکشنبه، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تعداد کل شرکت‌کنندگان قرعه‌کشی ایران‌خودرو اعلام شد
سرخط خبرها

خودروهای خارجی در بازار تهران ۶ برابر از قطر گران‌تر است + جدول

  • کد خبر: ۱۹۶۵۰۱
  • ۰۴ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۴
خودروهای خارجی در بازار تهران ۶ برابر از قطر گران‌تر است + جدول
مقایسه قیمت خودروهای خارجی در ایران و قطر نشان می دهد که قیمت برخی خودروهای خارجی در تهران ۶ برابر گران تر از قطر است.

به گزارش شهرآرانیوز آزادسازی واردات خودرو که به صورت قطره‌چکانی درحال انجام است، منجر به کاهش قیمت چشم‌گیرخودرو‌های وارداتی شد. اما آیا چنین افت قیمت‌هایی در مقایسه با کشور‌های همسایه مانند قطر، کافی است؟

ممنوعیت واردات خودرو‌های روز خارجی از سال ۱۳۹۷، قیمت این محصولات را تا حد بسیاری بالا برد. چرا که تعداد خودرو‌های خارجی در داخل کشور محدود بود، اما تقاضا برای آن‌ها همچنان وجود داشت.

حال که واردات خودرو به صورت بسیار محدود و قطره‌چکانی در حال انجام است، خودرو‌های وارداتی نیز در حال افت قیمت هستند؛ اما آیا افت قیمت‌ها در حدی بود که اختلاف نرخ فروش خودرو‌های خارجی را در ایران و کشور‌های عربی پایین بیاورد؟

کشور قطر در سال‌های اخیر به دلیل انباشت سرمایه بالا و جمعیت پایین، همواره یکی از پرتقاضاترین کشور‌های حوزه خلیج فارس جهت واردات خودرو‌های لوکس و نیمه‌لوکس بوده است. این امر باعث اختلاف کم قیمت خودرو نسبت به بازار جهانی در قطر می‌شود.

لازم به ذکر است که خودرو‌های مقایسه شده در ایران و قطر از آگهی‌های موجود در وب‌سایت‌های خرید و فروش اینترنتی هر دو کشور برداشته شده و نرخ روز ریال قطر به ریال ایران محسوب شده است.‌

می‌توان مشاهده کرد که قیمت خودرو‌ها در تهران، غالباً بیش از ۶ برابر نمونه مشابه آن‌ها در قطر بوده، اما در برخی موارد، این اختلاف قیمتی بسیار پایین است.

برای مثال هیوندای سانتافه ۲۰۲۰ که حدود ۶ برابر اختلاف قیمتی دارد به دلیل ممنوعیت واردات پس از سال ۱۳۹۷، به صورت محدود در داخل کشور وجود دارد و همین عامل، قیمت چنین خودرویی که نسبتاً اقتصادی و ارزان به شمار می‌رود را بسیار بالا می‌برد.

اغلب خودرو‌ها چنین شرایطی را دارند، اما چری اومودا ۵ که با نام فونیکس Fx در داخل کشور شناخته می‌شود، این‌گونه نیست. نسخه ۱.۵ لیتری فونیکس Fx در قطر به قیمت حدودی یک میلیارد و ۲۵۶ میلیون تومان فروخته می‌شود؛ اما نسخه مونتاژی با پیشرانه ۱.۶ لیتری همین خودرو در بازار ایران حدود یک میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

همچنین خودروی تویوتا کرولا که اخیراً به صورت محدود توسط معین خودرو وارد کشور شده است، نرخ غیرقطعی یک میلیارد و ۷۳۲ میلیون تومان برای آن اعلام شده که با احتساب مالیات و سود شرکت و... احتمالاً با قیمت حدودی دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد. نمونه مشابه این خودرو در قطر در محدوده یک میلیارد تومان قابل خریداری است.

با توجه به این مقایسه قیمتی، اغلب محصولات در بازار ایران حدود دو الی ۱۰ برابر بالاتر از بازار قطر به فروش می‌رسند. عمده‌ترین دلایل این اختلاف قیمتی عجیب و غریب، محدودیت واردات خودرو به داخل کشور است؛ اما مالیات‌های سنگین و عجیب و غریب دولت برای واردات خودرو نیز در این امر، بی‌تأثیر نبوده و امید است با آزادسازی گسترده واردات از یک‌سو و کاهش تعرفه‌های گمرکی از سوی دیگر، افت قیمت بیشتری در خودرو‌های روز جهانی صورت بگیرد.

خودروهای خارجی در تهران ۶ برابر از قطر گران‌تر است + جدول

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->