برو کار می‌کن، نگو بازنشسته‌ام! پدر در پدر پهلوان‌زاده‌ایم گذر‌های هنری به وسعت شهر | گزارشی از بخش جدید جشنواره هنر‌های شهری بهار ۱۴۰۴ درنگی در کم‌وکیف برگردان‌های منثور منظومه فردوسی، به‌مناسبت انتشار «شاهنامه منثور»، اثر گیتی فلاح‌رستگار رقابت ۲۴ گروه در جشنواره ملی سرود رضوی مستند «جانان» اثر فیلم‌ساز مشهدی، روی آنتن شبکه دو + زمان پخش انتشار مجموعه داستان «شرّ درونش» قسمت ۱۲ مسابقه مافیا دن، در شبکه خانگی رکوردشکنی تقاضا برای بلیت مشهد، هم‌زمان با پخش قسمت پایانی «پایتخت» حضور دیزنی با «زوتوپیا۲»، «الیو» و «داستان اسباب‌بازی ۵» در جشنواره انسی رکوردشکنی نمایش آنلاین | «پایتخت ۷» در تلوبیون ۱.۸۵ میلیارد دقیقه تماشا شد خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی مجری مراسم جوایز امی ۲۰۲۵ را بشناسید زمان پخش فصل دوم سریال بی‌باک: تولدی دوباره صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ مروری بر حواشی سریال پایتخت ۷ | از جایگزینی سارا و نیکا تا سانسور چهار قسمت و پایان ناگهانی داستان
سرخط خبرها

نام سازنده دوتار خراسانی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری

  • کد خبر: ۱۹۶۸۳
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
نام سازنده دوتار خراسانی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری
نام ذوالفقار بیتاته، سازنده و نوازنده دوتار اهل فردوس، به عنوان یکی از حاملان میراث فرهنگی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری ثبت می‌شود.

 

به گزارش شهرآرانیوز، سید احمد برآبادی، مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از ثبتِ نام «ذوالفقار بیتانه» - سازنده دوتار سنتی - در شهر فردوس خراسان جنوبی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری به عنوان یکی از حاملان میراث فرهنگی خبر داد.

 

وی با بیان این‌ که موسیقی در خراسان از آیین‌های شفاهی مردم است که راویانِ آن گنجینه‌های نهان فرهنگ عامه یک مرز و بوم‌ هستند، ادامه داد: نخستین اقدام مهم در راستای پاسداری از میراث ناملموس، شناسایی استادکاران و هنرمندان پیشکسوت این عرصه است.

 

او درباره‌ ذوالفقار بیتانه گفت:‌ این هنرمند در سال ۱۳۴۰ در فردوس به دنیا آمد. پدر وی ازسازندگان ساز سنتی مطرح منطقه بود که در ساخت دوتار و نی‌لبک الگو و نمونه خاص خود را داشت. او از هفت‌سالگی نوازندگی را در کنار پدر یاد گرفت و تا امروز در امر ساختِ سازهای مختلف و نوازندگی در منطقه فردوس سرآمد است.

 

بر اساس خبر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، برآبادی ذوالفقار بیتانه را تنها بازمانده از نسل بیتانه‌های معروف در منطقه فردوس دانست که در بین هم‌نسلی‌های خود و در طول سال‌های گذشته، در ساخت و نواختن دوتار و سایر سازهای موسیقی سنتی و مقامی سرآمد بوده و در نوازندگی نیز حائز سبک و شیوه خود است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->