کنگره بانوان تاثیرگذار گامی در راستای معرفی بانوی مسلمان ایرانی است استاندار خراسان رضوی: برای تحقق اهداف مقدس انقلاب اسلامی به خانواده تراز نیاز داریم «داستان یک شوالیه» هیث لجر روی صحنه تئاتر می‌رود اختتامیه دومین کنگره استانی «بانوان تأثیرگذار» در مشهد برگزار شد (۳ مرداد ۱۴۰۳) | فعالیت ۸ هزار زن تأثیرگذار در خراسان‌رضوی عکس‌های دیده‌نشده از سعید راد تشییع پیکر «سعید راد» با حضور هنرمندان (۳ مرداد ۱۴۰۳) + عکس و فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - چهارشنبه ۳ مرداد ۱۴۰۳ آغاز ویژه برنامه «المپیک ۲۰۲۴ پاریس» با اجرای پیمان اسدیان + جزئیات اکران «ساعت ۶ صبح» مهران مدیری از امروز (۳ مرداد ۱۴۰۳) زنانِ یک فیلم زنانه | مروری بر شخصیت‌های زن در سریال «در انتهای شب» مستند «دوئل» روایتی از مسیر پر پیچ و خم علیرضا حیدری + زمان پخش همه چیز درباره حواشی و فعالیت‌های عجیب «بنیامین بهادری» حضور ۴۰ بازیگر خارجی در فصل دوم «سلمان فارسی» اکران مجدد «آمِلی پولن» برای گردشگران المپیک «پیانو» در راه ایتالیا مدرسه‌ای به وسعت ایران با «میم مثل معلم» از شبکه دو سیما اقتصاد بی‌رنگ هنر | جای خالی حراج‌های هنری در گالری‌های مشهد نقد قطعه «جوکر» با امیر عظیمی و حمید صفت + زمان پخش تئاتر «شابلون» از امروز به روی صحنه می‌رود (۲ مرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

نام سازنده دوتار خراسانی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری

  • کد خبر: ۱۹۶۸۳
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
نام سازنده دوتار خراسانی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری
نام ذوالفقار بیتاته، سازنده و نوازنده دوتار اهل فردوس، به عنوان یکی از حاملان میراث فرهنگی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری ثبت می‌شود.

 

به گزارش شهرآرانیوز، سید احمد برآبادی، مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از ثبتِ نام «ذوالفقار بیتانه» - سازنده دوتار سنتی - در شهر فردوس خراسان جنوبی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری به عنوان یکی از حاملان میراث فرهنگی خبر داد.

 

وی با بیان این‌ که موسیقی در خراسان از آیین‌های شفاهی مردم است که راویانِ آن گنجینه‌های نهان فرهنگ عامه یک مرز و بوم‌ هستند، ادامه داد: نخستین اقدام مهم در راستای پاسداری از میراث ناملموس، شناسایی استادکاران و هنرمندان پیشکسوت این عرصه است.

 

او درباره‌ ذوالفقار بیتانه گفت:‌ این هنرمند در سال ۱۳۴۰ در فردوس به دنیا آمد. پدر وی ازسازندگان ساز سنتی مطرح منطقه بود که در ساخت دوتار و نی‌لبک الگو و نمونه خاص خود را داشت. او از هفت‌سالگی نوازندگی را در کنار پدر یاد گرفت و تا امروز در امر ساختِ سازهای مختلف و نوازندگی در منطقه فردوس سرآمد است.

 

بر اساس خبر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، برآبادی ذوالفقار بیتانه را تنها بازمانده از نسل بیتانه‌های معروف در منطقه فردوس دانست که در بین هم‌نسلی‌های خود و در طول سال‌های گذشته، در ساخت و نواختن دوتار و سایر سازهای موسیقی سنتی و مقامی سرآمد بوده و در نوازندگی نیز حائز سبک و شیوه خود است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->