پخش سریال علمی‌تخیلی «آغاز» از شبکه تماشا + زمان پخش آغاز دوبله کارتون آن‌شرلی با صدای نصرالله مدقالچی و مریم شیرزاد بزرگمهر حسین‌پور: عامدانه از کارتون مطبوعاتی فاصله گرفتم کنسرت تلفیقی کیاوه در فیلم نت | صدایی الهام‌گرفته از فرهنگ و طبیعت لرستان «شفرونی» یک رئالیتی‌شوی جدید برای نمایش خانگی بن افلک و مت دیمون با فیلم جنایی «ریپ» در نتفلیکس اکران عمومی مستند «موتورسواران» در سالن همایش‌های آستان قدس رضوی روایت نقاشی‌ها | نگاهی به نمایش «گالری نقاشی» که روی صحنه پردیس تئاتر مستقل مشهد رفته است استاد ارشد انجمن | درباره سیدحسین میرخانی که امروز ۴۳ سال از درگذشت او می‌گذرد فیلم «تلماسه ۳» ساخته می‌شود مخاطرات یک عاشق بی ترمز | درباره سریال «تاسیان»، ساخته تینا پاکروان آموزش داستان نویسی | سه گام اژد‌ها (بخش چهارم) دروازه توسعه | درباره مفاهیم و ابعاد مختلف توسعه و نقش انکارناپذیر رسانه در آن شهرام حقیقت‌دوست، بازیگر سینما و تلویزیون، عزادار شد + عکس
سرخط خبرها

نام سازنده دوتار خراسانی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری

  • کد خبر: ۱۹۶۸۳
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۴
نام سازنده دوتار خراسانی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری
نام ذوالفقار بیتاته، سازنده و نوازنده دوتار اهل فردوس، به عنوان یکی از حاملان میراث فرهنگی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری ثبت می‌شود.

 

به گزارش شهرآرانیوز، سید احمد برآبادی، مسئول حوزه پژوهش اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی از ثبتِ نام «ذوالفقار بیتانه» - سازنده دوتار سنتی - در شهر فردوس خراسان جنوبی در فهرست ملی گنجینه زنده بشری به عنوان یکی از حاملان میراث فرهنگی خبر داد.

 

وی با بیان این‌ که موسیقی در خراسان از آیین‌های شفاهی مردم است که راویانِ آن گنجینه‌های نهان فرهنگ عامه یک مرز و بوم‌ هستند، ادامه داد: نخستین اقدام مهم در راستای پاسداری از میراث ناملموس، شناسایی استادکاران و هنرمندان پیشکسوت این عرصه است.

 

او درباره‌ ذوالفقار بیتانه گفت:‌ این هنرمند در سال ۱۳۴۰ در فردوس به دنیا آمد. پدر وی ازسازندگان ساز سنتی مطرح منطقه بود که در ساخت دوتار و نی‌لبک الگو و نمونه خاص خود را داشت. او از هفت‌سالگی نوازندگی را در کنار پدر یاد گرفت و تا امروز در امر ساختِ سازهای مختلف و نوازندگی در منطقه فردوس سرآمد است.

 

بر اساس خبر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان جنوبی، برآبادی ذوالفقار بیتانه را تنها بازمانده از نسل بیتانه‌های معروف در منطقه فردوس دانست که در بین هم‌نسلی‌های خود و در طول سال‌های گذشته، در ساخت و نواختن دوتار و سایر سازهای موسیقی سنتی و مقامی سرآمد بوده و در نوازندگی نیز حائز سبک و شیوه خود است.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->