دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم نتیجه مثبت سیاست جدید دولت برای بازگرداندن اتباع غیرمجاز به کشورشان
سرخط خبرها

آغاز یازدهمین دور گفت‌وگوی امنیتی هرات در تاجیکستان

  • کد خبر: ۱۹۶۸۶۸
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲
آغاز یازدهمین دور گفت‌وگوی امنیتی هرات در تاجیکستان
یازدهمین گفت‌وگو‌های سالانه تحت عنوان گفت‌وگو‌های امنیتی هرات در دوشنبه پایتخت تاجیکستان امروز دوشنبه ۶ آذر آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «بازخوانی افغانستان: راهکار‌های متفاوت» موضوع این نشست دو روزه است و انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان برگزارکننده‌ این نشست است.

اشتراک‌کنندگان این نشست هم عمدتا سیاست‌مداران مخالف طالبان، کارشناسان، سیاست‌مداران و نمایندگان برخی از کشور‌ها هستند.

رنگین دادفر سپنتا، رییس بورد مشورتی انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان و وزیر امور خارجه‌ پیشین در افتتاحیه‌ کنفرانس امنیتی هرات سخنرانی کرده و گفته است که از فروپاشی کشور دو سال و سه ماه می‌گذرد.

به‌گفته‌ی او، در این مدت ده‌ها هزار شهروند تحصیل‌کرده و آموزش‌دیده مجبور به فرار از کشور شده‌اند و هزاران نفر از زنان و مردان افغانستان به زندان‌ها انداخته شده و شکنجه شده‌اند.

او با اشاره به اعتراضات زنان گفته است که مبارزه‌ «پر فروغ زنان کشور ما برای رهایی و تحقق حقوق انسانی شان پرجلال‌ترین نماد و نمود مبارزه‌ی مردم ما برای آزادی و دموکراسی است».

سپنتا گفته است که روایت طالبانی از کسب قدرت همان حکایت پیروزی جهاد و پایان‌دادن به اشغال افغانستان توسط «صلبیون و کفار است»،

اما به‌گفته‌ او، واقعیت این روایت در عمل این است که «طالبان در نتیجه‌ ناکارایی دولت جمهوری اسلامی افغانستان و در پس‌آمد دگرگونی‌های ساختاری در نظام سیاسی جهانی و ایجابات نوین استراتژیک در سطح دنیا به قدرت رسیدند».

او افزوده است که بسیاری از سیاست‌مداران و حکومت‌ها در همسایگی افغانستان و در جهان از سیاسیون و جامعه‌ مدنی افغانستان می‌خواهند که با طالبان تعامل کنند.

به‌گفته‌ سپنتا، نگاه جهان بیرون به معضل افغانستان با نگاه اکثریت مردم افغانستان تفاوت‌های ذاتی دارد.

او گفته است: «درد ما مردم افغانستان، درد نداشتن استقلال، نداشتن حکومت قانون، نداشتن امنیت سیاسی و اجتماعی و محروم بودن از رشد اقتصادی و برابری فرهنگی و قومی است.»

وزیر خارجه‌ پیشین افغانستان اضافه کرده است که در تمام پیش‌نهاد‌هایی که تاکنون در پیوند به سیاست تعامل با طالبان مطرح شده، هیچ طرح مشخص و نقشه راهی با نتیجه‌ نهایی مطرح نشده است.

او در عین حال گفته است که از دید طالبان آنان یک دولت همه‌شمول و اسلامی ایجاد کرده‌اند و دیگران باید به آنان بیعت کنند.

سپنتا از گزارش و نقشه راه فریدون سینیرلی‌اوغلو، هماهنگ‌کننده‌ سازمان ملل در امور افغانستان انتقاد کرده و گفته است که «نیازی به سفیدکردن طالبان در میان سیاست‌های وحشتناک در افغانستان، از جمله آپارتاید جنسیتی نیست».

او در بخشی از سخنرانی خود گفته است که مردم افغانستان با استاندارد‌های دوگانه تفاهم نخواهند داشت و این رویکرد‌های دوگانه در سیاست بین‌المللی به جایی نخواهند رسید.

او اما گفته است این رویکرد‌های دوگانه «به‌صورت قطع مبارزه‌ ما دموکراسی‌خواهان و عدالت‌طلبان را برای رسیدن به صلح دشوار‌تر و مصیبت‌بار‌تر می‌کند».

منبع: اطلاعات روز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->