به گزارش شهرآرانیوز، حجت شفایی در چهارمین جلسه میز کشوری توسعه صنعت مصنوعات طلا، نقره و جواهر با محوریت استان خراسان رضوی که امروز، ۹ آذرماه در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد گفت: بر اساس آمار ۴۰ میلیون سکه ضرب سال ۸۶ در کشور موجود است که هر سکه میانگین حباب آن را تعیین کنیم نشانگر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان حباب سکه در دست مردم است.
وی بابیان اینکه چه اصراری بر ضرب سکه سال ۸۶ است افزود: چرا سکه سال جدید ضرب نمیشود؟
رئیس اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران در ادامه گفت: مغزهای متفکر این صنعت طراحان این صنعت هستند و قایقهای این صنعت همان ماشین آلات است که باید از آن حمایت شود.
وی درادامه باتاکید بر لزوم همه جانبه از این صنعت ادامه داد: باید به زیر ساختهای این صنعت توجه شود.
به گزارش شهرآرانیوز، در میز طلا کشوری که امروز برای اولین بار همزمان برگزارش نمایشگاه طلا و جواهر در مشهد برگزار شد، شهرکهای طلاو جواهر برای برخی استان ها، ورود بانک مرکزی برای ضرب سکه در سال ۱۴۰۲، تسهیل صادرات سنگهای نیمه قیمتی از جمله مسائل مطرح شده در این جلسه بود.
محمدرضا زارع برزشی، سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران در این نشست افزود: این موضوع با پیگیریهای وزارت صنعت، معدن و تجارت از طریق بانک مرکزی محقق شده است.
وی خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات فعالان اقتصادی حوزه طلا، نقره و جواهر آن بود که برای ارزشگذاری زیورآلات باید بخش مربوط به سنگ قیمتی آن در وزارت صنعت، معدن و تجارت و بخش مربوط به فلز گرانبهای آن توسط بانک مرکزی انجام گیرد.
این مسوول در وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: در این راستا نامه ای از سوی بانک مرکزی به بانکهای کارگشایی ارسال شده و ارزشگذاری فلزات گرانبها در زیورآلات به آن بانکها در استانها تفویض شده است.
وی گفت: معاون صنایع عمومی وزارتخانه نیز پیگیر تفویض ارزشگذاری سنگهای قیمتی زیورآلات به استانها بوده که مکاتبات مختلفی در این زمینه انجام شده است.
زارع یکی از خواسته های فعالان صنعت طلا، نقره و جواهر را ایجاد «گمرک فرودگاهی» برای صادرات این بخش دانست و افزود: طبق نامه ارسالی معاون صنایع عمومی وزارت صمت به گمرک ایران، به طور نمونه گمرک فرودگاهی تا ماه آینده در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) ایجاد می شود.
وی اظهار کرد: یکی دیگر از درخواستهای فعالان اقتصادی طلا، نقره و جواهر مشهد ایجاد «کد آیسیک» برای نقره ذوب شده بود که این موضوع هفته آینده برای حوزه نقره ایجاد خواهد شد.
سرپرست مرکز ملی صنایع خلاق و فرش ایران بیان داشت: فعالان اقتصادی حوزه طلا، نقره و جواهر افزایش صادرات مصنوعات طلا و نقره را از سه به ۱۰ کیلوگرم خواستار شده بودند که در این زمینه از استانها خواسته شد تا پیشنهادهای مشخص خود را به وزارتخانه ارسال کنند.
وی در خصوص دریافت شمش های طلای وارداتی به دست تولیدکنندگان مصنوعات و زیورآلات طلا که از محل رفع تعهد ارزی تامین می شود، گفت: لایحه ای در این زمینه در حال تهیه است تا تولیدکنندگان در سامانه «بهین یاب» تعریف شده و از سوی دیگر فهرست واردکنندگان شمش طلا احصا شود تا با همکاری بانک مرکزی بتوان این اتصال را بین تولیدکننده مصنوعات و زیورآلات طلا با واردکننده شمش برقرار کرد.
زارع راه اندازی کارگروه توسعه صادرات در برخی استانها با محوریت طلا و نقره و جواهر و پیگیری برای راه اندازی شهرک تخصصی طلا و نقره و جواهر را از فعالان اقتصادی این بخش خواستار شد.