به گزارش شهرآرانیوز، اسکندر مومنی در آیین تکریم و معارفه دبیران سابق و جدید شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی در مشهد افزود: مقابله، درمان، پیشگیری و توانمندسازی را باید همگام با هم به پیش ببریم.
وی ادامه داد: در حوزه پیشگیری طرح یاریگران زندگی تصویب و ابلاغ شده است.
رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: ۱۲ اردوگاه نگهداری معتادان متجاهر توسط سپاه و بسیج در کشور راه اندازی شده است که جای تشکر دارد.
مومنی افزود: طی یک سال گذشته، در راه مبارزه با مواد مخدر ۱۳ نفر در کشور به شهادت رسیدند که باید قدردان خون این شهدا و راه آنها باشیم.
وی اضافه کرد: همه اقدامات ما باید به نوعی باشد که منتج به تحولات رو به جلو و کیفی و هدفمند شود.
رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان این که در مبارزه با مواد مخدر پیشگیری مقدم بر درمان است افزود: جمع آوری معتادان متجاهر به نوعی پیشگیری از شیوع این بلای خانمانسوز است بنابراین جمع آوری و نگهداری معتادان متجاهر با هدف مصونیت اجتماع فوقالعاده مهم است.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی هم در این نشست گفت: ۸۹ درصد کشفیات مواد مخدر استان بر اساس روشهای اطلاعاتی و بقیه عملیاتی بوده است.
سردار سرتیپ محمدکاظم تقوی افزود: امسال تا پایان آبان ماه، ۱۸ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر توسط این ارگان کشف و ضبط شده است و کشف سلاح در ماموریتها نیز ۲۹ درصد افزایش داشته است.
معاون دادستان مشهد هم در این نشست گفت: هدفگذاری کرده ایم تا پایان امسال هیچ مکان تجمع معتادان متجاهر در مشهد باقی نماند.
اسماعیل رحمانی افزود: تعیین تکلیف سریع خودرو و اموال عوامل توزیع و قاچاق مواد مخدر از جمله درخواستهای مورد نظر ماست.
دبیر سابق شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی هم گفت: ظرفیت مراکز توانمندسازی پیش از این ۳۰ نفر بود که هم اکنون به ۵۰۰ نفر رسیده است.
محمدحسین صالحی افزود: ظرفیت نگهداری مراکز نگهداری از معتادان متجاهر هم از هزار و ۸۰۰ نفر در سال ۹۸ تا پایان امسال به هشت هزار نفر خواهد رسید.
وی ادامه داد: در حوزه کمک خیران تاکنون ۳۵۰ میلیارد ریال در حوزههای مختلف توانمندسازی معتادان جذب شده است.
دبیر جدید شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی هم گفت: جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر با رویکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر مردمی کردن مبارزه از جمله اولویتهای ماست.
علی زندی با بیان این که تا کنون بیش از چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم نظام شده است افزود: امیدواریم عملکرد ما به گونهای باشد که مدیون خون شهدا نباشیم.
محمدحسین صالحی از مرداد ماه ۹۸ به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی فعالیت داشت و علی زندی نیز پیش از این به عنوان دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان مشغول به کار بوده است.
استاندار خراسان رضوی نیز در حاشیه این جلسه گفت: با وجود تمام تلاشهایی که شبانه روزی برای این مبارزه صرف میشود، اما همچنان این معضل اجتماعی جامعه را آزار میدهد.
نظری افزود: در موضوع مبارزه با موادمخدر، پیشگیری بر هر امری اولویت دارد و جمع آوری معتادان متجاهر یکی از اصلیترین اقداماتی است که جلوی شیوع بیشتر مصرف مواد مخدر را خواهد گرفت.
او ادامه داد: حضور مصرف کنندگان مواد مخدر به ویژه در سطح شهر، در هرکجای کشور ضربههای هولناکی را وارد میکند، این ضربه در مشهدالرضا شدید و مهلکتر است و ما بیش از هر نقطه در کشور باید نگران شیوع مواد مخدر در مشهد باشیم.
نظری افزود: قطعا اقدام بعد از جمع آوری معتادان که باید محکم برداشته شود، درمان است که این مهم نیز قطعا باید به دست متخصصان انجام شود و میتوان بعد از اجرایی شدن این اقدام گزارش خوبی را از طریق رسانه به مردم اطلاع رسانی کرد.
در پایان این نشست ضمن قدردانی از اقدامات صالحی، علی زندی به عنوان دبیرکل جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی معرفی شد.