سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

نگرانی‌ها از شیوع یک بیماری جدید تنفسی در چین ادامه دارد | چرا بیشتر مبتلایان کودک هستند؟

  • کد خبر: ۱۹۹۰۰۲
  • ۱۷ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۹
نگرانی‌ها از شیوع یک بیماری جدید تنفسی در چین ادامه دارد | چرا بیشتر مبتلایان کودک هستند؟
در جهانی که هنوز هم تاحدودی درگیر ویروس کروناست، اخبار چین در خصوص افزایش ناگهانی بیماری‌های تنفسی، نگرانی عده‌ای را برانگیخته است.

 به گزارش شهرآرانیوز، طی روزهای اخیر تعداد کودکان مبتلا به ذات‌الریه به اوج خود رسیده است؛ به‌طوری که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های چین، بیش از ۳۵۰۰ مورد ابتلا به عفونت تنفسی را در بیمارستان اطفال بستری کرده است.

چندین علت احتمالی برای شرایط فعلی وجود دارد؛ از جمله: ویروس‌ها و باکتری‌های رایج فصلی مانند مایکوپلاسما و مقاومت آنتی‌بیوتیکی. رسانه‌های چینی علت شیوع این بیماری را «پنومونی مایکوپلاسما» عنوان کرده‌اند. مایکوپلاسما، یک عفونت باکتریایی است که معمولاً دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند و در برخی موارد می‌تواند باعث مشکلات جدی‌تر ریوی مانند ذات‌الریه شود.

طبق آخرین آمارهای رسمی تا ۳۰ نوامبر سال میلادی جاری، چین وجود هیچ پاتوژن (عامل بیماری‌زا) جدید و ناشناخته‌ای را در مبتلایان به ذات‌الریه گزارش نکرده است. هم‌چنین متخصصان اعلام کرده‌اند که این موج بیماری همانند پاندمی کووید، همه‌گیر نخواهد شد.

چرا در موج اخیر کودکان بیشتر مورد هدف هستند؟

برخی کارشناسان ادعا کرده‌اند که افزایش موارد ذات‌الریه در کودکان چینی به دلیل «بدهی ایمنی» است. به عبارتی کودکان در طول قرنطینه‌های پی در پی کرونا، در معرض عفونت‌های معمول دوران کودکی قرار نگرفته‌اند و حالا که محدودیت‌های کرونایی کاهش یافته، در معرض عوامل بیماری‌زا قرار دارند و ابتلای آنها طبیعی است؛ تا [پس از ابتلا] مصونیت در آنها ایجاد شود.

وقتی محدودیت‌های بهداشتی در یک جامعه کاسته شوند، بخش بزرگ‌تری از جمعیت وجود دارند که نسبت به برخی عوامل بیماری‌زا مصونیت ندارند و بنابراین بیشتر مستعد ابتلا به عفونت هستند. اینکه کودکان بیشتر با عوامل رایج بیماری‌زا مواجه می‌شوند، چیز نگران‌کننده‌ای نیست؛ این شرایط به بدن کمک می‌کند تا آنتی‌بادی‌های مورد نیاز را بسازد و از آنها محافظت کند.

از آنجا که عفونت‌های مایکوپلاسما نسبت به سایر اشکال ذات‌الریه، طولانی‌تر و شدیدتر است، موارد ابتلا اغلب در میان کودکان مدرسه‌ای و نوجوانان دیده می‌شود، اما می‌توان آن‌ را به راحتی با آنتی‌بیوتیک‌ها درمان کرد.

باید توجه داشت که علاوه بر مایکوپلاسما، ویروس‌های سرماخوردگی (راینو ویروس)، آنفلوانزا و R.S.V (ویروس سنسیشیال تنفسی) نیز در خصوص شیوع موج بیماری در چین دخیل هستند.

شیوع مایکوپلاسما در سال ۲۰۲۳ عجیب و مرموز نیست

دکتر اسکات گوتلیب، رئیس سازمان غذا و داروی امریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، در ۳ دسامبر گفت: «موج اخیر بیماری، ناشی از عوامل بیماری‌زای شناخته‌شده است و می‌توان آن را کنترل کرد. این موج بیماری قابل گسترش در سطح جهانی نیست؛ بنابراین دلیلی برای نگرانی وجود ندارد.»

سر و کله عفونت‌های مایکوپلاسما هر سه تا هفت سال یکبار پیدا می‌شود و به گفته CDC، چین در سال‌های ۲۰۱۱، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ نیز شاهد افزایش موارد مبتلا به این بیماری بوده است، بنابراین وقوع این موج بیماری در سال ۲۰۲۳ تعجب‌آور نیست.

نخستین‌بار که اخباری از وضعیت کنونی چین منتشر شد، در برخی از گزارش‌ها از کلمه «مرموز» برای توصیف این شرایط استفاده شد؛ این امر توجهات بین‌المللی را خیلی به خود جلب کرد، اما با گذشت زمان و دسترسی به اطلاعات بیشتر در مورد این موج بیماری، نگرانی‌ها کاهش یافت. همانطور که جنیفر نوزو، اپیدمیولوژیست و مدیر مرکز همه‌گیری در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه براون، در این‌باره اطمینان داد: «افزایش موارد ابتلا به مایکوپلاسما در میان کودکان چینی، آنقدرها هم مرموز نیست.»

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->