به گزارش شهرآرانیوز، غلامرضا نازپرور امروز، ۲۲ آذرماه، در سومین همایش تخصصی معدن با رویکرد بررسی مشکلات و معضلات حقوقی بهرهبرداران معادن استان که در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: ساختاری در خانه معدن ایجاد کردیم که به پیروی از خانه معدن ایران توانستیم کمیتهها و کارگروههای مختلف ایجاد کنیم. تیمی بسیار قوی در استان داریم که میتواند مطالبات بخش معدن را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه پنجره واحد بهترین کاری بوده که در هیچ استانی نیست، عنوان کرد: براساس این پنجره ۲۱۷۴ جواب استعلام پیگیری شد. کمیته دیگر کارگروه تعامل در خانه معدن بود که با اعتراض منابع طبیعی قرار شد در سازمان صمت برگزار شود. نتایج کارگروه بررسی ۵۴ پرونده بود. ستاد تسهیل نیز داشتبم که توانستیم پروندههای بسیار خوبی را در استان پیگیری کنیم و ۳۶ پرونده پیگیری کردیم.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: در شورای حل اختلاف نیز ۶ پرونده داشتیم. کارگروه HSEE نیز داریم که در دوران کرونا متوقف شد، امیدواریم دوباره پیگیری و برقرار شود. ما دورههای خوبی را در معادن برگزار کردیم. این کارگروه توانست بیش از ۵۰ درصد حوادث را کاهش دهد.
نازپرور ادامه داد: نمایشگاههای خوبی را در سال اخیر داشتیم. نمایشگاه تخصصی سنگ، صنعت و ماشینآلات معدنی و معدن و صنایع معدنی را برگزار و در نمایشگاه ورونا ایتالیا شرکت کردیم که سنگهای خوبی را از استان برای نمایشگاه فرستادیم. خانه معدن انتشاراتی داشت که دو کتاب در حوزه گوهرسنگها و گردشگری به چاپ رساند.
رئیس خانه معدن خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما در کمیته کشف قیمت حضور فعال داریم. بحث حقوق دولتی یکی از معضلات اساسی استان ماست که بهرهبرداران و معدنکاران به آن معترض هستند. این کمیته تأثیر مستقیم در فرایند و تعیین حقوق دولتی دارد.
وی با اشاره به اینکه زمانی میگفتیم ۴۶ ماده معدنی از ۶۷ نوع ماده معدنی کشور در استان وجود دارد، تصریح کرد: در حال حاضر ۵۳ نوع ماده معدنی از ۸۱ نوع ماده معدنی شناسایی شده در کشور در استان وجود دارد. همیشه حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ معدن فعال داشتیم و ۵۰ درصد معادن ما غیر فعال بود.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی خراسان رضوی در خصوص مشکلات معدنکاران گفت: مشکلاتی همیشه بوده و تکرار کردیم، اما هیچ وقت حل نشده است. چند برابر شدن حقوق دولتی و دریافت حقوق دولتی براساس قیمت فروش یک معضل است. امروزه نقشهبرداری با پهپاد شدت گرفته که برخی بهرهبرداران معترض هستند خطاهای فاحشی داشته و منجر شده برداشتهای سنگینی به بهرهبرداران بخورد. یکی از معضلات ما با دستگاههای دولتی است که بهرهبرداران متضرر میشوند.