به گزارش شهرآرانیوز، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل امروز دوشنبه گفته افزایش بودجه دفاعی بزرگترین چالش پیش روی رژیم بعد از پیروزی در جنگ در علیه حماس است.
نتانیاهو گفت که اسرائیل با توجه به آنکه توسط «نیروهای افراطی» که قصد نابودی اسرائیل را دارند محاصره شده بایستی بودجه دفاعی خود را به اندازه قابل توجهی افزایش دهد.
نتانیاهو که در مراسم برای تمدید دوره دوم ریاست «عامیر یارون» بر بانک مرکزی حضور داشت گف: «ما باید خودمان را تقویت کنیم. ما نیاز به توانایی برای ایجاد ائتلاف هم در منطقه و هم در خارج از آن داریم. این مسئله مستلزم افزایش قابل توجه در بودجه دفاعی است.»
این اظهارات در شرایطی مطرح میشود که رژیم اسرائیل در حال انجام عملیات زمانی در غزه است. جنگ در غزه اکنون بیش از ۲ ماه است که ادامه داشته و در همان حال، اسرائیل در جبهه شمال نیز با حزبالله لبنان درگیر است.
نتانیاهو مدعی شد که اسرائیل طی چند سال توانسته بود بودجه دفاعیاش را به صورت مطلق افزایش داده و سهم این بودجه از تولید ناخالص داخلی را کاهش دهد.
او گفت که ادامه این سیاست دیگر ممکن نیست چون بودجه دفاعی بایستی سالانه ۲۰ میلیارد شِکِل (معادل ۵.۵ میلیارد دلار) افزایش پیدا کند. به گفته نتانیاهو این میزان افزایش معادل ۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خواهد بود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «بعد از پیروزی در جنگ این بزرگترین چالشی است که با آن مواجه هستیم.»
اظهارات نتانیاهو در شرایطی مطرح شده که انتقادهای بینالمللی از اسرائیل به دلیل افزایش نرخ تلفات غیرنظامیان در غزه به شدت تشدید شده است.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز دوشنبه گفت که اسرائیل به هنگام بمباران مناطق در غزه بین اهداف نظامی و غیرنظامی تمایز قائل نمیشود.
بورل گفت: «شاهد رویه وحشتناک عدم تمایزگذاری در عملیات نظامی اسرائیل در غزه هستیم. عبادتکنندگان، سه گروگان اسرائیلی و صدها غیرنظامی در جریان عملیات اخیر اسرائیل کشه شدهاند. این باید متوقف شود. به توقف فوری جنگ بری اقدامات بشردوستانه نیاز است.»
این انتقادها از رژیم اسرائیل بعد از آن مطرح میشوند که مقامهای رژیم روز جمعه مدعی شدند سه اسیر اسرائیلی در غزه را هنگام انجام عملیات در منطقه الشجاعیه به اشتباه «تهدید» تشخیص داده و آنها را کشتهاند.
قتل اشتباهی این سه اسیر فشارها روی بنیامین نتانیاهو را افزایش داده است. او در روزهای گذشته از یک طرف به دلیل شکست امنیتی-اطلاعاتی بابت حمله ۷ اکتبر و از طرف دیگر به دلیل ناتوانی در بازگرداندن اسرا از غزه آماج انتقادات شدید قرار گرفته است.
«ماریوا زانزین»، از تحلیلگران «گروه بینالمللی بحران» حدود ۱۰ روز پیش گفته بود خانوادههای اسرای غزه از اینکه ارتش اسرائیل قبل از تکمیل فرایند تبادل اسرا با حماس عملیات نظامی در غزه را از سر گرفتهاند «به شدت عصبانی» هستند.
قبل از آن، روز ۱۴ آذرماه شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم از بروز هرج و مرج در جلسه میان خانواده اسرا در غزه با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل خبر داده بود.
این رسانه گزارش داده بود که نتانیاهو ظاهراً در این نشست به خانواده اُسرا اطلاع داده که نمیتواند همه اسرا را بازگرداند. پس از آن جلسه به آشوب کشیده شده و خانواده اسرا از این نشست خارج شدهاند.
نزدیک به ۱۹ هزار فلسطینی در نوار غزه بعد از حملات سهمگین رژیم اسرائیل در این منطقه به شهادت رسیده و هزاران نفر دیگر زخمی شدهاند.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردندو علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. با وجود این، آنطورکه تحلیلگران میگویند، عملیات طوفانالاقصی شکست امنیتی-سیاسی بزرگی را به اسرائیل تحمیل کرده است.
منبع: فارس