به گزارش شهرآرانیوز «اختصاص سرویس رایگان دانش آموزی ویژه معلولان» موضوعی بود که هفتم خرداد امسال رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی کشور به آن تأکید کرد و گفت: پیش نویس دستورالعمل رایگان شدن سرویس مدارس دانش آموزان استثنایی آماده شده است. سید جواد حسینی این را هم گفت که اگر مصوبه از دولت بگیرد، این موضوع لازم الاجرا خواهد شد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه سازوکار سرویس مدارس در حال تغییر است، به این نکته نیز تأکید داشت که علاوه بر تأکیدات معاون اول رئیس جمهور، در جلسه کمیته نظارت بر قانون حقوق معلولان نیز به حل مشکلات سرویس دانش آموزان استثنایی تأکید بسیار شد تا براساس قانون بودجه، برای تردد دانش آموزان استثنایی به صورت رایگان منابعی در قالب اوراق در اختیار شهرداری قرار بگیرد.
این اظهارات در شرایطی است که یک سال قبل، شهردار وقت مشهد خبر تقبل هزینههای مربوط به سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی از سوی شهرداری مشهد را اطلاع رسانی کرد. مرداد ۱۴۰۱ بود که سید عبدا... ارجائی به سرویس دهی رایگان دانش آموزان در آموزش و پرورش استثنایی تأکید کرده بود. او گفته بود که بر عهده خادمان مردم در شهرداری است که دغدغهای از والدین دانش آموزان معلول بکاهد.
با مراجعه به سایت شورای اسلامی شهر مشهد آنچه به صورت رسمی به عنوان پایه و اساس این موضوع در پارلمان شهر مشهد به تصویب رسیده مربوط به ۳۰ مهر سال ۹۸ است. در ماده واحده آن آمده است؛ «به شـهرداری مشـهد اجازه داده میشود، به منظور کمک به خانوادههای نیازمند و محـروم دارای فرزند با معلولیت جسمی حرکتی و ذهنی و نیز فراهم کردن زمینه پیرامون ادامه تحصیل و آموزش این گونه از دانش آموزان در مدارس استثنایی، هزینههای مربوط به خدمات رفت وآمد دانش آموزان مذکور را که توسط شرکتهای خصوصی زیر پوشش و نظارت سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسی رانی شهرداری ارائه میشود، تا سقف مبلغ ۱۵ میلیارد ریال، از محل اعتبارات کمک به اقشار آسیب پذیر مندرج در بودجه سال ۱۳۹۸ شهرداری پرداخت کند.»
در تبصره یک این مصوبه نیز ذکر شده است که شهرداری مشهد مکلف است، ضمن پیش بینی آثار مالی این مصوبه در اصلاح بودجه سال تصویب مصوبه، ردیفی را برای این منظور در آلبوم بودجه سنواتی خود پیش بینی و اعتبار مربوط را به سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسی رانی پرداخت کند. همچنین هرگونه پرداخت خدمات رفت وآمد دانش آموزان مدارس استثنایی از محل این مصوبه، منوط به بررسی و تأیید صورت وضعیت سرویس مدارس، از سوی شهرداری مشهد (سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسی رانی) است.
«دو سال است که فرزند کم توان ذهنی من مشمول استفاده از سرویس رایگان مدرسه نمیشود؟ مگر قرار نبود دانش آموزان مدارس استثنایی از سرویس رایگان بهره ببرند؟ ما با این همه هزینه باید در سال معادل ۷ تا ۸ میلیون تومان شهریه سرویس بپردازیم.»
شهروند دیگری نیز در پیامی خواسته خود را این طور مطرح کرده است: «لطفا درباره نحوه ثبت نام و استفاده از سرویس رایگان مدارس ویژه دانش آموزان معلول اطلاع رسانی کنید. دو فرزند معلول دارم که دانش آموز مقطع ابتدایی هستند. با این همه، تاکنون نتوانسته ام برای فرزندانم از سرویس رایگان مدرسه استفاده کنم.»
«مگر قرار نبود سرویس دانش آموزان مدارس استثنایی رایگان باشد؟ مدیران مدرسه فرزند من بیان میکنند که باید نصف شهریه را خانوادهها بپردازند؟ عجیبتر آنکه چرا برخی مدارس حتی ثبت نام سرویس رایگان دانش آموزان را به تعویق میاندازند یا از انجام آن اظهار بی اطلاعی میکنند؟»
برای پیگیری موضوع به سراغ رئیس آموزش و پرورش استثنایی استان میرویم. جواد روحانی در پاسخ به چگونگی منتفع شدن دانش آموزان استثنایی از یارانه شهرداری مشهد برای حمل و نقل رایگان دانش آموزان، این طور توضیح میدهد: تفاهم نامهای بین سازمان تاکسی رانی شهرداری مشهد و اداره آموزش و پرورش استثنایی مبنی بر کمک هزینه ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی امضا شده است. این تفاهم نامه در مرحله اجرا قرار دارد.
او میگوید: با اجرایی شدن این تفاهم نامه دانش آموزان معلول بر اساس اولویت مناطق حاشیه شهر و نیاز خانواده مشمول این طرح خواهند شد.
کم و کیف اجرایی شدن این طرح را از سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسی رانی شهرداری مشهد جویا میشویم. اکبر فلاح میگوید: ۱۱ میلیارد تومان پرداخت یارانه سرویس مدارس استثنایی شهر مشهد برای امسال لحاظ شده که از سوی سازمان تاکسی رانی درحال پیگیری است؛ بنابراین تا پایان سال حدود ۳ هزارو ۲۰۰ دانش آموز از این مبلغ یارانه ۱۱ میلیارد تومان منتفع میشوند.
وی در پاسخ به این سؤال که نحوه ثبت نام دانش آموزان برای استفاده از سرویس رایگان در مدرسه استثنایی چگونه است، میگوید: دانش آموزانی که در مدارس استثنایی ثبت نام کرده اند مشمول این سرویس رایگان میشوند. در این راستا مدرسه در صورت نیاز دانش آموز به سرویس مدرسه، او را به اداره تحصیلات استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان معرفی میکند تا در فهرست سرویس رایگان قرار بگیرد.
سرپرست سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسی رانی شهرداری مشهد همچنین به ماده ۵ قانون جامع حمایت از معلولان و تخصیص اعتبار هشتصدمیلیون تومانیاشاره میکند و میافزاید: این اعتبار برای امسال و در حوزه سرویس مدرسه هنرجویان فنی حرفهای مشهد است که در حقیقت پرداخت یارانه سرویس معلولان است.
فلاح در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه ۱۶۰ دستگاه تاکسی برای توان یابان مناسب سازی شده است و این ۱۶۰ دستگاه در شبکه بی سیم ۱۳۳ فعال هستند، اظهار میکند: این مناسب سازی به گونهای است که توان یاب روی صندلی تاکسی به راحتی قرار بگیرد و بتواند از تاکسی استفاده کند.