رئیس اداره راه آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است معاون استاندار خراسان رضوی: ما دوست روز‌های سخت افغانستان هستیم | دانشکده راه‌آهن در مشهد افتتاح خواهد شد کشف ۲۵۰ هزار تُن موادمخدر در مرز‌های افغانستان با ایران، طی یک سال گذشته چین رسماً کشته‌شدن شهروندان چینی در مرز افغانستان و تاجیکستان را تأیید کرد یاراحمدی: حضور افغان‌های غیرمجاز ارائه خدمات به اتباع مجاز را متأثر کرده است حامد کرزی خواستار یک ابتکار منطقه‌ای جهت حل مشکلات مردم افغانستان شد استاندار خراسان رضوی: مسیر ریلی خواف- هرات افغانستان را به آب‌های آزاد وصل می‌کند هیئت راه‌آهن افغانستان با استاندار خراسان رضوی دیدار کرد (۳۰ آبان ۱۴۰۳) تیم کریکت ۱۹ سال افغانستان در برابر پاکستان به میدان می‌رود (۳۰ آبان ۱۴۰۳) هیئت راه‌آهن افغانستان با هدف گفتگو درباره کریدور ریلی خواف-هرات وارد مشهد شد کاظمی قمی در کابل: ایران آماده گسترش همکاری‌ها با افغانستان است مشاور وزیر کشور: ایران سالانه ۵۰۰ هزار ویزا به اتباع افغانستانی می‌دهد مشاور وزیر راه: ایران آماده سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان است نماینده ویژه چین: ما به دنبال نفوذ در افغانستان نیستیم ویدئو | آخرین وضعیت طرح انسداد مرزهای شرق کشور با افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: تعداد زندانیان محبوس افغانستانی در زندان‌های ایران زیاد است ۳۰۰ هکتار زمین کشاورزی در ولایت بلخ افغانستان زیر کشت زعفران نمایندگان بنیاد بیل گیتس با رئیس هلال‌احمر طالبان دیدار کردند کاظمی قمی: اولویت ما توسعه روابط ریلی ایران و افغانستان است ویدئو | کمک‌های مردم افغانستان به مردم مظلوم غزه معاون وزیر دادگستری: رفتار با مهاجران افغان توأم با احترام و متناسب با رأفت اسلامی است
سرخط خبرها

محمدکاظم کاظمی: به وضعیت زبان فارسی باید از جنبه تمدنی نگاه کرد

  • کد خبر: ۲۰۰۹۷۳
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۶
محمدکاظم کاظمی: به وضعیت زبان فارسی باید از جنبه تمدنی نگاه کرد
شاعر و پژوهشگر افغانستانی با بیان اینکه موضع‌گیری سیاسی بهانه‌ای برای سرکوب زبان فارسی می‌دهد گفت: به وضعیت زبان فارسی باید از جنبه تمدنی نگاه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر نام آشنای افغانستانی در نشست «چالش‌های زبان فارسی در افغانستان» و نشست خبری اولین مسابقه بین‌المللی ادبی فرهنگی «پارسی وطن است» که به صورت مشترک از طرف بنیاد فرهنگی احمدشاه مسعود و دفتر فرهنگی در دری برگزار می‌شود با اشاره به نقش ایران در تقویت جایگاه زبان فارسی در افغانستان امروز اظهارداشت: یکی از کار‌هایی که می‌توان برای تقویت زبان فارسی در افغانستان انجام داد، حمایت از نیروی انسانی است. افراد زیادی هم اکنون در ایران هستند که نیاز به حمایت دارند. خیلی از فرهنگیان ما در دو سال گذشته به ایران مهاجر شدند و در شرایط سختی زندگی می‌کنند و خیلی‌های دیگر هم مجبور شدند که از ایران دوباره مهاجرت کنند.

او ادامه داد: دو سال پیش دکتر یاحقی، همکارانشان و دوستان دیگر پیگیری زیادی کردند که مشکل اقامت دوستان فرهنگی حل شود، اما نشد. یکی از کار‌هایی که می‌شود کرد و هر وقت این اتفاق بیفتد دیر نیست، رفع دشواری‌ها و تنگانا‌ها برای حل مشکل اقامت فرهنگیان افغانستانی در ایران است. من شاعری می‌شناسم که از افغانستان آمده و روزی ۱۳ ساعت در یک کارخانه کار می‌کند این آدم چقدر فرصت خواهد داشت که اثر ادبی خلق کند؟

محمدکاظم کاظمی: به وضعیت زبان فارسی باید از جنبه تمدنی نگاه کرد

این بیدل پژوه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از اقداماتی که ایران می‌تواند انجام دهد، حمایت از کار‌های نشراتی افغانستانی‌ها است. وقتی که یک کتاب و نشریه منتشر شود، خودش باعث گسترش و تقویت زبان می‌شود.

کاظمی تصریح کرد: گاهی ما سخت‌گیری‌هایی می‌بینیم که حاصل سلیقه مسئولان محلی است. این اتفاقات اگر بیفتد، می‌تواند از موضع‌گیری سیاسی سودمندتر باشد. موضع‌گیری سیاسی بهانه‌ای برای سرکوب زبان فارسی می‌دهد، چون آن‌ها می‌گویند که شما وابستگی‌هایی با ایران دارید و باعث خواهد شد که فارسی زبانان افغانستان در معرض فشار قرار بگیرند. متاسفانه دست اندر کاران امور افغانستان مسایل را سیاسی نگاه می‌کنند و وضعیت اداره افغانستان را از جنبه جهانی نگاه می‌کنند و اداره فعلی]طالبان را از نظر ژئوپلوتیک سودمند می‌دانند. اما از جنبه تمدنی هم می‌توان آن را نگاه کرد اینکه آیا برای تمدن بزرگ زبان فارسی وضعیت فعلی افغانستان یک وضعیت مطلوب است یا نه؟

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->