مادران همیشه منتظر جامعه، آماده فعالیت بیشتر مجتمع آیه‌ها، میزبان همایش بزرگ «فاطمیون در مدار مقاومت» | دفاع از حرم، اثر تمدنی نهضت حسینی حضرت فاطمه (س)، الگویی برای هر عصر و نسل عاشقانه‌هایی از زندگی حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) سفر رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به مشهدالرضا (ع) | حوزه خراسان، پشتیبان علمی و فرهنگی فقه قانون‌گذاری حواسمان به لقمه‌هایی که برای خود می‌گیریم باشد مشهدالرضا (ع)، میزبان کنفرانس بین‌المللی فقه و قانون | رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس: ظرفیت ارزشمند حوزه خراسان، پشتیبانی از تصویب قوانین کارآمد است صحن و سراهای رضوی مهیای جشن مادر + ویدئو الگوی فاطمی، کاملترین الگوی خانواده اصلاح تصور ما درباره نماز حجت‌الاسلام‌والمسلمین نظافت یزدی: مادری معامله با خداست یازدهمین مرحله قرعه‌کشی طرح ملی «من قرآن را دوست دارم» برگزار می‌شود اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد حضرت زهرا(س) در حرم امام‌رضا(ع) حضور یلدایی تولیت آستان قدس رضوی در جمع کودکان بهزیستی «نور علی بن موسی الرضا (ع)» مشهد خانواده موفق؛ نسل سرنوشت‌ساز یلدا؛ فرصت ادای مستحبات اجتماعی همایش چهلمین سال تأسیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی در مشهد برگزار شد (۲۹ آذر ۱۴۰۳) + فیلم تولیت آستان قدس رضوی: دانشگاه‌های علوم اسلامی، پیشتاز حل مشکلات کشور باشند | جامعه دانشگاهی، پای کار حل مشکلات بیاید
سرخط خبرها

معاون علمی رئیس جمهور: علم امام رضا(ع) مدام در حال زایندگی است و تمامی ندارد

  • کد خبر: ۲۰۱۲۳۰
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۶
معاون علمی رئیس جمهور: علم امام رضا(ع) مدام در حال زایندگی است و تمامی ندارد
معاون علمی رئیس جمهور گفت: امام رضا(ع) اگر عالم آل محمد است یعنی علم ایشان مدام در حال زایندگی است، و زایندگی علم ایشان در حال حاضر هم وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، روح‌الله دهقانی فیروزآبادی در اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم روز که در دانشگاه امام رضا مشهد برگزار شد، عنوان کرد: داستان‌های متعددی از ارزش علم در میان علما و اهل بیت(ع) داریم. در علم‌آموزی آنقد خبر است که شکی نیست یکی از ستون‌های شیعه اهمیت به جایگاه علم است.

وی افزود: علم در هر حال خیر و منفعت است، اگر از آن در امور دنیوی و اخروی استفاده شود حتما علم نافعی خواهد بود. وقتی از حیات دنیا حرف‌ می‌زنیم از علمی حرف می‌زنیم که به کار مردم بیاید و برای مردم شغل ایجاد کند.

معاون علمی رییس جمهور تصریح کرد: فکر نمی‌کنم دینی به اندازه اسلام و شیعه به شغل و کار توجه کرده باشد. در ۹ جز از ۱۰ جز اسلام به روزی حلال اهمیت داده است. بارها شنیده‌ایم که کسب و کار برای خانواده هم‌اندازه جهاد در راه خدا است. در چنین مکتبی انسان‌هایی هستند که همیشه به آنان افتخار کرده‌ایم. کسانی هم هستند در علوم مادی مطرحند، همانند جابربن‌حیان که از شاگردان امام صادق بوده است.

وی افزود: شیخ بهایی نیز از همین افراد است که چند اثر خاص دارد مانند سی‌وسه‌پل، حمام شیخ بهایی و یا شبکه آبرسانی عظیم شهر اصفهان. علم ترمودینامیک عقبه‌ای ۲۰۰ تا ۳۰۰ سال دارد. شیخ بهایی چگونه ۴۰۰ سال پیش حمامی تولید می‌کند که از نظر علم ترمودینامیکی نمی‌توان به اصول آن دست پیدا کرد؟

دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: پس ارتباط علم امام رضا(ع) با علم روز مانند کوانتوم اپتیک چه می‌شود؟ این ارتباط باید به‌گونه‌ای باشد که همه آن را بپذیرند. وقتی می‌گویم امام رضا(ع) عالم آل محمد است، یعنی معتقدیم که از امام رضا(ع) همه کار بر می‌آید. عالم آل محمد امام مربوط به مکان و زمان می‌شود یا این صفت جاری است؟ امام رضا(ع) عالم آل محمد بوده یا در حال حاضر حاضر عالم آل محمد است؟

وی تصریح کرد: نگاه ما به امام رضا(ع) نگاهی مخزنی است یا نگاهی جریانی؟ علم امام رضا(ع) را مخزن می‌دانیم یا جریانی؟ امام رضا(ع) اگر عالم آل محمد است یعنی علم ایشان مدام در حال زایندگی است، و زایندگی علم ایشان در حال حاضر هم وجود دارد.

معاون علمی رییس جمهور گفت: چرا به جوان شیعه یاد نمی‌دهیم که نمی‌توان از خود امام رضا(ع) سوال پرسید. امام رضا(ع) زنده است و جواب می‌دهد. همانطور که امام رضا(ع) شفا می‌دهد و گره‌ها را باز می‌کند، می‌تواند در علم پزشکی و فیزیک و... هدایت کند. یقین دارم شیخ بهایی به جز وصل شدن به نور جریان آل محمد می‌توانست ۲۰۰ سال قبل از ایجاد علم ترمودینامیک چنین آثاری خلق کند.

دهقانی فیروزآبادی افزود: امام رضا(ع) فقط برای شفا و سلوک نیست، می‌توان از امام رضا(ع) هم سوال کرد. یکی از مظلومیت امام زمان و ائمه معصومین از خود ما است. از ائمه معصومین می‌توان سوال پرسید و جواب گرفت.

وی ادامه داد: در مورد این جریان نمی‌توان در همه جا سخن گفت. اگر قرار باشد این جریان احیا شود که به امام رضا(ع) به عنوان یک چشمه زاینده که می‌توان از ایشان مدد گرفت، مکانش جایی مانند دانشگاه امام رضا(ع) است.

معاون علمی رییس جمهور بیان کرد: بحث اهمیت الهام و اشراق به عنوان یک راه میان‌بر است و از رهنمودهای مقام معظم رهبری است. رهبری تاکید کرده‌اند که نقش الهام و اشراق را کم نگیرید. گاهی اوقات می‌ترسیم از آن صحبت کنیم که مبادا مسخره شویم. اگر به مکتبی اعتقاد داریم باید پای آن سفت بایستیم. معقتدم که در حرم امام رضا(ع) افاضات علمی می‌شود. علمش هم محدود به علوم انسانی، سیاسی و اجتماعی ندارد. علمش بستگی به طالب آن دارد. انتظار داریم دانشگاه امام رضا(ع) به اندازه نام خود آمیخته به معنویت کامل باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->