۵۲ زائر ایرانی در عربستان بستری شدند (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) اعمال مخصوص شب و روز عرفه پنج شب با امام(ره) | واکاوی ابعاد مغفول‌مانده یک رهبر تاریخ‌ساز در برنامه «رواق امام» ازدحام زائران کربلا در مرز مهران در آستانه روز عرفه + فیلم ۲۰ هزار لباس شیرخوارگان حسینی در حرم مطهر رضوی دوخته خواهد شد تولیت آستان قدس رضوی: ۳۶ سال زعامت رهبر معظم انقلاب، استمرار راه امام خمینی (ره) است انتشار برای اولین بار | دست نوشته شهید حاج قاسم سلیمانی درباره امام خمینی (ره) + عکس مردی که به وعده‌اش عمل کرد | روایت رئیس جمهور ونزوئلا از دیدار با شهید سلیمانی + عکس نشست تبیینی انتقال تجربه «پشت پرده» در مشهد برگزار شد| تمدن غرب در اختیار یهود+ فیلم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام‌خمینی(ره) در بیش از هزار شهر و روستا‌های کشور | پوشش خبری برنامه توسط ۶ هزار خبرنگار حرم امام‌رضا(ع)، میزبان نمایشگاه «از نهضت تا رحلت» به‌مناسبت سالگرد ارتحال امام(ره) اعلام جزئیات اقامه نماز عید قربان در حرم امام‌رضا(ع)، جمعه (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) برگزاری مراسم دعای پرفیض عرفه ویژه ناشنوایان و کم‌شنوایان در حرم امام‌رضا(ع)، پنجشنبه (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: ارتباط با خانواده شهدا، قدرت مضاعفِ همه حرکت‌های نظام است تشریح ابعاد حج از دیدگاه امام خمینی(ره) از گستراندن سفره‌های اطعام غدیر در مساجد مشهد تا نهج‌البلاغه‌خوانی در دهه ولایت ۱۴۰۴ آیین تکریم خانواده شهدای کانون مساجد کشور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) در سوگِ آفتاب آغاز پویش جمع‌آوری تجهیزات پزشکی و دارو برای زائران اربعین ۱۴۰۴ توصیه‌های بهداشتی و ایمنی به زائران در آستانه عزیمت به مشاعر مقدسه
سرخط خبرها

پیام آیت‌الله نوری همدانی در اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم روز

  • کد خبر: ۲۰۱۲۵۱
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۵
پیام آیت‌الله نوری همدانی در اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم روز
آیت‌الله حسین نوری همدانی به مناسبت اختتامیه سومین کنگره بین‌المللی امام رضا(ع) و علوم روز پیامی منتشر کرد.
نیما صارمی
خبرنگار نیما صارمی

به گزارش شهرآرانیوز، متن پیام آیت‌الله نوری همدانی در اختتامیه کنگره بین‌المللی امام رضا (ع) و علوم روز قرائت شد که به شرح زیر است:

《اَلحَمدُللهِ رَبِّ العالَمین وَ الصَّلاةُ وَ السَّلام علی سَیِّدنا و نَبیِّنا ابِی القاسِم المُصطَفی مُحَمَّد و عَلَی اَهلِ بَیْتِهِ الطیبین الطّاهرین سِیَّما بقیة اللهِ فی الارضین» «اللهم صل علی علی بن موسی الرضا المرتضی بعدد ما احاط به علمک».

با سلام و تحیت به آن مجمع محترم در حقیقت زندگی صحنه مبارزه میان حق و باطل، معنویت و انحراف، و سعادت و تباهی است. در این میان نگاهی به زندگانی و سیره اهل بیت عصمت و طهارت (ع) تابلویی است درخشان روبه‌روی ما که برای همیشه می‌تواند نسخه شفابخش و درمان‌گر حیات انسان‌ها و جوامع باشد. هر کدام از اولیای الهی در راه تثبیت و نهادینه‌سازی آیین خدا در عالم خلقت، تلاش‌های بی‌دریغ و فراوان فرموده‌اند. در این میان پیشوای هشتم شیعیان پیشتاز جهاد علمی، سیاسی و فرهنگی هستند. امام رضا (ع) عدم پذیرش حاکمیت مامون و افشاگری چهره او، مبارزه سیاسی با حکومت جور را آغاز فرمودند.

امام رضا (ع) با در نظر داشت شرایط از مدینه به ایران هجرت و حتی تهدید‌های سنگین جریان ستم و انحراف عباسیان را به فرصت تبدیل فرمودند. از سوی دیگر خدای متعال هشتمین امام و پیشوا را محور گسترش علم الهی و انتشار جهانی آن قرار فرموده است و این در منظومه و مجموعه تعالیم دینی به زیبایی مبرهن و متجلی است.

در این میان آنچه بر رسالت‌های ما می‌افزاید این است که به اقدامات قبلی و فعلی اکتفا نکنیم بلکه در هر موقعیتی به راهبرد‌های گسترش و تثبیت این تعالیم در میان انسان‌ها به ویژه قلوب نسل‌های جدید بیندیشیم.

اگر آموزه‌های اهل بیت (ع) به درستی تبیین و برابر نیاز‌های روز عرضه شود، می‌تواند راهگشای مشکلات اساسی جامعه اسلامی ما در این عصر پر تلاطم شود. افزون بر آن که خود، استوارترین مسیر برای معرفی مکتب اهل بیت (ع) به جهان اسلام و تشنه کامان معنویت در این دوره سراسر نیاز انسان‌هاست.

ترویج علوم و معارف قرآن عظیم و اهل بیت (ع) نیازمند مجاهدت‌ها و برنامه‌ریزی‌های عالمانه و مستمر و بلند مدت است. در این میان بر همه اندیشمندان و فرهیختگان فرض است که با نگاهی راهبردی به این امر بیندیشند که در مواجهه با جریان‌های مختلف شرق و غرب، آیا نباید به مبنا و تکیه گاهی استوار و جامع فکر کرد؟ و آیا این تکیه گاه استوار و بی‌نقص، جز در تعالیم الهی و وحیانی قرآن و اهل بیت (ع) با این عمق و عظمت و گستردگی جایی وجود دارد؟

با نگاهی به سابقه و عناوین فعالیت‌های دبیرخانه امام رضا (ع) و علوم روز در سال‌های اخیر می‌توان اهمیت و جایگاه بلند این مجمع علمی و اهتمام مسئولان مربوطه را برای نشر علوم روز از چشمه‌سار دانش بیکران حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) دریافت. در این زمینه، آنچه باید مورد توجه همه فرهیختگان قرار گیرد این است که نباید علوم بشری را بر معارف اهل بیت (ع) تحمیل کنیم بلکه باید معارف الهی را چتر و سایه‌بان و مبنای اصلی علوم و ابعاد آن قرار دهیم و در پرتو نور اعظم الهی بنای تحول انسان و جامعه را پایه‌گذاری کنیم، لذا باید بیش از پیش به مطالعات تعالیم امام رضا (ع) و علوم نوین در قالب‌های مختلف علمی، آموزشی و تحصیلی توجه کرده و آن را از قالب‌ها و ساحت‌های حداقلی به سمت اقدامات عمیق و گسترده علمی، معرفتی و مهارتی سوق و جهت دهیم. آنچه را که عرض شد در این فرصتی که در انقلاب اسلامی که با همین شعار به رهبری امام عزیز به ثمر رسید و در حال حاضر با هدایت‌های رهبری معظم در حال انجام است محقق شود.

در پایان از خداوند متعال توفیقات روزافزون همه شما متولیان، پژوهشگران و اهالی علم و معنویت را مسئلت می‌نمایم و از همه شما عزیزان که در جوار مضجع نورانی امام علی بن موسی الرضا (ع) این مجمع بزرگ علمی و معرفتی را رقم زده‌اید التماس دعا دارم.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته قم المقدسه》

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->