افزایش ساعات ارائه خدمات در پارکینگ‌های مشهد در تاسوعا و عاشورای حسینی حجره‌های بازار رضا‌ (ع) مشهد همچنان میزبان یک پیشه تاریخی است | گل کاشتن روی مخمل‌های محرمی تمهیدات ترافیکی مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) تعطیلی اماکن ورزشی شهرداری مشهد به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی زنگنه: APA باید جنایات اسرائیل را محکوم کند الجزیره نوشت: حملات به ایران اشتباهی راهبردی بود پنتاگون: نیرویی در خاورمیانه جابه‌جا نمی‌کنیم سرویس‌دهی رایگان خطوط اتوبوس منتهی به حرم امام‌رضا(ع) در روز‌های تاسوعا و عاشورا (۱۴ و ۱۵ تیر ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد امروز «بسیار ناسالم» است (۱۲ تیر ۱۴۰۴) هشدار رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح به دشمنان (۱۱ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد: خدمات‌رسانی کاروان خدام‌الحسین(ع) به زائران اربعین در نجف اشرف باید ارتقاء پیدا کند برپایی محفل قرآنی «ام‌ابیها» یادبود شهیده زهرا نظری محدودیت‌های جدید ترافیکی در جاده‌های شمال اعلام شد | محدودیت‌ها تا ۱۶ تیر برقرار خواهد بود رئیس کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر مشهد: ۱۳ پروژه تا اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۵ در دستور کار داریم فرماندار مشهد: شورای شهر و شهرداری در همه زمینه‌ها فعالیت بسیار خوبی دارند شهردار مشهد مقدس: شهر به یک کارگاه اجرایی و عمرانی تبدیل شده است معاون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری مشهد: سال ۱۴۰۵ بزرگ‌ترین توقفگاه باری در مشهد افتتاح خواهد شد دود اعتیاد به چشم حاشیه شهر مشهد بهره‌برداری از ۲ توقفگاه ناوگان باری درون‌شهری در شهر مشهد | توقفگاه شهید مفتح بزرگ‌ترین توقفگاه ناوگان باری درون‌شهری است + فیلم راهگشایی مشهد برای شهرداری‌های کشور سرویس‌دهی صلواتی مترو مشهد در روز‌های تاسوعا و عاشورای حسینی ۱۴۰۴
سرخط خبرها

خراسان رضوی لرزه‌خیزترین استان در آذر ماه بود

  • کد خبر: ۲۰۱۹۴۱
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶
خراسان رضوی لرزه‌خیزترین استان در آذر ماه بود
خراسان‌رضوی لرزه‌خیزترین استان در آذر ماه بود.

به گزارش شهرآرانیوز خراسان‌رضوی لرزه‌خیزترین استان در بین ۳۱ استان کشور در آذرماه بود. هرچند بزرگی زلزله‌ها کمتر از پنج ریشتر بودند، اما این قرار گرفتن درصدر جدول لرزه‌خیزی زنگ خطری است برای زلزله‌های بزرگ‌تر که تاریخ مشهد و خراسان هم بار‌ها شاهد آن بوده است.

به گزارش شهرآرا، مرکز لرزه‌نگاری کشور ماهیانه آمار بیشترین لرزه‌های ثبت‌شده در ایستگاه‌های لرزه‌نگاری را گزارش می‌دهد که در یک‌ماه گذشته خراسان‌رضوی در‌صدر قرار گرفت. آمار‌های ثبت‌شده از ایستگاه‌های لرزه‌نگاری نشان می‌دهد که خراسان‌رضوی ۵۵ بار در ماه گذشته لرزیده است.

غفلت از ایمن‌سازی در سایه محاصره گسل‌ها

۳ استان لرزه‌خیز در ماه اخیر

بعد از استان ما، خراسان‌جنوبی با ۴۸ زلزله در رتبه دوم و چهار‌محال‌و‌بختیاری در رتبه سوم با ثبت ۴۳ زلزله قرار گرفته‌اند. این سه استان در بین ۳۱ استان کشور لرزه‌خیز بودند و درعین‌حال پایتخت‌نشینان در آذرماه گذشته وضعیت خوبی را پشت سرگذاشته‌اند و در مجموع تهران بزرگ بیش از هفت بار نلرزیده است.

مرکز لرزه‌نگاری کشور همچنین آمار مجموع زلزله‌های آذرماه را نیز اعلام کرده که جمع آن‌ها از مرز پانصد هم گذشته و به ۵۳۶ زلزله رسیده است. ۴۸۵ زلزله در حدود سه ریشتر بوده‌اند، ۴۳ زلزله بین سه تا چهار ریشتر و هشت زلزله بین چهار تا پنج ریشتر گزارش شده است. خوشبختانه زلزله‌های بین پنج تا شش ریشتر و شش تا هفت ریشتر را در ماه سپری‌شده در کل کشور نداشتیم.

خطر زلزله زیر سقف‌های ناایمن

اما هشداری که درصدر قرار گرفتن خراسان‌رضوی در زلزله برای سازندگان و مصرف‌کنندگان صنعت ساختمان‌سازی دارد، بحث ایمنی و مقاوم‌سازی است؛ ضرورتی فراموش‌شده که هربار با هرلرزه‌ای به یاد می‌آید و دوباره بعد از فروکش کردن اخبار زلزله به فراموشی سپرده می‌شود.

برای کلان‌شهر مشهد با بافت‌های فرسوده و مناطق گسترده حاشیه شهر که یک‌سوم جمعیت این کلان‌شهر حاشیه‌نشین است، توجه به ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی ضرورت دارد. چهاردیواری‌هایی که با ساخت‌و‌ساز‌های غیر‌مجاز شکل گرفته‌اند، سقف‌هایی ناایمن را به بار آورده‌اند که با خطر زلزله‌های بزرگ هیچ امنیت خاطری برای ساکنانشان ندارند.

غفلت از ایمن‌سازی با وجود محاصره در گسل‌ها

«دوره بازگشت زلزله‌های شش ریشتر به‌طور معمول سالیانه و دوره بازگشت زلزله‌های بیش از شش ریشتر ۱۰ تا یازده سال است.» عضو هیئت‌علمی گروه زمین‌شناسی دانشگاه فردوسی با بیان این زنگ خطر در تحلیل وضعیت لرزه‌خیزی مشهد و استان می‌گوید: باتوجه‌به اینکه مشهد در محاصره چند گسل بزرگ و مهم قرار گرفته، خطر وقوع زلزله‌های بزرگ همواره بر سر این شهر وجود دارد. این هشدار را بار‌ها در تحقیقات، پژوهش‌ها و سلسه‌جلسات به گوش دست‌اندرکاران و مسئولان مرتبط در حوزه مدیریت بحران مشهد رسانده‌ایم.

دکتر کیوان حسینی در گفتگو با خبرنگار ما با تأکید بر اینکه باید بحث ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی در اسناد بالادستی و همچنین در مقررات ساخت‌و‌ساز و آیین‌نامه‌ها به‌صورت جامع‌تری مد نظر قرار بگیرد، تأکید می‌کند: هم در بحث تدوین، هم در بحث اجرا و نظارت بر ساخت‌وسازها، ضعف‌های زیادی وجود دارد که متولیان حوزه مدیریت بحران باید به آن توجه کنند.

این پژوهشگر لرزه‌شناسی از بی‌توجهی و مشخص نکردن ردیف اعتبار مشخص در بحث مطالعات زلزله در مشهد و استان انتقاد می‌کند و می‌افزاید: بیشتر مطالعات و پژوهش‌ها به‌صورت فردی دنبال می‌شوند و متأسفانه ردیف بودجه مشخصی برای طرح‌های هدفمند کار‌های پژوهشی در بحث زلزله در مشهد و استان دیده نمی‌شود که این مسئله نیازمند توجه مسئولان و متولیان برای تخصیص بودجه است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->