ورود نخستین گروه زائران حج تمتع ۱۴۰۴ به مدینه منوره + فیلم طرح معنوی «راز» در ۵ ورودی حرم مطهر امام‌رضا(ع) اجرا می‌شود تکریم خانواده‌های شهدای کانون‌های مساجد کشور، در اولین روز دهه کرامت ۱۴۰۴ اجرای «سلام فرمانده» با حضور دختران مشهدی + فیلم ۵۰ هزار مکان مذهبی میزبان جشن‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ هیچگونه سهمیه سفارشی در حج نداریم | تخصیص ۵۰۰ یورو ارز به زائران دختران، ستون‌های تمدن اسلامی آینده‌اند تولیت آستان قدس رضوی: حضرت معصومه(س) نمونه صبر و استقامت در مسیر ولی خدا هستند معاون فرهنگی و زیارت استانداری خراسان رضوی: مراسم شهدای خدمت با همکاری ادارات مختلف برگزار می‌شود دختری با کفش‌های صورتی برگزاری جشن‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ در ۵۰ هزار مکان مذهبی در سراسر کشور سخاوت در خانواده، فراتر از بخشش مالی دختری که برکت خاندانش بود | در باب ویژگی‌های الگوساز حضرت فاطمه معصومه (س) بهره گیری دراماتیک سریال «پایتخت» از جایگاه حرم مطهر رضوی چه نقشی در گره گشایی از قصه داشت؟ دختران مشهدی به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) حرم مطهر رضوی را گلباران کردند + فیلم نقش الهام‌بخش حضرت معصومه (س) در شکوفایی فرهنگی قم روایتی از بانوی باکرامت قم اعلام برنامه‌های دهه کرامت ۱۴۰۴ در حرم مطهر رضوی با شعار «ایرانِ امام‌رضا(ع)» + فیلم فرصتی برای آشنایی نسل جوان با راه شهدا الگوهای قرآنی و رهنمودهای دینی برای رشد معنوی زنان | در مسیر تعالی و بندگی باش
سرخط خبرها

۳ امتیاز هم‌نشین شایسته در کلام حضرت مسیح (ع)

  • کد خبر: ۲۰۱۹۴۸
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۷
۳ امتیاز هم‌نشین شایسته در کلام حضرت مسیح (ع)
پرسش و پاسخی درباره آیین مجالست و هم‌نشینی و دوست‌یابی از حضرت عیسی‌بن‌مریم (ع) وجود دارد. این پرسش و پاسخ را امام‌جعفر صادق (ع) از قول آخرین و بهترین پیامبر خدا، حضرت محمد (ص)، برای مسلمانان گزارش کرده‌اند.

پرسش و پاسخی درباره آیین مجالست و هم‌نشینی و دوست‌یابی از حضرت عیسی‌بن‌مریم (ع) وجود دارد. این پرسش و پاسخ را امام‌جعفر صادق (ع) از قول آخرین و بهترین پیامبر خدا، حضرت محمد (ص)، برای مسلمانان گزارش کرده‌اند.

این گفت‌وگوی اخلاقی حضرت مسیح (ع) و حواریون، راهنمای مسیحیان و مسلمانان جهان است. فضل‌بن‌ابی‌قره گفته است: «امام جعفر صادق (ع) فرمود که پیامبر خدا فرمودند: قَالَتِ اَلْحَوَارِیُّونَ لِعِیسَى یَا رُوحَ اَ... مَنْ نُجَالِسُ؟ حواریون به عیسی (ع) گفتند:‌ای روح‌ا...! با چه کسی هم‌نشینی کنیم؟ قَالَ: «مَنْ یُذَکِّرُکُمُ اَ... رُؤْیَتُهُ وَ یَزِیدُ فِی عِلْمِکُمْ مَنْطِقُهُ وَ یُرَغِّبُکُمْ فِی اَلْآخِرَه عَمَلُهُ؛ آن که دیدنش، خدا را به یاد شما بیاورد و سخنش بر دانش شما بیفزاید و عملش، شما را به‌سوی آخرت، ترغیب و تشویق کند.» این پرسش حواریون از حضرت عیسی (ع) را امام جعفرصادق (ع) از قول حضرت محمد (ص) نقل کرده‌اند. پس این حدیث، عیسوی و محمدی و جعفری است.

سزاوار است مسلمانان و پیروان اهل‌بیت (ع)، حقایق و درس‌های این حدیث را فرابگیرند و در زندگی خویش رعایت کنند. نشانه‌ها و صفات هم‌نشین خوب و نیک در این پرسش و پاسخ بیان شده است. هم‌نشین عالی و زیبا سه امتیاز دارد.

چهره و سیمای یادآور خدا

هم‌نشین مناسب آن انسانی است که هرزمان انسان چهره او را می‌بیند، به یاد خدا بیفتد. باید با انسان‌های دارای سیمای یادآور خدا ارتباط داشت و آنان را برای هم‌نشینی و روابط اجتماعی برگزید. دیدن چهره الهی و شخصیت آموزنده توحیدی، همواره بر اعتقاد و ایمان دینی انسان می‌افزاید و موجب تقویت و پایداری و استحکام معنویت الهی در او می‌شود.

سخنان دانش‌افزا

انسان مؤمنی که سخنش از باطل و لهو و غیبت و تهمت پاک است و دانشمندی که هم‌سخن شدن با وی همواره بر دانش انسان می‌افزاید، شایسته هم‌نشینی است. منطق و سخن الهی این چهره الهی، راهنمای هم‌نشینی است. هر دیدار و ملاقات با این هم‌نشین دانشمند دارای علم الهی، دانش انسان را گسترش می‌دهد.

عمل صالح؛ تشویقگر آخرت‌گرایی

هم‌نشین برتر براساس این رهنمود حضرت مسیح (ع)، آن انسانی است که اهل عمل صالح و کار‌های خیر و زیبا و مشروع است و هم‌نشینی با او انسان را به انجام کار‌های آخرتی و آخرت‌گرایی ترغیب و تشویق می‌کند. هم‌نشین خوب آن هم‌نشینی است که دیدارش، انسان را از دنیاگرایی و کار‌های زشت بازمی‌دارد و به کار‌های زیبا و راهنمای عالم آخرت می‌رساند.

مجالست و دوستی با هم ارتباط دارند و هم‌نشینی، راه دوستی است و انسان با دوست خود هم‌نشین می‌شود. این حدیث، آیین دوست‌یابی را به دین‌داران مسیحی و مسلمان آموزش می‌دهد. هم‌نشینی با انسانی که هر سه امتیاز دوست برتر را دارا باشد، آثار مثبت فراوان و سرنوشت‌سازی دارد و هم‌نشینی با فردی که دست‌کم یکی از این سه صفت زیبا را داشته باشد، نیز می‌تواند سودمند و نجات‌بخش باشد.

منبع حدیث: کافی، ج یک، ص ۳۹/ مصباح‌الشریعه، ص ۲۱ و ۱۶۱/ اثبات‌الوصیه مسعودی، وفات ۳۴۶، ص ۸۳/ تحف‌العقول، ص ۴۴/ وافی، ج ۵، ص ۱۳۸/ بحارالانوار، ج یک، ص ۲۰۳ و ج ۱۴، ص ۳۳۱ و ج ۷۰، ص ۲۲۲ و ج ۷۴، ص ۱۸۹ و ج ۷۸، ص ۱۴۷

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->