آیا تاثیر معدل در کنکور حذف شد؟| شورای عالی انقلاب فرهنگی اطلاعیه داد ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز جمعه ۵ بهمن ماه افشاگری نماینده مجلس: هزینه‌کرد عوارض آلایندگی در محل دیگر رونمایی از مستند «رویای صادقه» در مشهد+ویدئو معاون دادستان کل کشور درباره آبیاری مزارع با پس‌آب‌های خام تذکر داد ۶ سرطانی که در کمین مصرف کنندگان دخانیات موزه‌ای در چین میزبان گنجینه‌های تاریخی ایران می‌شود جنوب کشور مقصد اصلی سفر‌های نوروزی ۱۴۰۴ باند مخوف سرقت‌های مسلحانه از گیم نت‌های مشهد متلاشی شد (۳ بهمن ۱۴۰۳)+ویدئو پرواز مشهد-کراچی از سر گرفته شد «فرانسه» محبوب‌ترین مقصد سفر در جهان خطر حفاری‌های غیرمجاز و تخریب در منطقه باستانی بازه هور حقوق و اضافه تدریس معلمان خریدخدمات، در بهمن ۱۴۰۳ به حسابشان واریز می‌شود آتش‌سوزی منزل مسکونی در شهرستان مشهد با یک فوتی و دو مصدوم (۳ بهمن ۱۴۰۳) تشخیص بموقع سرطان روده موفقیت در درمان را افزایش می‌دهد شناسایی سالانه حدود ۱۰ هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در خراسان رضوی تنش آبی به ۲۳ استان کشور رسیده است حکم بازداشت بشار اسد بار دیگر صادر شد سقوط یک هواپیمای نظامی در همدان (۳ بهمن ۱۴۰۳) مددکاران بیمارستانی چه خدماتی به بیماران ارائه می‌دهند؟ آتش سوزی مخازن ۱۸ هزار تنی انبار نفت شهرری (۳ بهمن ۱۴۰۳) غربالگری بیش از ۱۳ هزار نفر در زمینه بیماری سل، تاکنون (۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹۰ درصد جراحی‌ها به‌صورت کم‌تهاجمی در کشور انجام می‌شود مسجد چهاربرکه حاج رجبعلی لار، شاهکاری بر فراز آب ریاست گروه آسیا و اقیانوسیه در شورای حقوق بشر به ایران رسید پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی، امروز (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) | تا پایان هفته، هوای نسبتاً سرد بر استان حاکم خواهد بود اسیدپاشی مرد شکاک به همسرش و همکار او در تهران! درآمد گردشگری دنیا در سال ۲۰۲۴ چقدر بود؟ + جزئیات و آمار خبر حذف کلی آزمون آیین‌نامه رانندگی صحت ندارد معافیت اقامتگاه‌های گردشگری از افزایش پلکانی نرخ تعرفه آ‌ب‌بها شایع‌ترین سرطان در کشور کدام است؟
سرخط خبرها

زنان خانه‌دار چه جایگاهی در اجتماع دارند؟

  • کد خبر: ۲۰۲۱۰۳
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۰
زنان خانه‌دار چه جایگاهی در اجتماع دارند؟
بنیانگذار طرح ملی مساوات مادری گفت: ۷۰ درصد زنان جامعه خانه دار هستند و باید بتوانند در جامعه حضور فعال داشته باشند. اما متاسفانه در جامعه برای این مادران شرایط پذیرش وجود ندارد.

به گزارش شهرآرانیوز، نشست «بررسی طرح‌ها و اقدامات انجام شده جهت تسهیلگری نقش آفرینی مادران در جامعه» امروز دوشنبه ۴ دی ۱۴۰۲ در خانه اندیشه ورزان با حضور فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی، لاله فرهنگ متین معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونت امور زنان ریاست جمهوری، زینب اختری مدیر کل امور زنان و خانواده وزارت کشور و فاطمه کلالی بنیانگذار طرح ملی مساوات مادری برگزار شد.

در ابتدا فاطمه کلالی، بنیانگذار طرح ملی مساوات مادری موضوعات تربیتی، نبود حمایت‌های عاطفی و اجتماعی را از جمله دلایلی دانست که منجر به عدم تمایل مادران به فرزندآوری می‌شود. من با اجرای طرحی در محله‌ها توانستم گروه‌هایی را تشکیل و با کمک هم‌محله‌ای‌ها مشکلات بانوانی که فرزند داشته و یا تمایل به فرزندآوری دارند را کاهش دهیم.

وی در ادامه بیان کرد: توانستیم با ایجاد روحیه زندگی جمعی، مواسات و محله محوری مشکلات خانواده‌ها را با کمک هم محله‌ای‌ها کاهش داده و از فرد گرایی دوری و مادران را به فرزندآوری تشویق کنیم.

کلالی با اشاره به کاهش نرخ باروری در سال‌های اخیر اظهار کرد: در سال ۶۵ و اوج جنگ، نرخ باروری ۶/۴ و این به دلیل داشتن روحیه ایثار و فداکاری و کمک‌به هم نوع بوده است.

شرایط حضور مادران در اجتماع فراهم نیست 

وی با اشاره به محدودیت‌های مادران برای داشتن حضوری فعال و مستمر در اجتماع بیان کرد: از میان مباحث مرخصی زایمان، شیردهی، دورکاری و... مادران، در بیشتر موارد بحث مرخصی زایمان اجرا می‌شود. ۷۰ درصد زنان جامعه خانه دار هستند و باید بتوانند در جامعه حضور فعال داشته باشند. اما متاسفانه در جامعه برای این مادران شرایط پذیرش وجود ندارد، زیرا باید موقعیتی وجود داشته باشد تا مادر بتواند به همراه فرزندش در جامعه حضور فعال داشته باشد. در بسیار از اماکن و محافل کودکان را در جمع نمی‌پذیرند یا اگر هم بپذیرند فضا برای نگهداری کودک توسط مادر مهیا نیست. اصلا از مادران پرسیده نمی‌شود که شما چه نیاز‌هایی دارید؟

کلالی درباره یک طرح محلی برای حمایت از مادران توضیح داد: درحال حاضر یک طرحی را در محله‌ها پیاده کرده‌ایم که طبق آن برخی از مادر‌ها به صورت داوطلبانه و ساعتی کودکشان را به مهدکودک مسجد می‌سپارند و برخی از خانم‌ها و مادران محل به صورت داوطلبانه و ساعتی از این کودکان مراقبت می‌کنند؛ تا اگر مادری خواست به پزشک برود یا کار شخصی انجام دهد، با خیال راحت فرزندش را به این افراد بسپارد.

نگاهی از جنس سرمایه گذاری 

در ادامه مشاور وزیر کشور در امور بانوان گفت: باید نگاه به حوزه زنان از جنس سرمایه گذاری برای نسل آینده باشد. مادر در سه سال نخست زندگی کودک یعنی از ابتدای بارداری تا زمانی که فرزند به ۲ سالگی می‌رسد، دوران مهمی را پشت سر می‌گذارد که باید نگاه ویژه‌ای به این دوران داشت. اگر نقش مادر را به عنوان کسی که قرار است فردی را تربیت کند، تعریف کنیم، متوجه اهمیت سرمایه گذاری در این بخش می‌شویم، زیرا در تعاریف بین المللی گفته می‌شود هر یک دلار سرمایه گذاری در این دوره برای بانوان، ۴۷ دلار برگشت سرمایه برای جامعه به دنبال دارد.

اختری با اشاره به مسأله تحریم جایگاه مادری است، گفت: ۷۰ درصد از نقش مادران و خانم‌ها به نقش شریف مادری و در خانه باز می‌گردد که در این موضوع نیز ضعف‌هایی وجود دارد و به حوزه خانه‌داری و تکریم این جایگاه بها داده نشده است.

حضور فعال در عرصه عموم خواسته زنان است

در ادامه فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح‌ها و اقدامات انجام شده در زمینه تسهیل‌گری نقش آفرینی مادران در جامعه گفت: قانون جوانی جمعیت یکی از قوانینی است که در اجرای آن اهتمام وجود دارد و در خوشبینانه‌ترین حالت تا کنون فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد از آن اجرایی شده است. درواقع ذی نفع نهایی این قانون احساس نمی‌کنند که این اجرای ۳۰ درصدی اتفاق ویژه‌ای را رقم زده است. این قانون برای شیرین کردن کام ذی‌نفعان وضع شده، اما شرینی آن تاکنون احساس نشده است.

وی در خصوص قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون تلاش شده تا موازنه بین نقش‌های اجتماعی و خانوادگی زنان دنبال شود. اگر زن را به عنوان یک عنصر عامل و موثر در عرصه عمومی، نقش آفرین و کنشگر اجتماعی بپذیریم باید فضا را برای کنشگری او مهیا کنیم. برخی مواد در قانون جوانی جمعیت مثل افزایش مرخصی زایمان به ۹ ماه در نوع خود خیلی قابل توجه است.

وی حضور فعال در عرصه عمومی خواسته عموم زنان کشور دانست و گفت: حضور فعال در عرصه عموم خواسته عمومی زنان است، اما به دلیل اینکه فضا‌های عمومی اقتضائات زنانه ندارد شاهد حضور فعال اجتماعی زنان نیستیم. این عدم سازگاری بین نقش مادری و اقتضائات عرصه عمومی باعث می‌شود حضور زنان خیلی فعال نباشد، این در حالی است که نقش مادری در گفتمان انقلاب اسلامی به گونه‌ای است که مادر یک عامل و نه به مثابه پرستار کودک است.

وی در ادامه افزود: در واقع خود جامعه زنان دست به کار شده‌اند تا نمونه‌های فعالی از مادر عامل را به تصویر بکشند، اما اینکه ما در عرصه سیاست‌گذاری چقدر در این امر موفق بوده‌ایم نیاز به گفتگو دارد.

«تکریم نقش مادری» تبدیل به سیاست گذاری نمی‌شود

قاسم پور عنوان کرد: گره اصلی کار این است که «تکریم نقش مادری» از گفتمان تبدیل به سیاست گذاری نمی‌شود. در گفتمان ما، مادری جایگاه ارزنده‌ای دارد. باید عرصه سیاست گذاری حوزه زنان و خانواده برای همه مسئولان تبدیل به مسئله درجه یک کشور شود. دولت فصلی از فصول برنامه هفتم را به موضوع زن، خانواده و جمعیت اختصاص داده است. نگاه ما در مجلس این بود که بخشی از این اتفاقات بخشی خوب است، برخی باید توسعه یابد و برخی باید اصلاح شود. نهایتا باید گفت بحث اشتغال منعطف زنان یکی از احکام جدی است که بر وزارت رفاه تکلیف شده است تا این امر را با همکاری معاونت زنان انجام دهد.

وی در ادامه تأکید کرد: بحث دیگر استفاده از زنان تحصیل کرده زیاد در امر مسائل دانش بنیاین است. به طور ویژه در برنامه هفتم به بحث مراکز نوآور مادر و کودک توجه شده است که معاونت علمی ریاست جمهوری مکلف به دنبال کردن آن است. در عرصه رصد و تحلیل وضعیت زنان نیز مشکل داریم. پیمایش اجتماعی در حوزه زنان نداریم و توجه به این امر در برنامه هفتم دیده شده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->