واکسیناسیون بیش از ۱۹ میلیون دام سبک و سنگین در خراسان رضوی پروانه طبابت، پردرخواست‌ترین مجوز کسب‌وکار در خراسان رضوی کاهش قیمت ۱۰ هزار تومانی گوجه‌فرنگی درجه یک در مشهد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) آغاز حراج سکه از ساعت ۱۲ امروز (۲۳ آبان ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد اوج گرفت (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | رشد ۳ میلیون تومانی سکه پذیرش حدود ۴۰ شرکت مستقر در خراسان رضوی در بورس و فرابورس استارت افزایش قیمت خودرو‌های خارجی زده شد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) وزیر راه: جلسه شورای عالی مسکن به‌زودی برگزار می‌شود قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | دلار وارد کانال ۶۸ هزار تومان شد رشد ۱ تا ۱۱ میلیونی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | شاهین، یک‌میلیاردی شد قیمت ارز دیجیتال در بازار امروز (چهارشنبه، ۲۳ آبان ۱۴۰۳) | بیت‌کوین قیمت ۹۰ هزار دلاری را تجربه کرد تفاوت قیمت دام زنده در تهران و مشهد چقدر است؟ (۲۳ آبان ۱۴۰۳) قیمت دلار نیما از ۵۱ هزار تومان عبور کرد (۲۳ آبان ۱۴۰۳)  جزئیات واردات آیفون‌های مسافری اعلام شد برداشت محصول زعفران خراسان رضوی، امسال بیشتر از پارسال و کمتر از ظرفیت تولید خواهد بود سهام معدن طلای تفتان در بورس عرضه می‌شود خودروسازان از ابتدای سال ۱۴۰۳، حدود ۶ میلیارد دلار ارز گرفتند قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲۳ آبان ۱۴۰۳) | موز را چند بخریم؟ «نسل زِد» هیچ‌وقت بازنشسته نمی‌شود | نسل جدید چه تأثیری بر بازار کار گذاشته است؟ صف‌آرایی مخالفان و موافقان عرضه خودرو در بورس مصرف گاز به نقطه خطر رسید قیمت بنزین سوپر وارداتی چقدر است؟ (۲۲ آبان ۱۴۰۳) افزایش قیمت نفت سنگین ایران (۲۲ آبان ۱۴۰۳) زمان واریز یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان چه موبایل‌هایی بخریم؟ (۲۲ آبان ۱۴۰۳) افزایش ۲۵ درصدی نرخ نان آزادپز در مشهد (۲۲ آبان ۱۴۰۳) درباره قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده برق جدول قطعی برق در تهران و شهرستان‌ها به‌تفکیک مناطق منتشر شد + جزئیات (سه‌شنبه، ۲۲ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

شگردهای متقلبانه خرید و فروش طلا را بشناسید

  • کد خبر: ۲۰۲۱۹۰
  • ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰
شگردهای متقلبانه خرید و فروش طلا را بشناسید
مروری بر شگرد‌های متقلبانه خریدوفروش طلا که شهروندان باید آن را بدانند.

به گزارش شهرآرانیوز ۲۷ شهریور بود که دو زن کلاهبردار بعد از اینکه ۱۵۰ سکه تقلبی را در تهران فروختند، برای فروش باقی سکه‌هایشان عازم مشهد شدند. خوشبختانه پای این عروس و خواهرشوهر به هیچ مغازه طلافروشی در مشهد باز نشد و در پایانه مسافربری دستگیر شدند. آن هم درحالی‌که ۱۰۳ سکه تقلبی غیربانکی را به‌طرز ماهرانه‌ای داخل کوله‌پشتی خود جاسازی کرده بودند.

بیست و دوم آذرماه نیز جوان هجده ساله‌ای قصد داشت، سکه‌های ۹۵۰ سوتی تقلبی را با عنوان سکه‌های دو و نیم‌گرمی به یک فروشنده طلا در بولوار هفت‌تیر بفروشد که دستگیر شد. بررسی‌ها نشان داد که او کد درج‌شده روی سکه‌ها را از روی برند یک طلافروشی معتبر مشهد، جعل کرده بود. این فرد قبل از دستگیری ۵۴ سکه را در بازار طلای مشهد فروخته بود.

اما آخرین پرونده رسیدگی شده در این موضوع، هفته پیش به سرانجام رسید و فردی که ۴ هزار سکه جعلی را در مشهد فروخته بود، دستگیر شد. همه این پرونده‌ها ما را بر آن داشت تا سراغ مسئولان این حوزه برویم و با چگونگی جعل سکه و طلا و همچنین اقدامات بازدارنده‌ای که ما را از افتادن به دام شیادان حفظ می‌کند، آشنا شویم.

به نام سکه‌های بانکی

آش شور سکه‌های جعلی طلا در بازار مشهد، ما را به‌سراغ رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد می‌برد، جایی که یوسف تقی‌زادگان مسئولیت دارد و معتقد است که بازار را تمام‌وکمال زیرنظر دارد و اجازه تحرک سودجویان را نمی‌دهد، هر چند وجود پرونده‌های زیاد در این حوزه به‌نوعی نقض این صحبت‌هاست.

این مسئول طلایی مشهد، بدل‌اندازی را یکی از رایج‌ترین شگرد‌های مکارانه سودجویان در بازار طلا می‌داند و معتقد است که در موضوع بدل‌اندازی، شیادان بیشتر به‌سراغ سکه‌های جعلی می‌روند و کمتر قطعات طلای جعلی با خود همراه می‌کنند.

او یکی از اقدامات مهم اتحادیه طلای مشهد را موضوع سخت‌گیری‌های شدید در کنترل عیار طلا در بازار بیان می‌کند و می‌گوید: در موضوع عیار به حد استاندارد رسیده‌ایم و در این زمینه تقلبی اتفاق نمی‌افتد. البته مواردی داشته‌ایم که افرادی پلاک‌های پارسیان یک و نیم‌گرمی را با مهارت خاص از جلد وکیوم خارج کرده و به جای آن پلاک چهارصد سوتی گذاشته و دوباره آن را وکیوم کرده و در بازار فروخته‌اند. این افراد، تقلب‌کار و بدل‌انداز هستند که نه طلافروش و نه طلاساز هستند.

تازه‌ترین خبری که تقی‌زادگان اعلام می‌کند، موضوع دستگیری یک متهم در زمینه فروش سکه‌های تقلبی در شب چله است که متهم اعتراف کرده است، ۴ هزار کارت سکه جعلی را به نام سکه‌های بانکی در مشهد فروخته است، اگرچه ما این عدد را بیشتر از این تعداد تخمین می‌زنیم. این افراد، ربع‌سکه‌ها را در کارت‌هایی وکیوم می‌کردند و به نام سکه‌های بانکی به مبلغ ۱۰ میلیون تومان می‌فروختند.

پای زنان در میان است

«فروش سکه نباید در اختیار صرافان باشد.» این جمله را رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد بیان می‌کند و می‌گوید: بانک مرکزی فروش سکه را در اختیار صرافان گذاشته است، اما این‌کار از نظر ما اشتباه است. فروش سکه باید از سوی طلافروشان انجام شود. چون آن‌ها می‌توانند سکه‌های بانکی و غیربانکی را از یکدیگر تشخیص بدهند و متوجه می‌شوند که عیار سکه درست است یا دست‌کاری شده است.

او اضافه می‌کند: ما به‌زودی می‌خواهیم توسط شرکتی دانش‌بنیان سامانه‌ای راه بیندازیم که حتی مردم عادی هم بتوانند با گوشی معمولی، سکه بانکی را از غیربانکی تشخیص بدهند که بی‌شک از طریق این سامانه، راه بسیاری از تقلب‌ها بسته می‌شود.

نگاهی به پرونده کلاهبرداران سکه نشان می‌دهد که همیشه پای یک زن در میان این پرونده‌ها وجود دارد، موضوعی که تقی‌زادگان نیز به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: معمولا باند‌های ضرب و فروش سکه‌های تقلبی، زنانی با وضع آراسته و موجه را به‌عنوان فروشندگان خود برای مبادله سکه‌های تقلبی انتخاب می‌کنند، این افراد چنان موجه هستند که خریداران طلا اصلا به آن‌ها شک نمی‌کنند.

سکه بخرید، نه طلای شکسته

سرمایه‌گذاری طلا از سوی مشهدی‌ها از قدیم‌الایام رواج داشته است و حالا نیز بسیاری از مشهدی‌ها خرید و نگهداری طلا را بهتر از دیگر راه‌های سرمایه‌گذاری می‌دانند، به‌طوری‌که رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد نیز با تأیید این موضوع بیان می‌کند: از نظر ما فروش طلا‌های آب‌شده، نوعی پول‌شویی است.

چه دلیلی دارد که خانواده‌ها طلای آب‌شده بخرند، خریدوفروش این نوع طلا فقط بین خود طلافروش‌ها مجاز است، چون از عیار طلا آگاه هستند. شهروندان را از این نوع خرید منع می‌کنیم، اما اگر مردم قصد سرمایه‌گذاری دارند، سکه بخرند یا طلای مستعمل، آن هم از محل‌های معتبر. خرید طلای شکسته هم ممنوع است؛ چون در این مورد هم احتمال تقلب بسیار زیاد است.

تقی‌زادگان به این هم اشاره می‌کند که افراد حتما در زمان خرید سکه، از کارت مغازه‌ای که خرید کرده‌اند، عکس بگیرند. همچنین در زمان معامله پروانه کسب را کنترل کنند. از طرفی به سازندگان طلا، سفارش ساخت ندهند، چون آن‌ها اجازه ثبت سفارش از مشتری را ندارند؛ بنابراین بهترین حالت، ثبت سفارش به مغازه‌داران و خریداری از همان‌هاست.

او همچنین به خریدوفروش طلا از سایت‌های اینترنتی یا فضای مجازی واکنش نشان می‌دهد و می‌گوید: افراد به‌هیچ‌وجه از این طریق طلا نخرند، چون ممکن است درگیر افراد بدل‌انداز شوند یا اینکه طلا‌های مسروقه به آن‌ها فروخته شود که در هر دو حالت امکان پیگیری از سوی اتحادیه ما وجود ندارد و فقط می‌توانند از طریق مراجع قضایی مطالبه خود را پیگیری کنند. افراد هنگام خرید، باید حتما طلا و فروشنده را ببینند که چه چیزی را و با چه وزنی قرار است از چه کسی بخرند.

در این شرایط طلا نفروشید

اما درباره خریدوفروش طلا از طریق سایت‌های واسطه‌گر، رئیس اداره تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتای استان نیز به شگرد جدیدی اشاره می‌کند و می‌گوید: افرادی که طلای خود را برای فروش در سایت‌های واسطه قرار می‌دهند، در تیررس شیادان قرار دارند.

سرهنگ هادی شرکاء ادامه می‌دهد: در این حالت خریدار تماس می‌گیرد و وجه را نیز واریز می‌کند و طلا را تحویل می‌گیرد. اما چند ساعت بعد حساب بانکی فروشنده از سوی پلیس مسدود می‌شود که علت آن نیز واریز وجوه سرقتی به‌حساب فروشنده است، در این شرایط فروشنده باید پول سرقتی را بازگرداند و طلایش را هم از دست داده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->