زیاده خواهی دوباره ترامپ | آمریکا می‌تواند غزه را به منطقه آزاد تبدیل کند! وزیر امور خارجه آمریکا بر رفع تحریم‌های سوریه تأکید کرد پزشکیان: اگر مردم را در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت می‌دادیم، مشکلات فعلی به وجود نمی‌آمد امضای تفاهم‌نامه همکاری میان استانداری خراسان رضوی و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی عراقچی: از اصول هسته‌ای خود عقب‌نشینی نمی‌کنیم فرماندار مشهد: فردوسی، عامل همبستگی اجتماعی ایرانیان است معاون راهبردی رئیس‌جمهور: اگر اعتقاد، فرهنگ و ادب می‌خواهیم باید به شاهنامه فردوسی بازگردیم بهادری جهرمی: بازگشت سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی بزرگ‌ترین دستاورد شهید رئیسی بود رئیس جمهور: به مذاکره اعتقاد دارم اما از اصول، عزت، ارزش‌ها و منافع کشور کوتاه نخواهیم آمد وعده وزیر نیرو، ناترازی انرژی به‌زودی رفع خواهد شد از بامداد امروز، ۸۲ فلسطینی در غزه به شهادت رسیدند | یک خبرنگار دیگر هم شهید شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) زلنسکی در ترکیه: پوتین هیئت جعلی فرستاده است استاندار خراسان رضوی: مهم است که زیرساخت‌های ارتباطی را در مشهد گسترش دهیم نخست وزیر قطر از جنجال بر سر هواپیمای هدیه شده به ترامپ تعجب کرد چوب لای چرخ مذاکرات با یک نامه | اتحاد جمهوری‌خواهان علیه ایران اسلامی: بازرسی‌های آژانس از ایران ۱۰ برابر بیشتر از بقیه کشور‌ها انجام می‌شود | رفتار ظالمانه و جوسازی علیه مردم ایرانی نخ نما شده است + فیلم تمجید ترامپ از پهپاد‌های ایرانی وزارت خارجه درخصوص وخامت اوضاع امنیتی در لیبی ابراز نگرانی کرد پزشکیان: فرصت ندارم صحبت‌های ترامپ را بشنوم | با وجود توطئه‌های دشمنان، ما دنبال صلح و آرامش هستیم ترامپ: در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به صلح پایدار هستیم معاون سازمان انرژی اتمی: داشتن علم هسته‌ای یک انتخاب نیست؛ بلکه یک ضرورت است آمریکا به ترکیه موشک می‌­فروشد نخست‌وزیر قطر: حملات اخیر رژیم صهیونیستی نشانه بی‌اهمیتی آن‌ها به مذاکرات آتش‌بس است پخش مستند پشت‌صحنه سفرهای شهید رئیسی از شبکه یک + تیزر پزشکیان: اصولگرای محکمی هستم و با تمام وجود معتقدم باید اصلاحات انجام داد + فیلم قالیباف: سکوت دربرابر جنایات رژیم صهیونیستی در شأن هیچ یک از کشور‌های اسلامی نیست ویتکاف از احتمال توافق با ایران قبل از صلح اوکراین خبرداد وزیر دفاع آلمان از احتمال آغاز سربازی اجباری در این کشور خبر داد
سرخط خبرها

واکنش روسیه به احتمال پیوستن فنلاند به ناتو

  • کد خبر: ۲۰۲۶۷۸
  • ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
واکنش روسیه به احتمال پیوستن فنلاند به ناتو
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت، فنلاند از پیوستن به ناتو سودی نخواهد برد و در صورت تشدید تنش نظامی، با خطر تبدیل شدن به اولین کشوری روبروست که متضرر خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، میخائیل اولیانوف در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: من نمی‌دانم فنلاند چگونه قرار است از الحاق به ناتو سود ببرد. آن‌ها آرام و مسالمت‌آمیز زندگی می‌کردند و به طور غیرمنتظره‌ای میان روسیه و ناتو قرار گرفتند...، اما آن‌ها همسایگان ما هستند و خدای ناکرده اگر اوضاع تشدید شود، ابتدا خود فنلاند است که آسیب خواهد دید. البته من واقعا نمی‌خواهم اینطور باشد.

اولیانوف همچنین خاطرنشان کرد که توافقنامه همکاری دفاعی که به‌تازگی از سوی هلسینکی و واشنگتن امضا شد، یک «چالش جدی» برای مسکو است. این قرارداد به سربازان آمریکایی امکان دسترسی به ۱۵ منطقه و تأسیسات نظامی فنلاند را می‌دهد؛ اقدامی که با هدف ذخیره تجهیزات نظامی و تسلیحات صورت می‌پذیرد.

پیشتر هم سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته بود که امضای سند همکاری آمریکا با فنلاند و سوئد، بدین معناست که کنترل شمال اروپا به واشنگتن واگذار می‌شود. ماریا زاخارووا گفت که با امضای این توافق، کنترل این منطقه به واشنگتن می‌رسد. او گفت: کشور‌های ناتو به طور فعال در حال توسعه نظامی در قلمرو فنلاند و سوئد هستند، در حالی که سوئد حتی هنوز عضو این ائتلاف نشده است.

وزارت خارجه روسیه هم اعلام کرد که مسکو سفیر فنلاند را برای اعلام مراتب اعتراض خود درباره توافق جدید دفاعی میان هلسینکی و آمریکا احضار کرد.

از سوی دیگر رئیس گروه تولیدی دفاعی «روس‌تک» چهارشنبه گفت، مسکو به‌زودی جدیدترین هویتزر‌های خود را در منطقه شمالی ارتش در مرز با فنلاند و نروژ مستقر خواهد کرد. سرگئی چمزوف، رئیس روس‌تک گفت، آزمایش واحد‌های توپخانه‌ای خودکششی جدید موسوم به «Coalition-SV» تکمیل و تولید انبوه آن هم آغاز شده است.

به دنبال حمله روسیه به اوکراین، فنلاند و سوئد درخواست عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را ارائه کردند که به تایید تمامی اعضای آن بستگی دارد. ترکیه، اما شروطی داشت؛ از جمله اینکه این دو کشور منطقه نوردیک از فعالان کُرد و حامیان پ‌ک‌ک حمایت نکرده و افراد مظنون را به ترکیه بازگردانند.

همچنین گزارش‌ها حاکی از این است که آنکارا مسئله خرید جنگنده‌های اف-۱۶ از آمریکا را به عضویت سوئد در ناتو گره زده است؛ بدین ترتیب که ترکیه می‌گوید در صورتی با عضویت سوئد در این ائتلاف نظامی موافقت می‌کند که کنگره ایالات متحده مجوز فروش جنگنده به ترکیه را تصویب کند. در ۳۱ مارس ۲۰۲۳ درخواست فنلاند به تایید تمام اعضای این اتحاد نظامی رسید؛ اما سوئد هنوز منتظر موافقت مجارستان و ترکیه است.

چین و استارت جدید

همچنین میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین به اسپوتنیک گفت که روسیه به دنبال مشارکت چین در معاهده جایگزین «استارت جدید» نیست، اما اگر پکن تصمیم به پیوستن بگیرد، مخالفتی نخواهد داشت.

اولیانوف در این مصاحبه گفت: اگر چین تصمیم بگیرد که می‌خواهد به «پنج هسته‌ای» بپیوندد و در قالب «پنج هسته‌ای» [همراه با روسیه، ایالات متحده، فرانسه و انگلیس]کار کند، احتمالا مخالفت نخواهیم کرد. اما ما، همانند کاری که ایالات متحده می‌کند، قرار نیست پکن را مجبور به انجام کاری کنیم.

این دیپلمات روس گفت، با این حال فرانسه و انگلیس باید بخشی از هر معاهده جانشین استارت جدید باشند؛ چون دیگر نمی‌توان زرادخانه‌های هسته‌ای آن‌ها را نادیده گرفت. اولیانوف تاکید کرد: این توافق آتی [جانشین استارت جدید]باید شامل فرانسه و انگلیس باشد. فرانسه و انگلیس متحدان نظامی آمریکا در بلوک ناتو هستند و البته ما نمی‌توانیم پتانسیل [هسته‌ای]آن‌ها را نادیده بگیریم.

اولیانوف در ادامه خاطرنشان کرد که هیچ پیش‌نیازی برای از سرگیری مذاکرات در مورد معاهده جانشین استارت جدید بدون انجام اقدامات اولیه واشنگتن برای عادی‌سازی روابط با مسکو وجود ندارد.

این دیپلمات روس تاکید کرد: هیچ پیش‌نیازی وجود ندارد. برعکس، کل سیاست آمریکا [در قبال روسیه]با هدف تشدید روابط ماست و در این شرایط، بحث درباره چگونگی بازرسی آمریکایی‌ها از تاسیسات هسته‌ای ما کاملا غیر واقعی است. اول، آن‌ها باید روابط را عادی کنند و سپس ببینیم چه خواهد شد. احتمالا هیچکس نمی‌داند که توافق جدید چگونه خواهد بود.

استارت جدید، که سرواژه «معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک جدید» است، در سال ۲۰۱۱ لازم‌الاجرا شد. ۱۰ سال بعد، دو کشور برای تمدید آن تا فوریه ۲۰۲۶ مذاکره کردند. با این حال روسیه در فوریه سال جاری میلادی مشارکت خود در این توافق را به حالت تعلیق درآورد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت که ایالات متحده از روسیه خواسته بدون قید و شرط به تعهدات خود در این معاهده عمل کند و در عین حال در مورد تعهدات خود خودسرانه عمل می‌کند. او همچنین گفت که هرگونه بازگشت روسیه به مذاکرات مستلزم شفاف‌سازی در مورد چگونگی در نظر گرفتن پتانسیل حمله هسته‌ای ترکیبی ناتو است، زیرا معاهده فعلی زرادخانه‌های هسته‌ای فرانسه و انگلیس را پوشش نمی‌دهد.

در ژوئن، ایالات متحده «اقدامات متقابل» خود را در پاسخ به تعلیق معاهده از جانب روسیه اعلام کرد. هر دو طرف می‌گویند که همچنان از محدودیت‌های عددی استارت جدید پیروی می‌کنند.

سلاح به جای دیپلماسی

سفیر روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین همچنین به اسپوتنیک گفت، انتخابی که غرب‌جمعی به نفع ارسال سلاح و مهمات به اوکراین، بدون تلاش برای حل دیپلماتیک این مناقشه انجام داد، نتیجه نخواهد داد.

اولیانوف در پاسخ به اینکه آیا کشور‌های دیگری آماده پیوستن به مجارستان و اسلواکی برای عدم ارسال سلاح به اوکراین هستند، گفت: به‌طور کلی، به‌طور فزاینده‌ای آشکار می‌شود که سیاست کنونی [غرب]که از یک سو بر انکار دیپلماسی و از سوی دیگر بر تدارکات انبوه تسلیحات استوار است، کارساز نیست. حداقل برخی کشور‌ها ناگزیر نتیجه‌گیری مناسب را خواهند کرد.

گره ناتو – روسیه

میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین همچنین به اسپوتنیک گفت تلاش ناتو برای پیوند دادن تقویت قوای نظامی خود به خروج روسیه از معاهده نیرو‌های مسلح متعارف در اروپا موسوم به سی‌اف‌ای (CFE) قانع‌کننده نبوده، چون مسکو مشارکت خود در این معاهده را در سال ۲۰۰۷ به حالت تعلیق درآورد.

اولیانوف گفت: بله در واقع، ما اخیرا به‌طور رسمی از معاهده سی‌اف‌ای خارج شدیم، اما به‌طور کلی مشارکت در آن را متوقف کرده بودیم و عملا مشارکت ما در ۱۳ دسامبر ۲۰۰۷ به حالت تعلیق درآمد. از نظر عملی، هیچ اتفاق جدیدی از منظر امنیتی رخ نداده است. مرتبط دانستن خروج روسیه از معاهده سی‌اف‌ای و نیاز به ایجاد نیرو‌های ناتو در نزدیکی مرز‌های روسیه، بسیار غیر قابل قبول است.

دیپلمات ارشد روسیه همچنین اظهار داشت که در حال حاضر همه چیز نشان می‌دهد که حضور نظامی ناتو و ایالات متحده در نزدیکی مرز‌های روسیه به مرور زمان افزایش خواهد یافت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->