روایت وزیر خارجه عمان از دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا عراقچی: غنی‌سازی حتما باید ادامه پیدا کند| در موضوعات اختلافی به هم خیلی نزدیک شدیم روایت مقام آمریکایی از مذاکرات دور چهارم با ایران ۲۵ فلسطینی طی ساعات گذشته در غزه به شهادت رسیدند (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: زمان و مکان دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام می‌شود ایران زیباست | چای ایرانی دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در عمان به پایان رسید+فیلم (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد عراقچی از سیاست‌های راهبردی کشور‌های اروپایی | رکود فعلی اروپا در حال آسیب رساندن به تمامی طرفین است انتقال تیپ چتربازان رژیم صهیونیستی از سوریه به مرز‌های غزه سخنگوی وزارت خارجه: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک خود ادامه دهد بقائی: مذاکرات با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد توافقات تهران-تاشکند برای ارتقای سطح همکاری‌ها اکونومیست: احتمالا شمار شهدای جنگ غزه ۱۰۹ هزار نفر باشد اعضای فراکسیون مستقلین مجلس با رئیس‌جمهور دیدار خواهند کرد روایت یک دیدار | اشرف گرامی از دومین تجربه حضورش به عنوان یکی از نمایندگان جامعه کارگری نزد مقام معظم رهبری می‌گوید تاکنون ۱۵۰۰ فلسطینی در جنگ غزه بینایی خود را از دست داده‌اند معرفی وزیر اقتصاد به مجلس به تعویق افتاد ترکیه برای میزبانی مذاکرات صلح اوکراین اعلام آمادگی کرد استقبال رسمی عارف از نخست وزیر ازبکستان در تهران (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: جهاد خدمت‌رسانی نقطه قوت نظام اسلامی است | نقش تحسین برانگیز هلال‌احمر در کنترل حادثه بندر شهید رجایی وزیر ارتباطات: سرعت ۵۰۰ مگابیت در ثانیهٔ اینترنت همراه فراگیر خواهد شد عراقچی به عمان سفر کرد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ساعت برگزاری دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مشخص شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب طرح دوفوریتی فوق‌العاده خاص برای شهرداری‌ها و کارکنان اجرایی کشور + فیلم ادامه تنش قاهره و تل‌آویو بر سر غزه | مصر تعیین سفیر جدید برای تل‌آویو را به تعویق انداخت تشدید تدابیر امنیتی در بغداد پیش از برگزاری اجلاس سران عرب مخالفت محمود عباس با مدیریت غزه توسط آمریکا وزیر خارجه: از هیچ کوششی جهت کاهش تنش میان کشور‌های همسایه دریغ نمی‌کنیم
سرخط خبرها

طرح حمایت از گزارشگران فساد توسط شورای نگهبان تایید شد

  • کد خبر: ۲۰۲۹۵۹
  • ۰۹ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۴
طرح حمایت از گزارشگران فساد توسط شورای نگهبان تایید شد
سخنگوی شورای نگهبان از تایید طرح حمایت از گزارشگران فساد از سوی این شورا خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز هادی طحان نظیف  با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود از تایید طرح حمایت از گزارشگران فساد خبر داد.

طحان نظیف نوشت:

«طرح حمایت از گزارشگران فساد» که در مراحل قبل با اشکالات و ابهاماتی مواجه شده بود، پس از اصلاح در مجلس و بررسی مجدد در شورای نگهبان، خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طرح حمایت از گزارشگران فساد در مهمترین بخش‌های خود بر حمایت از افشاگران رشا، ارتشا و اختلاس، تصرف غیرقانونی در اموال دولتی، اعمال نفوذ بر خلاف حق، تبانی در معاملات دولتی، اخذ پورسانت، تدلیس در معاملات دولتی، تحصیل مال از طرق نامشروع و ... تمرکز دارد.

تعیین پاداش برای افشاگر

فرد گزارش‌دهنده فساد ۲ درصد ارزش ریالی پرونده پاداش دریافت می‌کند. سقف پاداش در پرونده‌ها ۱۰ میلیارد تومان برای اشخاص حقیقی و ۲۰ میلیارد تومان برای اشخاص حقیقی خصوصی در نظر گرفته شده است. همچنین اگر موضوع پرونده فاقد ارزش ریالی باشد، مقام قضایی با توجه به گستردگی فساد و میزان تاثیر گزارش در کشف آن برای گزارشگر پاداشی از مبلغ ۲ میلیون تومان تا ۶ میلیون تومان تعیین می‌کند.

همچنین از گزارشگر و افراد وابسته به آن‌ها حمایت‌هایی همچون تعیین «وکیل معاضدتی» یا «هرگونه حمایتی که مقام قضایی برای حفظ امنیت جانی یا مالی یا شغلی لازم تشخیص دهد» صورت می‌گیرد.

نحوه ارائه گزارش فساد چگونه است؟

با قانونی شدن مصوبه مجلس، از این پس سازمان بازرسی کل کشور موظف است با همکاری نهاد‌های امنیتی نسبت به طراحی و راه‌اندازی سامانه گزارشگران فساد اقدام کند. اطلاعات این سایت البته محرمانه باقی می‌ماند و یکی از نهاد‌های امنیتی مانند دادستانی‌ها، مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، سازمان بازرسی کل کشور، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و فرماندهی انتظامی مسئول رسیدگی به گزارش ارسالی می‌شود.

ملاحظات قانون برای نحوه افشا و گزارش فساد

افشای علنی و یا انتشار علنی مفاد گزارش به‌وسیله گزارشگر در صورتی که منجر به اثبات فساد نشود جرم است و مرتکب به یکی از مجازات‌های درجه ۶ و در صورتی که در سایر قوانین مجازات شدیدتری برای آن تعیین شده باشد به مجازات شدیدتر محکوم می‌شود. نمایندگان پیش از این در ماده ۱۵ طرح نوشته بودند که «هرگونه افشا و انتشار علنی مفاد گزارش به وسیله گزارشگر ممنوع است و در صورت ارتکاب مطابق قانون مجازات می‌شود.» شورای نگهبان این ماده از طرح را دارای ابهام دانسته بود.

مجازات درجه ۶ در قانون مجازات اسلامی

مجازات‌های تعزیری در قانون مجازات اسلامی به ۸ درجه تقسیم شده‌اند که قاضی با توجه به شدت و کیفیت جرم ارتکابی یکی از این درجات را تعیین می‌کند. درجه اول این مجازات‌ها شدیدترین آن‌ها هستند و در مراتب بعدی کاهش می‌یابند. در مجازات درجه ۶ مواردی همچون حبس بین ۶ ماه تا ۲ سال، جزای نقدی بین ۲ تا ۸ میلیون تومان، شلاق در جرائم منافی عفت، محرومیت از حقوق اجتماعی بین ۶ ماه تا ۵ سال، انتشار حکم قطعی در رسانه‌ها، ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی تا ۵ سال و برخی موارد دیگر پیش‌بینی شده است.

چه کسانی نمی‌توانند از مصوبه استفاده کنند؟

نهاد‌های نظارتی، قضایی و امنیتی که حسب وظیفه مسئولیت کشف مفاسد را دارند نمی‌توانند از این مصوبه استفاده کنند. این طرح تنها شامل حال افراد حقیقی یا حقیقی خصوصی می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->