واکنش معاون وزیر ارتباطات به قصد اپراتورها برای افزایش خودسرانه تعرفه اینترنت سامسونگ از گلکسی S۲۵ اج رونمایی کرد + مشخصات و قیمت اسکورت کاروان دونالد ترامپ در قطر با سایبرتراک‌ ضدگلوله ایلان ماسک + عکس جزئیاتی جدید از آیفون بدون حاشیه و تمام‌شیشه‌ای اپل سازمان ملی هوش مصنوعی تشکیل نمی‌شود پشتیبانی مایکروسافت از آفیس در ویندوز ۱۰ تا سال ۲۰۲۸ تمدید شد برنامه OpenAI برای احداث مراکز داده بیشتر در امارات زمان عرضه اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل و سامسونگ مشخص شد حدود ۲۰ مدیر شرکت‌های بزرگ فناوری ترامپ را در عربستان همراهی می‌کردند خزایی: اجازه گرانی اینترنت به اپراتور‌ها داده نشود پوشش ۱۰۰ درصدی فیبر نوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ | ارتقای شبکه انتقال در شهرستان‌ها اسنپ در پرونده شروط ضدرقابتی قراردادهای خرید اقساطی هم محکوم شد نتایج تحقیقات جدید: هوش مصنوعی نمی‌تواند همزمان بهره‌وری و انگیزه کارمندان را افزایش دهد دانشمندان وجود هاله نور برای انسان را ثابت کردند! بررسی دغدغه‌های فعالان شرکت‌های دانش‌بنیان در میزگرد شهرآرا | دانش و سرمایه، ترکیب برنده جت‌های «ایر فورس وان» به سیستم‌های ارتباطی و دفاعی پیشرفته مجهز می‌شوند اپراتور‌های موبایل: هفته آینده قیمت بسته‌های اینترنت را افزایش می‌دهیم! (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) فعال‌سازی فناوری 5G روی گوشی‌های سامسونگ در ایران + جزئیات و زمان انتقاد سخت بیل گیتس از ایلان ماسک و دونالد ترامپ تریلر جدید بازی Mafia: The Old Country منتشر شد + زمان عرضه گلکسی F56 سامسونگ رونمایی شد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

دانشمندان کشف کرده‌اند که هسته زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار تکان می‌خورد

  • کد خبر: ۲۰۳۳۱۲
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۳
دانشمندان کشف کرده‌اند که هسته زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار تکان می‌خورد
محققان چینی کشف کرده‌اند که هسته داخلی زمین هر ۸.۵ سال به‌گونه‌ای موزون تکان می‌خورد و این امر احتمالاً بر میدان مغناطیسی این سیاره تأثیر می‌گذارد.

به گزارش شهرآرانیوز - کشف این تکان چرخه‌ای در هسته زمین ممکن است دیدگاه‌های سنتی محققان درباره میدان مغناطیسی و ویژگی‌های دینامیکی و ژئوفیزیکی زمین را تغییر دهد.

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان ژئوفیزیک دانشگاه ووهان چین پدیده‌ای ریتمیک در هسته درونی زمین کشف کرده‌اند. به‌نظر می‌رسد که هسته درونی زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار یک لرزش ظریف حول محور چرخشی خود ایجاد می‌کند. این لرزش ناشی از یک ناهماهنگی کوچک بین هسته داخلی زمین و گوشته آن است.

در عمق حدود ۲۹۰۰ کیلومتری، هسته زمین به دو بخش تقسیم می‌شود؛ یک بخش بیرونی مایع و درحال‌چرخش و یک لایه داخلی که عمدتاً جامد است. این بخش از هسته چندین جنبه حیاتی عملکرد زمین را تعیین می‌کند؛ ازجمله طول روز و سپر مغناطیسی که مانع تابش مرگبار نور خورشید می‌شود.

نوسانات کشف‌شده در هسته داخلی به تغییرات احتمالی در شکل و حرکت هسته مایع نیز اشاره دارد؛ این تغییرات ممکن است خود بر میدان مغناطیسی زمین تأثیر بگذارند. این کشف مهم از تجزیه‌وتحلیل پیچیده حرکت قطبی زمین و اندازه‌گیری محور چرخشی سیاره نسبت به پوسته آن به‌دست آمده است.

دانشمندان کشف کرده‌اند که هسته زمین هر ۸.۵ سال یک‌بار تکان می‌خورد

محققان با مشاهده انحرافات ظریفی که هر ۸.۵ سال در حرکت قطبی اتفاق می‌افتد و همبستگی آن‌ها با تغییرات جزئی در طول روز در سرتاسر کره زمین، به این لرزش هسته داخلی پی بردند. یافته‌های جدید نظریه‌های سنتی را با فرض هم‌ترازی بین هسته داخلی و محور‌های چرخش گوشته زیر سؤال می‌برند.

درواقع پژوهش جدید کشف کرد که یک شیب ۰.۱۷ درجه‌ای بین هسته داخلی و گوشته وجود دارد. این شیب احتمالاً به‌علت وجود نیمکره شمال غربی متراکم‌تر در هسته، همراه با تغییرات چگالی بین لایه‌های داخلی و خارجی هسته ایجاد شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->