سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

۹۰ درصد پهنه کشور تا پایان سال قیمت‌گذاری می‌شود

  • کد خبر: ۲۰۶۵۹۲
  • ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۶
۹۰ درصد پهنه کشور تا پایان سال قیمت‌گذاری می‌شود
معاون رئیس‌جمهور گفت: تمام مولفه‌های زیستی از جمله هوا، آب، خاک، جنگل، گیاه و جانور قیمت دارند و بر این اساس، تا پایان امسال ۹۰ درصد از پهنه‌های کشور را قیمت گذاری می‌کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز علی سلاجقه امروز در یازدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: کشوری مانند ایران با این شرایط آب و هوایی و شرایط سرزمینی، باید حتما قیمت تمام شده کالا‌ها و میزان آب مصرفی آن مشخص باشد.

وی با طرح این پرسش که آیا تاکنون این نوع قیمتگذاری در کشور انجام شده است، افزود: اکنون شاخص‌ها در دنیا بر مبنای مسائل محیط زیست تعریف می‌شود، اما آیا ما در کشور این کار را انجام می‌دهیم؟ اکنون برچسب کربن روی کالا‌ها در دنیا مطرح است ما در این زمینه چه کار کردیم؟ اگر اقدامی نکنیم قطعا در آینده نه چندان دور در زمینه واردات و صادرات کالا‌ها دچار مشکل خواهیم شد و برای ما محدودیت ایجاد می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور اظهار داشت: همه می‌دانیم که شرایط محیط زیست کشور مناسب نیست؛ کمبود منابع آبی و فرونشست به شدت دیده می‌شود و باید برای کاهش آن‌ها فکری کنیم؛ دولت در تراز‌های بین‌المللی کار‌هایی انجام داده، اما مساله رکود اقتصادی است، گزارش بانک جهانی در ۱۰ سال گذشته رکود اقتصادی ایران را نشان می‌دهد، بنابراین در این زمینه به جایگاه بخش خصوصی اعتقاد داریم.

سلاجقه در ادامه به آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: برقی کردن خودرو یکی از راهکار‌های برون رفت از این مساله است، اما باید تحقیقات در این زمینه همه جانبه باشد تا درصد نقش عوامل مختلف در کاهش آلودگی هوا مشخص شود، تحقیقاتی که در این راستا انجام شده نشان می‌دهد ۹۰ درصد آلودگی خودرو‌ها مربوط به سایش است و با برقی کردن ۱۰ درصد آلودگی کاهش می‌یابد بنابراین تحقیقتات صحیح قبل از اجرا بسیار مهم است که قطعا بخش خصوصی هم می‌تواند در این زمینه به ما کمک کند، سوال این است که تاکنون چه اندازه در این زمینه ورود کرده است.

معاون رئیس‌جمهور تاکید کرد: دولت به بخش خصوصی اعتقاد دارد، این دو بخش باید مرتب با هم صحبت کنند و قطعاً به نقاط مشترک زیادی خواهیم رسید که می‌توان از آن‌ها برای حفظ محیط زیست استفاده کرد.

شرط قابلیت اجرایی قوانین در کشور

وی با بیان اینکه کشور در زمینه تراز انرژی وضعیت مناسبی ندارد، مصرف انرژی در ایران را بسیار بالا دانست و گفت: ما جزو کشور‌های با مصرف بالا در انرژی هستیم که با همکاری دولت، بخش خصوصی و مردم می‌توان این روند را بهبود بخشید.

سلاجقه به قانون هوای پاک اشاره کرد و گفت: می‌گوییم این، یک قانون مترقی است، اما بهتر بود که بومی سازی می‌شد؛ باید قوانین با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور تهیه شود؛ قانون زمانی مترقی است که بتواند گره‌ای از مشکلی باز کند؛ حالا مساله این است که آیا این قانون در کشور قابلیت اجرایی دارد؟ اگر اینطور است چرا تاکنون اجرا نشده است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: برای مثال وقتی در قانون گفته می‌شود که باید حتما سوخت یورو ۶ تولید شود باید کالایی که توانایی استفاده از آن را دارد هم وجود داشته باشد، اما در این زمینه مشکل داریم، بنابراین قوانین باید طوری نوشته شود که بر اساس مسائل و شرایط روز کشور باشد.

وی با اشاره به اینکه حتما میز مشترک بخش خصوصی و دولت در زمینه محیط زیست تشکیل خواهیم داد، افزود: بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی حفظ محیط زیست بر عهده مردم است، سازمان محیط زیست در این زمینه دستگاه ناظر است و بخش خصوصی هم نماینده مردم است، البته در دو سال گذشته اقدامات خوبی انجام دادیم به عنوان مثال تاکنون ۲ هزار خانه محیط زیست در کشور راه اندازی کردیم که فضایی برای برقراری ارتباط میان، دولت، بخش خصوصی و مردم است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: هوشمند سازی یکی دیگر از اقدامات دولت است که در تلاشیم مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست را مدرن و هوشمندانه حفاظت کنیم در این زمینه اقداماتی انجام دادیم.

قیمت‌گذاری زیست محیطی همه پهنه‌های کشور

معاون رئیس‌جمهور درباره فعالیت معادن و تخریب محیط زیست گفت: وقتی قرار است منطقه‌ای به عنوان منطقه حفاظت شده تعریف شود، نمایندگان بخش‌های مختلف از جمله وزارت صمت و جهاد کشاورزی هم در جلسات آن حضور دارند و نظرات خود را بیان می‌کنند، اما نکته جالب اینجاست فردای روزی که آن منطقه حفاظت شده اعلام می‌شود، اولین نهادی که برای فعالیت‌های معدنی با دریل به جان آن می‌افتد وزارت صمت است، آیا آیندگان ما به این منابع نیاز ندارند؟ باید این مناطق را قیمت گذاری کنیم.

سلاجقه افزود: بر این اساس تا پایان امسال ۹۰ درصد از پهنه‌های کشور را قیمت گذاری می‌کنیم، یعنی درخت، منابع آبی و هر آنچه که در یک منطقه است قیمت گذاری می‌شود، به عنوان مثال وقتی معدنکاوی در منطقه‌ای انجام می‌شود سود و زیان آن بررسی می‌شود باید با مولفه‌های محیط زیستی آن منطقه هم همین رفتار شود و قیمت گذاری صورت گیرد، درخت و جانوران همه قیمت دارند و باید در چرخه حیات محاسبه شوند.

وی تاکید کرد: بر این اساس اگر قرار است در منطقه‌ای بارگذاری مثلا مانند فعالیت معدنی انجام شود باید حتما قیمت آن منطقه از لحاظ مولفه‌های محیط زیستی هم مشخص شود، سوال این است چرا خسارت‌های تخریب محیط زیست پرداخت نمی‌شود، باید خسارتی که به طبیعت وارد می‌شود را مشخص کنیم.

سلاجقه رویکرد دولت را حفظ محیط زیست عنوان کرد و در عین حال افزود: مساله این است که دشمن ما را احاطه کرده، دشمن با تمام قدرت به جنگ اقتصادی با ما آمده است، اما در این شرایط هم دولت کارش را انجام می‌دهد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت در زمینه بهینه سازی سوخت هم اقدامات خوبی انجام داده است، همواره بهانه اجرا نکردن اعتبار بوده است و واقعا هم سرمایه گذاری در این بحث هزینه زیادی می‌خواهد، در این راستا ۹ پالایشگاه به سمت کاهش سولفور رفته است، اما اجرای آن هزینه هنگفتی را می‌طلبد، تاکنون یک میلیارد دلار در زمینه بهینه سازی سوخت سرمایه گذاری کرده است.

آیین‌نامه‌های آلایندگی خودرو باید به‌خوبی و به‌موقع اجرا شود

سلاجقه اظهار داشت: در بحث خودرو باید آیین نامه‌ها به خوبی و به موقع اجرا شود؛ اگر قرار باشد زمان اجرای یک آیین نامه جابجا شود به نفع دولت و ملت نیست، چون حتما حجم آلایندگی بیشتر خواهد شد، از طرفی هم انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را داریم که خودمان مقصر آن هستیم، حالا باید تمهیداتی برای کاهش آن بیندیشیم، از سوی دیگر تاثیرات تغییر اقلیم هم مشکلاتی ایجاد کرده است، اکنون در حال به روز کردن سیاهه انتشار آلودگی هوا که به سال ۱۳۹۶ بر می‌گردد هستیم باید آن را به روز کنیم تا راه چاره آن هم به روز شود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به شرایط محیط زیستی استان تهران اشاره کرد و گفت: استان تهران هم شرایط خاص خودش را دارد صنایع غیرمجاز زیادی در اطراف تهران فعالیت می‌کند، از طرفی چاه‌های غیر مجاز زیادی حفر شده که مشکلات متعددی را برای محیط زیست استان رقم می‌زنند، در این زمینه بخش خصوص می‌تواند کمک زیادی به ما کند، البته دراین راستا با سمن‌ها تعامل خوبی داریم و در معمولا در جلسات محیط زیست حضور دارند و از نظرات آن‌ها استفاده می‌کنیم.

وی درباره نقش اتقاق بازرگانی تهران در حفظ محیط زیست گفت: این اتاق نقش فرآوری سرزمین را بر عهده دارد، تمام منابعی که استفاده می‌کنید از سرزمین است بنابراین وقتی در مبادلات خود به بخش سود و زیان آن معامله می‌پردازید باید حتما به قیمت سرزمین هم توجه کنید. سوال این است که چرا هزینه پرداخت نمی‌کنید؟ چون ارزش گذاری اقتصادی انجام ندادیم، پهنه سرزمین را بر اساس توان اکوسیستم مدیریت نکردیم، ردپای کربن، آب و اکولوژیک مناسب نیست، این اصطلاحات در دنیا کار می‌شود و بایدبه آن‌ها بپردازیم.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->