گزارش تصویری | مزارع «کلزا» گزارش تصویری | تجمع دانش آموزان مشهدی در محکومیت کشتار کودکان غزه گزارش تصویری | موزه بزرگ خراسان؛ گنجینه‌ای از تاریخ و فرهنگ شرق ایران ایران زیباست | فصل نشاء برنج در مازندران گزارش تصویری | آیین روز بزرگداشت سعدی گزارش تصویری | آیین افتتاح تماشاخانه «کربن» در مشهد گزارش تصویری | رونمایی از قدیمی ترین ظرف سفالی خراسان رضوی گزارش تصویری | نشست خبری استاندار خراسان رضوی گزارش تصویری | مسابقات کشتی چوخه در شهر تاریخی خانلق گزارش تصویری | مراسم رژه روز ارتش در مشهد (۲۹ فروردین ۱۴۰۴) گزارش تصویری | اهدای حمایل مروج پهلوانی به استاندار خراسان رضوی و شهردار مشهد مقدس گزارش تصویری | بازدید اعضای حوزه علمیه خراسان از فاز یک خط سه قطارشهری مشهد گزارش تصویری | برگزاری شورای عالی مدیران ورزش خراسان رضوی با حضور علیرضا دبیر گزارش تصویری | اکران عمومی آخرین قسمت سریال پایتخت در برج میلاد گزارش تصویری | دره «ارغوان» گزارش تصویری | در حاشیه جلسه هیات دولت (۲۷ فروردین ۱۴۰۴) گزارش تصویری | بازدید خبرنگاران استان قزوین از مؤسسه شهرآرا سیروس مقدم و نقاشی‌هایی از «پایتخت۷» ایران زیباست | کوه های مریخی نهبندان گزارش تصویری | بوستان کوهسنگی
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۰۳۵۲۷ | ۱۷:۰۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۱ | دریافت تصاویر

رشت شهر غذاهای خوشمزه

غذا برای مردم گیلان بسیار مهم است و نمود اهمیت آن را می توان در تنوع غذایی این استان به ویژه در مرکز آن یعنی شهر رشت مشاهده کرد. می‌توان دلیل شکل گیری این همه غذاهای جور وا جور و رنگارنگ را اقلیم و آب و هوای این خطه دانست که پوشش گیاهی و جانوری متنوعی را به این دیار هدیه داده و این تنوع تاثیرش را در شکل گیری فرهنگ غذایی مردم گذاشته است. وجود گیاهان، ماکیان و حیوانات دریایی مختلف دست مردم این دیار را برای خلق غذاهای متنوع باز می گذارد. راستای اهمیت و توجه به غذاهای این خطه سرسبز، خوراک هایی نظیر مرغ ترش، اناربیج، باقلاقاتوق، میرزاقاسمی و زیتون پرورده و ۶ غذای محلی دیگر در مرحله ثبت ملی هستند. کباب ترش، جوجه ترش، کته کباب، باقلا قاتق، سیر قلیه، غوره مسما، باقلا پلوسر یا سس پیله، میرزا قاسمی، ترش تره، واویشکا، کال کباب، کویی تره، فسنجان رشتی، شامی گیلانی، سیراویج یا سیرابیج، شوید خولی، مرغ ترش گیلانی، ترشه واش، آش ترش، ماهی شکم پر یا فیبیج، کوکو مرغ گیلانی یا چغرتمه، تره اسفناج، چوواش تره، اشپل کوکو، باقلا واویج یا باقلا وابیج از جمله غذاهای مشهور خطه گیلان است. رشت در سال ۹۴ به عنوان شهر خلاق خوراک یونسکو به ثبت رسیده است.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->