اوج مصرف برق به ۶۷ هزار مگاوات رسید (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نحوه دریافت خسارات ناشی از قطعی برق + لینک سامانه پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در روز شنبه ‍۱۷ خرداد ۱۴۰۴ ارزیابی خسارات ۳ هزار کانتینر در انفجار بندر شهید رجایی پیش بینی بورس برای فردا (شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴) آخرین وضعیت بازار سکه و طلا | رشد اونس جهانی و اثر آن بر بازار داخل پرداخت کالابرگ به خردادماه ۱۴۰۴ می‌رسد؟ ویدئو| رئیس برنامه و بودجه: مطالبات گندم‌کاران تا ۱۰ روز دیگر پرداخت می‌شود ارزش بازار سرمایه در پایان اردیبهشت ۱۴۰۴ از ۱۳.۶ هزار همت عبور کرد انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث همچنان معطل سازمان امور مالیاتی شرط سنی برای دریافت پروانه کسب حذف شد رشد دو برابری اعتبارات استانی و ملی بودجه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ سکه ۲ میلیون تومان گران شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) واکنش سازمان بورس به معاملات مشکوک و دارندگان اطلاعات نهانی سهام خودروسازان امتیاز ویژه واردات کشنده برای رانندگان کامیون+ جزئیات بخشنامه نکات بهداشتی ذبح دام در عیدقربان | گوشت تازه نباید بلافاصله پس از ذبح دام مصرف شود ویدئو| خبر خوش رئیس سازمان برنامه و بودجه برای بازنشستگان کشوری عملکرد مدیران صندوق‌های اهرمی زیر ذره بین سازمان بورس تدوین طرح دوفوریتی توسط نمایندگان مجلس برای حل مشکلات کامیون‌داران نصب برچسب بدمصرفی سردر واحدهای تجاری و بانک‌ها جزئیاتی از افزایش قطعی قیمت نان قیمت طلای جهانی امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) افزایش یافت قیمت خودرو در بازار امروز (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | یک خودرو ۹۰ میلیون تومان گران شد + جدول مزایای کارمندان بر اساس عملکردشان پرداخت می‌شود | ۳ دستگاه مشمول مشخص شد پرواز‌های فرودگاه امام (ره) امروز (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) ۵ ساعت توقف خواهند داشت ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

تخصیص ۷ روزه ارز برای واردات آیفون رِفرش و ریپَک

  • کد خبر: ۲۰۳۸۶۷
  • ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸
تخصیص ۷ روزه ارز برای واردات آیفون رِفرش و ریپَک
بررسی‌ها نشان می‌دهد حداکثر زمان برای تخصیص ارز واردات آیفون و سایر تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار حدود ۷روز است.

به گزارش شهرآرانیوز، از خرداد سال قبل با تغییر برخی رویه‌های تجاری مسئله واردات «آیفون رِفرش و ریپَک» از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود حاشیه‌های زیادی را ایجاد کرد. با توجه به حجم واردات بسیار زیاد این دسته از تلفن‌های همراه در عمل شاهد مطرح شدن ابهاماتی مرتبط با تخلف تجاری در این حوزه بودیم.

به عبارت ساده‌تر بر اساس رویه واردات در مقابل صادرات خود برای واردات تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار به جای آیفون‌های نو، آیفون‌های مستعمل (کارکرده، acctive یا...) وارد کشور شده آن هم از طریق یک رویه رانتی که در اختیار عده محدودی به اصطلاح انحصارگر بوده است. البته بعد از رسمیت یافتن ممنوعیت آیفون ۱۴ و ۱۵ این تخلف شدت بیشتری گرفت، اما برخوردی با آن صورت نگرفته است.

این درحالی است که بعد از پیگیری‌های مداوم رسانه‌ای در شهریور امسال سازمان توسعه تجارت به صورت رسمی تایید کرد که آیفون‌های رفرش و ریپک وارد کشور شده و به همین دلیل اجازه تغییر رویه واردات موبایل بالای ۶۰۰ دلار از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود به واردات از طریق صادرات غیر را صادر کرد. هرچند به دلایل نامعلومی این اصلاحات به مرحله اجرا نرسیده و همچنان شاهد رانت در حوزه واردات از طریق ارز صادرات اشخاص هستیم.

معاون سازمان توسعه تجارت بعد از ممنوعیت واردات آیفون‌هایی که در خط تولید قرار دارند، علت واردات آیفون‌ها رفرش و ریپک را عدم اهلیت واردکنندگان اعلام کرده، هرچند که برخی کارشناسان احتمال‌های دیگری مانند اظهار خلاف واقع به قصد کسب سود بیشتر از طریق واردات تلفن همراه مستعمل را نیز مطرح کرده‌اند.

لازم به ذکر است هم اکنون آیفون ۱۳ مدت‌هاست که از خط تولید خارج شده و آیفون‌هایی که همچنان تولید می‌شود بنا به ابلاغیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان ورود رسمی به کشور را ندارد و تمام آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ موجود نه تنها رجیستر نشده‌ بلکه کالای قاچاق نیز محسوب می‌شود.

هم اکنون و در رویه جاری واردات تلفن همراه واردات برای اقلام بالای ۶۰۰ دلار از طریق رویه واردات در مقابل صادرات خود صورت می‌گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد حداکثر زمان برای تخصیص ارز واردات آیفون و سایر تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار حدود ۷ روز است. فرایند تخصیص ارز برای واردات نهایی تلفن‌های همراه مشکوک به مستعمل در حالی صورت می‌گیرد که زمان قانونی تخصیص ارز واردات اقلام مرتبط با تولید داخلی حداقل ۴۵ روز است. این درحالی است که هم اکنون زمان تخصیص ارز تا بیش از ۶۰ روز نیز افزایش یافته است. بر همین اساس این گمانه زنی مطرح می‌شود که آیا تداوم رویه موجود ترویج رویه رانتی علیه تولید ملی نیست؟

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->