برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت و اتوماسیون صنعتی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۲۸ هزار دستگاه ماینر غیرمجاز شماره‌گذاری نیسان آبی متوقف شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) تورم تولیدکننده از ۱۰۳ درصد به کانال ۳۹ درصد رسید خروج پول حقیقی با وجود بازار مثبت! | گزارش وضعیت بورس (۱۲ تیر ۱۴۰۳) سکه امامی وارد کانال ۴۳ میلیون تومان شد | طلا در مشهد گران‌تر شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) قیمت جدیدترین گوشی‌های پرچم‌دار (۱۲ تیر ۱۴۰۳) آرامش در بازار طلا و ارز | قیمت امروز طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بهترین کولر گازی برای شهر تهران کشف بیش‌از ۲۳۰۰ قرص و کالا‌ی آرایشی تقلبی از یک لباس‌فروشی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) خودرو‌های خارجی صفرکیلومتر را در مشهد چند بخریم؟ (۱۲ تیر ۱۴۰۳) بررسی قیمت خودرو‌های صفر داخلی در مشهد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ثبت‌نام جاماندگان سهام عدالت از چه زمانی آغاز می‌شود؟ خرید تضمینی گندم مازاد کشاورزان خراسان‌رضوی به ۳۲۵ هزار تُن رسید (۱۲ تیر ۱۴۰۳) پیش‌فروش خودرو هایما 7x ایران خودرو از فردا (۱۳ تیر ۱۴۰۳) + جدول و قیمت خودرو ۱۶۲ تُن تخمه آجیلی در خراسان‌رضوی تولید شد جریمه راه‌اندازی کاریابی‌های غیرمجاز اعلام شد مرخصی کارمندان و کارگران در قانون کار چگونه محاسبه می‌شود؟ عقب‌نشینی قیمتی مالکان از رقم‌های پیشنهادی اجاره (۱۲ تیر ۱۴۰۳) شرایط دریافت وام خودرو در سال ۱۴۰۳ + مدارک لازم برای درخواست وام خودرو قیمت انواع میوه‌ها در مشهد | طالبی ارزان شد (۱۲ تیر ۱۴۰۳) فروش قسطی خودروی برقی کرمان موتور آغاز شد + جزئیات (۱۲ تیر ۱۴۰۳) ارسال صورت حساب‌های الکترونیکی مودیان مالیاتی به ۱۷۴ هزار فقره رسید (۱۱ تیر ۱۴۰۳) در بهار امسال چند هزار سهامدار در سامانه سجام ثبت نام کرده‌اند؟ ۱۵ تیر سامانه بانک مرکزی به سامانه املاک و اسکان متصل خواهد شد معرفی چند تکنیک اجاره نشینی به سبک خوش‌نشینی | چگونه خانه اجاره کنیم؟
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

تخصیص ۷ روزه ارز برای واردات آیفون رِفرش و ریپَک

  • کد خبر: ۲۰۳۸۶۷
  • ۱۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۸
تخصیص ۷ روزه ارز برای واردات آیفون رِفرش و ریپَک
بررسی‌ها نشان می‌دهد حداکثر زمان برای تخصیص ارز واردات آیفون و سایر تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار حدود ۷روز است.

به گزارش شهرآرانیوز، از خرداد سال قبل با تغییر برخی رویه‌های تجاری مسئله واردات «آیفون رِفرش و ریپَک» از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود حاشیه‌های زیادی را ایجاد کرد. با توجه به حجم واردات بسیار زیاد این دسته از تلفن‌های همراه در عمل شاهد مطرح شدن ابهاماتی مرتبط با تخلف تجاری در این حوزه بودیم.

به عبارت ساده‌تر بر اساس رویه واردات در مقابل صادرات خود برای واردات تلفن همراه بالای ۶۰۰ دلار به جای آیفون‌های نو، آیفون‌های مستعمل (کارکرده، acctive یا...) وارد کشور شده آن هم از طریق یک رویه رانتی که در اختیار عده محدودی به اصطلاح انحصارگر بوده است. البته بعد از رسمیت یافتن ممنوعیت آیفون ۱۴ و ۱۵ این تخلف شدت بیشتری گرفت، اما برخوردی با آن صورت نگرفته است.

این درحالی است که بعد از پیگیری‌های مداوم رسانه‌ای در شهریور امسال سازمان توسعه تجارت به صورت رسمی تایید کرد که آیفون‌های رفرش و ریپک وارد کشور شده و به همین دلیل اجازه تغییر رویه واردات موبایل بالای ۶۰۰ دلار از طریق رویه واردات در برابر صادرات خود به واردات از طریق صادرات غیر را صادر کرد. هرچند به دلایل نامعلومی این اصلاحات به مرحله اجرا نرسیده و همچنان شاهد رانت در حوزه واردات از طریق ارز صادرات اشخاص هستیم.

معاون سازمان توسعه تجارت بعد از ممنوعیت واردات آیفون‌هایی که در خط تولید قرار دارند، علت واردات آیفون‌ها رفرش و ریپک را عدم اهلیت واردکنندگان اعلام کرده، هرچند که برخی کارشناسان احتمال‌های دیگری مانند اظهار خلاف واقع به قصد کسب سود بیشتر از طریق واردات تلفن همراه مستعمل را نیز مطرح کرده‌اند.

لازم به ذکر است هم اکنون آیفون ۱۳ مدت‌هاست که از خط تولید خارج شده و آیفون‌هایی که همچنان تولید می‌شود بنا به ابلاغیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان ورود رسمی به کشور را ندارد و تمام آیفون‌های ۱۴ و ۱۵ موجود نه تنها رجیستر نشده‌ بلکه کالای قاچاق نیز محسوب می‌شود.

هم اکنون و در رویه جاری واردات تلفن همراه واردات برای اقلام بالای ۶۰۰ دلار از طریق رویه واردات در مقابل صادرات خود صورت می‌گیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد حداکثر زمان برای تخصیص ارز واردات آیفون و سایر تلفن‌های همراه بالای ۶۰۰ دلار حدود ۷ روز است. فرایند تخصیص ارز برای واردات نهایی تلفن‌های همراه مشکوک به مستعمل در حالی صورت می‌گیرد که زمان قانونی تخصیص ارز واردات اقلام مرتبط با تولید داخلی حداقل ۴۵ روز است. این درحالی است که هم اکنون زمان تخصیص ارز تا بیش از ۶۰ روز نیز افزایش یافته است. بر همین اساس این گمانه زنی مطرح می‌شود که آیا تداوم رویه موجود ترویج رویه رانتی علیه تولید ملی نیست؟

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->