آخرین وضعیت ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» | تزریق به مدار با موفقیت انجام شده است + فیلم آیا گلکسی زد فلیپ FE سال ۲۰۲۵ عرضه می‌شود؟ تغییر قابلیت بلاک در ایکس | حالا پست‌های عمومی شما را همه می‌بینند پرواز اولین تاکسی برقی تویوتا در آسمان ژاپن + فیلم (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پرتاب موفق دو ماهواره ایرانی به فضا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) + فیلم با هدف خدمت‌رسانی در حوزه کتاب‌داری، یک محصول دانش‌بنیان در کتابخانه‌های مهم کشور استفاده می‌شود جواب پازل امروز میجر (سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل
سرخط خبرها

روسیه و چین تصاویر را با ارتباط ماهواره‌ای کوانتومی منتقل کردند

  • کد خبر: ۲۰۴۷۳۶
  • ۱۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۶
روسیه و چین تصاویر را با ارتباط ماهواره‌ای کوانتومی منتقل کردند
داشمندان روسیه و چین می‌گویند موفق شده‌اند تا ارتباطات کوانتومی را از طریق یک ماهواره آزمایش کنند.

به گزارش شهرآرانیوز - اهمیت این آزمایش از این جهت است که در آینده می‌تواند منجر به توسعه شبکه‌های ارتباطی رمزگذاری‌شده پیشرفته‌ای شود که توسط سایر کشور‌ها قابل هک نیستند و همچنین امکان ایجاد یک راه ارتباطی امن بین کشور‌های BRIC (برزیل، روسیه، هند، چین) را فراهم می‌کند.

براساس گزارش SCMP، در این آزمایش از ماهواره کوانتومی چین با نام Mozi کمک گرفته شده است که سال ۲۰۱۶ به مدار زمین پرتاب شد و توسط آکادمی علوم چین مدیریت می‌شود. همچنین این آزمایش در فاصله ۳۷۰۰ کیلومتری بین یک ایستگاه زمینی در شهر «زونیگورود» نزدیک مسکو و ایستگاه دیگری در نزدیکی شهر «اورومچی» چین انجام شده است.

این ارتباط رمزگذاری‌شده حاوی دو تصویر بود که توسط کلید‌های کوانتومی ایمن شده بودند. سیگنال‌ها ابتدا از ایستگاه زمینی «زونیگورود»، به ماهواره Mozi در مدار زمین ارسال شدند و سپس به ایستگاه چین رفتند.

روسیه و چین تصویر را با ارتباط ماهواره‌ای کوانتومی منتقل کردند

همچنین این جدیدترین پیشرفت چین و روسیه در زمینه تحقیقات روی ارتباطات کوانتومی محسوب می‌شود. مهم‌ترین بخش این آزمایش موفقیت‌آمیز، ماهواره Mozi است که انتظار می‌رود در توسعه شبکه‌های ارتباطی کوانتومی ملی و بین‌المللی نقش مهمی داشته باشد. هرچند محدودیت‌هایی برای این رویکرد نیز وجود دارد. مقیاس‌پذیری یکی از این مشکلات است و ساخت زیرساخت‌های پیشرفته در آینده می‌تواند آن را برطرف کند.

حفظ سیگنال‌های کوانتومی در فواصل طولانی چالش مهمی است که روسیه و چین باید با آن مقابله کنند. در ارتباطات کوانتومی از ذرات نور برای انتقال داده‌ها استفاده می‌شود که در وضعیت بسیار شکننده‌ای قرار دارند. البته این فرآیند از داده‌ها در برابر سرقت محافظت می‌کند، بااین‌حال، همانطور که پروفسور «مارکو لوکامارینی»، از دانشکده فیزیک، مهندسی و فناوری دانشگاه یورک توضیح می‌دهد، مسافتی که در این رویکرد طی می‌شود محدود است. لوکامارینی سال گذشته با تیم تحقیقاتی خود موفق شد تا یک کابل فیبر نوری را در زمینه ارتباطات کوانتومی در زیر دریای ایرلند (بین ایرلند و انگلستان) با موفقیت آزمایش کند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->